|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() 1) Dwarf guard:
0-30 gp, Scale Armor, Double Axe, Steel Helmet, Battle Shield, Leather Boots, Amethyst, Mushroom, Small Amethyst, Battle Hammer, Battle Axe, Axe Ring Dwarf solider: 0-15 gp, Soldier Helmet, Dwarven Shield, Crossbow, Battle Axe, 0-10 Bolts, Shovel, 0-3 Mushrooms, Leather Boots 365/365 Walka w zwarciu, walka na dystans Trucizna - 2) Masz szanse ale uwazaj jesli bedzie wiecej soliderow moze byc ciezko. 3) Mozesz walic z hmm jesli zbierzesz dwarfy w grupe to z gfb.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
|
![]() 1. Ze zwyklego dwarfa nie ma nic ciekawego, oprócz grzybków, czasem tez trafi dwarven ring ... Z dwarf soldiera ciekawe rzeczy to 2rven shield, crossbow i bolty ...
2. Ze zwyklym dwarfem poradzisz sobie bez problemu, a z soldierem to zalezy od skilli i itemów ( ja na 14lvl ze spirów je biłem [ pojednyńczo, bo jak byly 2 to mi do żółtego zbijały ] ale teraz bije je bez problemów ) ... 3. Nie gram magiem, ale mysle ze na dwarf soldiery nie trzeba czarów, można je bić "na żyda" ... Chyba że sie zbierze ze 4 to wtedy hmm ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czym sie charakteruzuja te grzybki ze sa takie cenne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() A kto mówi, że są cenne? Wcale nie są cenne. Jest to normalny pokarm odnawiający HP i MP...
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ktos na tibi muwil mi ze szybciej przywracaja mane czy to prawda?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() NIE. Wszystkie pokarmy odnawiają tak samo manę i życie. Zależy tylko od czasu w jaki to robią. Np. ten grzybek odnawia przez 84 (chyba sekundy - według tibia.pl) a ser odnawia przez 108. Pamiętaj jeszcze, że trzeba wziąść pod uwagę stosunek czasu odnawiania do wagi. Naprzykład szynka odnawia aż przez 360, ale waży aż 20 o.z.! Rybka waży 5.2 o.z. a odnawia przez 144.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bardzo dziekuje !!
Mam pytanie poza tematem tego postu .Jak zamknac swuj temat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie da się zamknąć swojego tematu. Mogą to zrobić tylko administratorzy/moderatorzy, jeżeli uznają, że temat jest wyczerpany/głupi/wulgarny itp. Ale zawsze można ich poprosić o zamknięcie swojego tematu, jeśli uzyskało już się odpowiedź na pytanie, czy rozwiązało się problem itp. ...
![]() |
#10 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
|
![]() Tylko a'propos grzybków: jest to jeden z lepszych pokarmów w Tibii (najlepsze są jajka), bo najwięcej przywracają życia w porównaniu do masy. Tzn jeżeli mamy np. 100oz szynki i 100oz grzybów, to grzyby dadzą nam kilkakrotnie więcej czasu jedzenia... Przeliczę wszystko to dopiszę jak to dokładnie wygląda...
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Raynold
Nie tak "kilkakrotnie". Kiedyś zrobiłem sobie w Exel-u taki przelicznik. Wstawiłem kilka funkcji i nawet fajny wyszedł. Po przeliczeniu na jakąś wziętą jednostkę okazało się, że pokarmy z podobnego przedziału różnią się najczęściej liczbami po przecinku... . Podziel naprzykład czas przez wagę szynki (ham) i mięsa (meat) i zobacz jak niewielka jest różnica... P.S. Może to nie widać ale w tym co ja zrobiłem jak zapodałem to na wykres to naprawdę nie jest zbyt duża różnica... Ale napewno lepiej wziąść 20 rybek niż 20 mięs ...
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czyli mam to ruzumiec ze liczy sie czas i waga?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Tak! Nawet nie liczy się liczba sztuk... Jak masz wybór jakie wziąść ze sobą jedzenie sprawdź na tibia.pl, które jest lepsze i je weź. Poprostu podziel czas przez wagę i Ci wtedy wyjdzie ile czasu ulecza 1oz tego jedzenia. Im wyższy wynik tym lepiej.
![]() |
#14 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() W czym znajde jajka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Buuuuu
|
![]() Najwydajniejszym szeroko dostepnym jedzeniem sa Brown Mushroms dostepne na Edron po 10gp za sztuke (3 takie i jest sie pelnym).
Jajka mozna kupic w Carlin, pozatym czasami (bardzo zadko) wypadaja z krolikow. Ps. Nie musisz pisac posta z podziekowaniem co 2 posty innych ludzi (skasowalem 3 posty Tibia cool o tresci: Dziekuje wam/Dziekuje wam bardzo).
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ok nie bede tak pisal!!
A wypadaja jeszcze z czegos czy tylko z krulikuw!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 01 2004
![]() |
![]() Jajka z królików na wielkanoc wypadaja tylko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2003
Lokacja: Lublin/AB :P
Stan: Aktywny gracz
Imię: Jackub
Profesja: Sorcerer
Świat: Luminera
Poziom: 32+
Poziom mag.: 34
![]() |
![]() dobrym zarciem jest tez marchewka (to ona wypada z krulikow a nie jajka) ale marchewka zadko w kruliku a w wiekszych ilosciach przy mino magu jest jednak ciezko dostepna (ja tam na pamiatke trzymam) grzybki sa doprawdu niezle powoli sie zbiera niby ale tak z kazdego trupa dwarfa (niewielu zbiera ludzi grzyby) to szybko uzbierasz setke
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 12 2003
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
|
![]() z dwarfami sobie poradzisz soliderami jesli bedziesz mial HMM ale najlepiej jak bys trzymal przy sobie pare run GFB jak cie otocza po dwuch stralach dwarfy nie powiny zyc a po trzecim umra takze solidery.
P.S. A co do zerwoania na trupach chyba tez bede musial zaczac bo cos malo kasy mam a runek nie chce mi sie robic ![]() |
![]() |
![]() |