|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jestem chory więc mam dużo czasu na rozmyślania.Wpadłem na pewien pomysł.Polegał on by na tym żeby zebrać grupke 10-15 świetnie znających się na tibii , zaufanych ,długo przebywających na forum i nie pleciących głupot osób ,które miałyby obowiązek odpowiadania na różne pytania .Takie osoby miałyby się nazywać tutorami.Ich lista miałaby sie ukazać na głównej stronie tibi pl.
Przykład: Pan niewiedzący wysyła PW do Pana tutora x wiedzącego z pytaniem związanym z tibią pl lub grą tibią np:jak wstawić awatar??? Wtedy Pan tutor x wiedzący wysyła do Pana niewiedzącego PW z odpowiedzią na pytanie. Proste??Co o tym myślicie??
NIEMOŻLIWE TO TYLKO WIELKIE SŁOWO RZUCONE NA WIATR PRZEZ MALUCZKICH,KTÓRZY GODZĄ SIĘ Z NATURALNĄ KOLEJĄ RZECZY,ZAMIAST WYKRZESIĆ SIŁY,BY JĄ ZMIENIĆ.NIEMOŻLIWE TO NIE FAKT.TO TYLKO OPINIA.NIEMOŻLIWE TO NIE DEKLARACJA.TO WYZWANIE.NIEMOŻLIWE TO POTENCJAŁ MOŻLIWOŚCI.NIEMOŻLIWE JEST CHWILOWE. IMPOSSIBLE IS NOTHING NIEMOŻLIWE NIE ISTNIEJE |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2005
Lokacja: Tam gdzie żyją elfy
![]() |
![]() LOL, jeszcze nie zauważyłes ze na forum są moderatorzy? ;/
(patrz: tutor=moderator)
![]() |
#3 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Sumując, pomysl jest zły.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Formost Empire. Kraina mlekiem, miodem i krwią płynąca...
Stan: Niegrający
|
![]() IMHO nie ma sensu robić czegoś takiego, że "obowiązek" odpowiadania na pytania. Co najwyżej tym kilku(nastu) osobom można by dać specjalną rangę, żeby newbie wiedzieli, czyje odpowiedzi są raczej godne zaufania.
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() Jestem za. Tyle, że nie PW, tylko aby był na to osobny temat...W mordę!!! Zapomniałem!!! A czym do kija jest FAQ?!?!?!!?!?!? To są pytania i odpowiedzi. Temat uważam za zakończony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Zresztą, kto by się zgodził na bycie takim "Tutorem". Więcej czasu by spędzał na odpowiadaniu na pytania(a raczej wysyłaniu linków do poradników) niż przeglądając forum. Skoro nie byłby moderatorem nie mógłby upominać, więc ludzie nie czuliby oporu przed słaniem setek PW.
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Gdzieś W Krakowie
![]() |
![]() To są wielkie słowa ale małe czyny....
Za dawnych dobrych czasów ja i Dr.unk byliśmy adminami na servie w JK3 Zwykła robota pilnowanie by n00by i lamery zachowywali się dość spokojnie Ale ... mieliśmy podstawowe komendy empower ammerc itd. Ale nic z bardziej ofensywnych jak się zorientowali że nie możemy ich zabijać komendą .robić kicki to zaczęli się buntować...... Więc myślę że będzie tak samo wobec tutorów...póki nie będą mieli mocy jak mody, a co za tym idzie byli by modami...
![]() |
#9 |
Fallen Angel
|
![]() Dla mnie porazka to czytac takie posty co dopiero zeby pw do mnie szlo od X noobow...dziekuje bardzo, i mysle wszyscy potencjalni tutorzy by podziekowali.