Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-02-2004, 20:02   #1
Drexer
Guest

Domyślny MU ONLINE

Gram w MU Online Dark Wizardem , kupilem te czary ktore mozna bylo w miescie . Szukałem gdzie by tu kupić jakieś inne ale nie znalazlem, wiec spytalem goscia . Powiedzial zebym poszedl do Norii i tam gdzies beda lub od graczy . Poszlem do Norii , cale miasto przeszukalem ale nie znalazlem NPC ktory sprzedaje czary. Czy jedyna droga by kupic czary inne niz fireball i power wave to od graczy ?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-02-2004, 20:22   #2
Pikol
Użytkownik Forum

Pikol's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Nie!! Mozesz kupic light(taka blyskawica)w Davias, ale zeby tam wejsc musisz miec minimum 15 lvl a wygloda ono jak antarktyda.
stary 21-02-2004, 20:24   #3
bzq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003

Domyślny

Najlepiej jest kupować czary od graczy ponieważ na 100% ktoś miał a po drugie jest taniej
bzq jest offline  
stary 22-02-2004, 10:29   #4
Drexer
Guest

Domyślny -

Napewno taniej ? Widzialem jak ktos sprzedawal czar za 30k , to w Davias tyle kosztuja ?

A i jeszcze jedno . O co chodzi z takimi ''informacjami'' jak Lorencia Gold Invasion ? Kilka razy już to widziałem ale nadal nie wiem o co z tym chodzi.

stary 22-02-2004, 11:13   #5
bzq
Użytkownik Forum

Domyślny

To znaczy, że do Lorencii przylatuje smok. Albo taki mały co zadaje gdzieś tak 100-130 a drugi to taki duży co 356 zadaje. Z tego większego wypadają dragon "rzeczy".
bzq jest offline  
stary 22-02-2004, 11:19   #6
Drexer
Guest

Domyślny -

No moze w dalekiej przyszłości zapoluje na jednego (nie sam oczywiście) ,a z małego smoka wypadają takie same itemy co z tego dużego ? I skąd można wziążć ''chaos'y'' ?

stary 22-02-2004, 11:43   #7
bzq
Użytkownik Forum

Domyślny

Chaosy z tego co wiem wypadają z każdego potworka, ale z różnych częściej. Mi np. raz wypadł z tej latającej biedronki w Norii. . A z małego smoka można się domyślić, że roche gorsze rzeczy wypadają 8)
bzq jest offline  
stary 22-02-2004, 13:18   #8
Drexer
Guest

Domyślny -

Dziwne ale mi do tej pory nie wypadł ani razu z żadnego potworka , a nawet poszlem na te biedronki i nic prócz expa i zenów nie wypadło, więc to może dopiero od pewnego lvl'u bedą wypadać ?? Znalazlem zbroje ktora miala incerase swimming cos tam , więc nasunęło mi się pytanie - w MU można pływać , a jeśli nie to po co takie zdolności ?

Zauważyłem także że niektórzy gracze mają znaczki/flagi itp. na ramionach , i pytanie - jak zrobić taki znaczek , czy one są orginalne czy dorabiane na potrzeby gracza przez niego samego ?

Jeśli przykładowo zabiję kilku ludzi w odstępie mniejszym niz 3 h to będe miał czerwoną broń i nazwę postaci , ale co zrobić żeby stać się na powrót narmalnym graczem z normalną nazwą i bronią ?

stary 22-02-2004, 16:10   #9
bzq
Użytkownik Forum

Domyślny

... gdyby Chaos necklase wypadał z biedronek co pół godziny to leather armor +4 kosztował by 100k. To jest jedna z najrzadszych rzeczy w MU!
Te znaczki to jak jesteś w gildii to masz jej emblemat.

Z killerem to chyba 6h się czekało ale nie na 100%

Co do pływania zapraszam na:

dział Tutorial i Poruszanie
bzq jest offline  
stary 22-02-2004, 18:55   #10
Drexer
Guest

Domyślny -

a właśnie apropo killera. Te 6h to trzeba czekać w mieście czy to nie ma znaczenia i można sobie wyjść za miasto i pozabijać potworki ?

stary 24-02-2004, 15:56   #11
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Mam pytanie co do MU.
Wchopdzę sobie spokojnie na grę. Najpierw mi sie jakiś update sciaga. JEst ok. Wchpodze, ajkieś okno i 3 znaczki po japońsku. Wybieam środkowy i wchdoze w gre. Grafika jakaś mizerna (sterowniki mi nei działaja do MU :/ )
Ale najgorsze ejst to ze nie moge się zalogowac nigdzie mimo że mam swoje konto.
Co mam robić??
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 24-02-2004, 16:57   #12
Sinpal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 08 2003

Domyślny

chodzi ci ze pisze ci ze niepoprawne cos? wciskaj caly czas enter zalogujesz sie na "hama"a ja mam inny problem loguje sie pol godizny i nic wyskakuje mi napis u gory cos disconnedt cos tam dalej.. help
Sinpal jest offline  
stary 24-02-2004, 18:24   #13
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Łatwo ci mówić.
Tu jest wszystko po japosku.
Ja wciskam all an wyczucie
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 24-02-2004, 18:31   #14
Pikol
Użytkownik Forum

Pikol's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2003

Domyślny

Po prostu masz za wolny transfer Sinpal. Radze poczekac jakis czas i zalogowac sie pozniej,
stary 25-02-2004, 12:07   #15
Sinpal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 08 2003

Domyślny

co mnie najbardziej dziwi to to ze mialem gre pristion tale czy jak to sie pisze gram caly tydzien spox chce wejsc zalogowac sie znaczy na konto i po chwili mi wyskakuje to disconnetd czy jakos tak cos tam dalej tak samo w tym mu siedizalem wczoraj na logowaniu 3 godziny.do mu i nic
Sinpal jest offline  
stary 25-02-2004, 17:46   #16
Drexer
Guest

Domyślny

Czy może ktoś wie co daje upicie postaci alkoholem, zjedzenie oliwki of love i (bodajże) remedum of love ??

stary 25-02-2004, 21:08   #17
Beny
Zbanowany

Beny's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: Włocławek

Beny ma numer GG 1975803 Beny ma login Tlenu beny1985
Domyślny A ja z prośbą ale bardzo oftopic :]

Chciałem poprosić kogoś o opisanie troche tej gry, ale tak z sensem,żeby było wiadomo dokładniej o co chodzi, jaka jest grywalność, można porównać do tibi i (lub) hb. Z góry dziękuje za udzielenie jakiejś senswonej odpowiedzi (może być na pw) ale myśle że może są też jeszcze ludzie, którzy nie wiedzą... PS ściągałem dzsiaj tą gre... ale jak zobaczyłem 300 bajtów na 60 Mb pliku to dałem sobie spokój:/ bo takiej szybkości to chyba nikt nie wytrzyma..spróbuje jutro z rana, może będzie lepiej.

Edit1 --> Dobra grałem już w muonline... o wiele lepsza od hb .. ale nudna strasznie. Mam juz 8 lv chyba dobry sprzet (nie wiem jakie sa dobre na tym lv) a lazic i zabijac ciagle... a jak kogos zabijesz to tylko czasami coś wypadnie ... ogolnie mi sie nie podoŁO. wiem, żei tak nikt mi nie odpowiedział, ale to na przyszłość jakby jednak ktoś się skusił..już nie musisz
Beny jest offline  
stary 28-02-2004, 19:09   #18
Sephiroth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2003

Domyślny

Ja mam inne pytanie... Jakie MU ma wymagania graficze? Jak zobaczyłem screeny to nawet nie próbowałem ściągać bo się boję że mi chodzić nie będzie.
Sephiroth jest offline  
stary 07-03-2004, 21:34   #19
Cerverius
Użytkownik Forum

Cerverius's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Gród Wojów Wrocławiem Zwany

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: -- brak --
Świat: Astera
Poziom: 20
Skille: 54/55
Poziom mag.: 4
Cerverius ma numer GG 2766913 Cerverius ma login Tlenu cerverius
Domyślny

Wymagania sprzętowe są podane na oficjalnej stronie
www.muonline.com w dziale download albo screenschot (czy jakoś tak)

Pozdrawiam wszystkich z Wrocka i z KRUKÓW !!

Sława !!
Cerverius jest offline  
stary 04-07-2004, 21:58   #20
Selus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2003

Selus ma numer GG 1060776
Domyślny

Jest oficjalna strona polskiego servera muonline?
Selus jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania