|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lord of Change
Profesja: Elder Druid
Gildia: Legions of Dreams
Świat: Lunara
Poziom: 58
Skille: 22/26
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() Mam teoretyczne pytanie...
Naczym polega działanie keyloggera co dokładnie powoduje bedący na kompie keylogger proszę o rz/ż etelne(nie wiem jak to sie pisze :/) wypowiedzi ![]() Edit Chodzi mi o to w ajaki sposob zapisuje on te klawisze ![]() tzn czy na zasadzie kodow czy ruchow czy tzw. dzwiekach klawiatury probuje stworzyc programwykrywajacy takie robale wiec cieszył bym sie bardzo z pomocy nie gram w tibie ale chce ustrzec przed hackem innych
Ctrl - Alt - Elite The Alter Ego Ostatnio edytowany przez orgizz - 24-02-2005 o 11:57. Powód: :P |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2004
Lokacja: Xantera/ Venore
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Xantera
Poziom: 45
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() key logger to taki programik ktory zapisuje kazdy klikniety kalwisz przez ciebie do pliku tekstowego i potem jakis inny koles moze to odczytac. Takie programiki dziela sie na 2 aplikacje jedna ma ten co odczytuje a druga aplikacje a ofiara. Ten plik ****** u hackera moze odczytac te twoje naciskane klawisze. PRZYNAJMNIEJ MI SIE TAK ZDAJE ZE TO NA TYM POLEGA ALE NIE DAM SE GLOWY UCIAC ;P (bo tak dzialaja trojany a key loger podobnie do nich chyba dziala)
PS. czyli jezeli masz keylogera to jak wpisujesz haslo do tibii to wszystko idzie do notatnika i ktos moze odczytac acci pass
Badź bogaty albo umieraj próbujac R.I.P.- Rot in pieces No mercy, no fear Ostatnio edytowany przez radioactive_rip - 24-02-2005 o 11:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
|
![]() Działanie keylogera jest dość proste. Przechytuje on wciskane guziki na klawiaturze, oraz może przechwytywać zawartość schowka( gdy wciśniesz ctrl+c), a nawet hasła zakryte **** zależnie od keyloga. Zapisuje sobie to w pliku txt, który następnie co jakiś czas wysyła na podany przez hakera email. To wszystko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Keylogger wchodzi do twojego kompa po cichu lub widocznie, zaszywa się gdzieś w komputerze. Twórcy kl zwykle wymyślają jakieś nazwy, które pomogą ich dziełom zakamuflować się w systemie.
Programik wysyła później informacje: jakich programów używałeś, co wpisywałeś na klawiaturze, co kopiowałeś, ściągałeś - jednym słowem wszystko, co robiłeś przy maszynie. Niektóre kl zapisują tylko dane, które wpisywałeś w konkrentym programie np. tylko w Tibii. Możesz zabezpieczyć się przed nimi, instalując firewalla. Będzie on was pytał, czy plik może uzyskać dostęp do internetu. Jeżeli nazwa będzie podejrzana, możesz zablokować plik i skasować go. Jest to ogólny opis działania keyloggerów. @up, up up - Nie bądzcie takie szybkie Bille! ![]()
Ostatnio edytowany przez TheNatoorat - 24-02-2005 o 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Master Alucard
|
![]() albo haker widzi na bierząco co pisze potencialna ofiara
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2004
|
![]() jestescie pewni ze keylogger czyta co jest w schowku ? (ctrl + C) ja od poczatku wklejam haslo i anirazu mnie nie hackneli, a napewno mialem juz nie jednego keyloggera... chyba ze mi sie trafialy takie, ktore tego nie czytaja
![]()
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lord of Change
Profesja: Elder Druid
Gildia: Legions of Dreams
Świat: Lunara
Poziom: 58