Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-03-2005, 21:58   #1
HEKADOr
Użytkownik forum

HEKADOr's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2004
Lokacja: opole

HEKADOr ma numer GG 6127206
Domyślny Melchior na Ankrahumun

Na pewno większość z was zna ślepego Melchiora z Ankh Ale czy na pewno znacie jego historie?...

A więc tak...

Gdy byłem jeszcze młody i widziałem byłem kupcem ale ponieważ nie miałem powodzenia postanowiłem znaleść alternatywne rozwiązanie...Przypomniałem sobie stara legende i zacząłem przeszukiwac ruiny Kha'zeel ale nigdy nie skończyłem...
Po wielu dniach spotkałem dziwną kreature która z wyglądu przypominała człowieka ale była większa,potężniejsza i nie miała nóg po prostu unosiła sie nad ziemią...
Przestraszyłem sie lecz przypomniałem sobie historie mojego dziada i przywitałem wie starym Djinowskim słowem Pozdrowienia...
Zadziałało! Udało mi sie nawiązać kontakt z Djinnem i zawarłem umowe Djinny aby życ potrzebują Ofiar A ja miałem przynieśc im pare...
Umowa okazała sie idealna do czasu aż chciwość okazała sie nie do zniesienia i zaćmiła moje możliwości czynienia dobra...
Usłyszałem że istnieje inne plemie Djinnów i postanowiłem tam pójść Nazywały sie Madridy i wykazały sie równym przyjacielstwem jak i Efreetowie Więc zawarłem z nimi ukałd..
niestety Djinowie okazali sie odwiecznymi wrogami i gdy tylko dowiedzieli sie że obcyje z przeciwną rasą natychmiast rzucili klątwe na moje oczy i stałem sie ślepy...
Później wyrzucili z fortecy Kha'labal i Zostawili Scarabom na pożarcie...
Ale tym razem miałem szczęście znalazła mnie karawana kupiecka i zabrała ze soba do miasta Ankh-Miasta Wpół umarłego...

Późnie podał mi Słowo pozdrowienia Djinnów alr to za zgodą admina i moderatorów... Gdyż byłby to QS

Wersja oginalna:While my eyes were still of use to me I worked as a trader. I was not too successful, so I started looking for alternatives.Remembering some old nomad legends I went to explore the Kha'zeel. If only I'd never done that! ...
After many days I met a weird creature - it was humanoid, but it was also much larger than any man, and it seemed to beonly half-solid in a way. ...
: I was scared, but I remembered my grandfather's stories and I hailed the creature using the traditional djinn word ofgreeting. ...
It worked. I managed to engage the djinn - for it was one sure enough - in a conversation. In fact, I even managed to cometo an agreement with it. The djinns living there needed supplies, and I promised I would bring them some. ... A highly profitable business relationship ensued. Unfortunately, my greed grew every day, and it clouded my sense ofjudgement. ...
Hearing that there was a second djinn fortress I travelled there. Those djinn, who called themselves the Marid, werefriendly enough, and soon I traded with them as well. ...
Unfortunately, it did not take the other djinn tribe, the Efreet, long to find out what I was up to. ...
The Efreets' punishment was cruel: They blinded me and left me in the Kha'labal to die of thirst and exhaustion as food forthe scarabs. But that was a favour I could not do them. ...
I desperately struggled on and finally I was picked up by a caravan. They took me here, and now I am sort of stuck here inthis city of the half-dead.

Post by Paweł-Wiśniewski (Hostman)
HEKADOr jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-03-2005, 22:00   #2
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
LOL

elo

bardzo ciekawe duzo sie dowiedzalem z tego ty
..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania