![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Szczecin :)
Stan: Na emeryturze
Imię: Naltharion
Profesja: Elite Knight
Gildia: -.-
Świat: Furora
Poziom: 56
Skille: 78/76
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Bladurs Gate II - przepiekna gra naprawde, posiada wszystko co gra RPG powinna posiadac i nie jest tak glupia jak Diablo 2 gdzie sie tylko chodzi i kilka
![]() ![]() I chcialbym sie zapytac osob ktore graly : Jaki sklad mieliscie przechodzac ta przepiekna gre ?? Moj sklad byl taki : Auxsios ( ja jako palek ![]() ![]() ![]() Teraz tylko czekam na Baldur Gate III tylko sie boje jednego a mianowicie tego, ze BG III bedzie robic inna firma niz pozostale czesci ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() Sklad koncowy: Abdel (ja, wojownik, 2 dlugie miecze), Keldorn, Viconia, Edwin.
BG III bedzie na 100% klapą (jeszcze zadna gra, na która czekalam z utesknieniem nie okazala sie dobra -.-) BTW. BG II RULEZ Ps. Kto grał w Baldurs Gate I?
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Whitestok
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 23
Poziom mag.: 22
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#4 | |
Zbanowany
![]() |
![]() Cytuj:
No Torment tez jest good ale wole BG2 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
![]() |
![]() Wie ktos jak pokonac Lisza Kangaxxa ??
Prosze o szybka odpowiec !! ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Oj pocinało się w BG2.
Hmm... Skład końcowy? Niech będzie: Ja(20lvl Kensai), Keldorn Firecam, Imoen, Aerie, Valygar Corthala i chyba Minsc(Minsc was oprowadzi i z wrogiem se poradzi.Boo zajmił się szczególami[czy coś w tym styluXD]). BG3 nie będzie. A jeśli już będzie, co mało prawdopodobne, to napewno będzie robione przez kogo innego z powodu rozpadu Black Isle. Jeśli o Kangaxa chodzi to o ile się nie myle nie trzeba z nim walczyć a jeśli wygrać chcesz to napoje życia, magowie stoją daleko i walą z czego tam mają a Kapłan oczywiście rzuca ochronę przed śmiercią czy jakoś tak na wojów i wali czarem który jest dobry na umarłych, pzrydałby by się tu Keldorn z tym mieczem, no.. z tym który wypada z czerwonego smoka tego tam barona który daje ci misję na Wzgórzu Wichrowych Włóczni o wiem z Firkraaga. W bg1 grałem ale po BG2 więc dość szybko mi się znudził z powodu słabych postaci -.- Oj co ja bym teraz dał za BG1. A tak pozatym to fajny temat, będe go często odwiedzał i odpowiadał na pytania jeśli będe znał odpowiedzi XD. "Hola Wędrowcze, zatrzaymaj się gdy starzec cię prosi" ehhh... PS: Ale mi długi post wyszedł XD.
Ostatnio edytowany przez Liado - 06-02-2005 o 10:16. Powód: Dużo literówek |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2005
Lokacja: Nowa Iwiczna
![]() |
![]() aaaa
![]() ![]() ![]() a co do lisza to ...hm...na każdego jest taka sama taktyka ![]() ![]()
"Chcecie wyleczyć sie ze Zła? Zróbcie to! leczcie się ze Zła przez jego doświadczanie. Tylko człowiek zły może stać się dobry. Dobry nie ma pola manewru. Moze stać się tylko zły." Achaja, tom 2 ![]() i'm back ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cytuj:
W dodatku pokonanie go jest łatwe. Przywołujesz Planetara a on załatwia sprawe na solo. Ale gorzej, jak nie masz dostępu do tego zaklęcia. Ale i na to jest sposób. Kiedy się pojawia, odrazu każesz go atakować (nawet jak jest neutral). Dostanie ze 3 ciosy. Ma mało życia i jest szansa ze padnie(częściowo). Jeżeli ci się nie uda, to pokonanie go w formie lisza jest nieco prostrze od innych. Jajca zaczynajom się gdy staje się demi-liszem. Nie ma czarów ochronnych, ale potrzeba jakiejś naprawde silnej broni(chyba minimum +4, ale nie dam głowy....Karsomir świetnie się sprawdza). Cała tródność z nim, to to, ze rzuca zaklęcie Uwięzienie. Jedyna ochrona-czary z serii odbicie magii, albo ochrona przed daną szkołą magii. Poszukaj w podręczniku opisu tego czaru a będziesz wiedzieć jak go użyć.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Właśnie, Karsomir, dzięki za przypomnienie.
A mam pytanie jedno a właściwie dwa. Jaka jest najsilniejsza broń w bg2:ca? Crom Faeyr (ten młot)? A jaka jest najsilniejsza w bg2:tb? Najsilniejsza jaką miałem to chyba karsomir +6, ten cep bojowy z 5 kulami też był niezły. A może Rębajmistrz+12 ![]() ![]()
#10 | |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cytuj:
(co do Rembajłomistrza-jak dobrze poszukasz, jest jeszcze jedna wzmianka o tym mieczu, poza przechwałkami jego "brata") Ciekawe komu udało sie przejść Twierdzę strażnika, razem z zabiciem Demogorgona(szkoda, ze nie ma za niego exp ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Taaa... twierdz strażnika była długa i trudna.
Raz wpadłem na sukkubusie (sukkubusce właściwie ![]() Na końcu podjąłem decyzję o zabiciu Demigorgony. Ciężo było jedna osoba zdechła. Aha, przeszłem ją w cianiach amn i tronie bhaala (w tronie oczywiście inną drużyną).
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Chciałbym jeszcze zauważyć że ekipa naprawdę napracowała się przy tworzeniu BG2. Mówa tu o wielkim zbiorze ksiąg.
Właściwie na każdym kroku spotykamy jakieś księgi. Ja przczytałem ich niewiele, jedyna księga która jescze jako tako pamiętam to coś o jakiejś monecie szczęścia czy coś takiego. Na jednej ze stron netowych o BG2 możemy znaeźć chyba cały księgozbiór.
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co tu duzo mowic, najlepsza gra Rpg jaka powstala na Pc i watpie zeby w najbzliszym czasie wyszlo cos na rynek co pobije sage Bg. Jesli chodzi o samą gre to nie ma zadnych wad, co prawda jezeli polaczyc by sposob tworzenia i rozwijania postaci z IceWind Dale 2 gra byla by GENIALNA, ale poza tym ten kta zaczol w nia grac napewno spedzil przy niej duzo czasu. Jedna z najwiekszych zalet tej gry byla ogrmona ilosc questow, fabula i ta ZA***ISTA klima gdzie nie ma w zadnej z gry. Do moich ulubionych questow zaliczam misja od krwawego barona, kula sfer, twierdza w dodatku. Najgorzej mi sie przechodzi twierdzu De' Alise wrecz nienawidze tego
![]()
#14 |
Zbanowany
![]() |
![]() Uff poradzilem sobie xD Tylko ja i Aeria ktorzy posiadali bronie +5. Wczesniej kupilem zwoje ochrony przed magia
![]() ![]() Tak na serio to dalem te pytanie by rozkrecic temat ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Morin - 07-02-2005 o 08:40. |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Temat o BG już istnieje... i nie ma sensu zakładać nowych.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=2256 |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 02 2005
![]() |
![]() Bg II...wprawdzie zaczęłam grać jakieś 2 tygodnie temu, ale musze przyznać, że gierka jest zarąbista
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms
Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
![]() |
![]() Ach, Bg. Właśnie w drugą część gram po raz drugi
![]() Drużyna: 1. Adaras - Paladyn 2. Minsc i Boo (potężni towarzysze broni, zwłaszcza ten drugi. Zresztą hasło "Czasami przemawiasz tak samo jak Minsc i Boo! Zasłużyłeś na chomika. Może zadowoli Cię łasiczka?" wciąż przyprawia mnie o ataki śmiechu =P 3. Aerie (:>) 4. Jaheira (Dobra jest, ale wybijanie harfiarzy jest trochę przynudnawe) 5. Jan Jansen (Rzepaaaaa) 6. Keldorn Firecam Co do Kangaxxa...Nie udało mi się go pokonać, aczkolwiek próbowałem. Teraz nawet mam problemy z jednym liszem =P Co do taktyk na niego..Hm. Z liszem sobie można jako-tako poradzić, ale co do Demi-lisza to krytyki z Karsomira wchodzą po 4-8..heheh. Od kolegów słyszałem, że działają na niego niektóre czary jak np. Miniaturowe meteory melfa etc. Oczywiście bez czaru "Uwolnienie" ani rusz.
#18 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() A Jan Jansen jest wedlug mnie owiele lepszy niz Imoen ![]() W tronie Bhalla zamisast minsca byl sarevok:d Prawie przeszlem tron bhaala tylko ze przed sama walka z melisana save mi sie zepsoly ![]() A mialem koksata druzyne bo trenowalem(2 wojownikow na 38lv,paladyn na cos kolo 34lv,a reszta miala lv ponad 25 ![]() Ale wtedy kosilem. A Tak wogule to do demlisza kangaaxa: 10 walkach z nim zrezygnowalem, i postanowilem sie zajac przechodzeniem gry ![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez NORMALY OBYWATEL RP - 19-02-2005 o 22:17. |
||
![]() |