|
Notki |
Zdjęcia Podziel się z innymi wszystkimi swoimi najlepszymi momentami z Tibii. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() To głupie, że było już tyle updatów, a wciąż nie mamy żadnego nowego outitu. Jedyne 4 facc i 2 pacc. Ale jest na to pewien sposób. Mianowicie możemy podmienić grafikę w Tibii i tym samym zmienić wygląd naszych herosów. Są tylko trzy warunki - raz: tworząc nowy outfit musimy usunąć jeden stary, dwa: nowy outfit będzie dostępny dla wszystkich, trzy: tylko TY będziesz widział nowy wygląd. Dla tych jednak, komu to nie przeszkadza - drobny poradnik.
Najpierw odpalamy edytor. I wybieramy EXTRACT. Następnie zaglądamy do katalogu SPRITES w poszukiwaniu Outfitu, którego chcemy się pozbyć. Np. FACC Knight'a. Pamiętaj że każda postać 2 komplety po 12 obrazków. Pierwszy komplet to sprity (wygląda jak zwykła postać, tyle że niepokolorowana) Potrzebujemy w sumie 4 obrazków naszej postaci stojącej w czterech róznych kierunkach, oraz 8 idącej w czterech kierunkach. Postać powinna być wycieniowana i wykonturowana. Miejsca o stałej barwie (twarz, oczy) powinny być pokolorowane od razu. Natomiast te o zmiennych barwach (ubiór, włosy) - białe. Drugi komplet to maski. Tak samo 12 obrazków: Maski mówią, gdzie przyjdzie kolor. Cztery kolory symbolizują cztery częsci outfitu, w przypadku Knighta - hałm, zbroje, spodnie i buty. Gdybyśmy przykładowo pomalowali rękawy na żółto (tak jak hełm) to miałyby one zawsze taki sam kolor jak nakrycie glowy. Maski powinny składac się tylko z BARW. Bez cieniowania, konturów oraz elementów stałych jak np. twarz, oczy, czy srebrna klinga noszonego na plecach miecza. Po nałożeniu maski na postać powinien powstać ładny kolorowy outfit. Gotowe sprity umieszczamy w katalogu SPRITES i wybieramy PACK Powstanie nam nowy plik z grafą. Który podstawiamy pod stary "Tibia.spr". Oryginał KONIECZNIE chowamy w bezpiecznym miejscu na wypadek gdyby coś nie wypaliło. NIESPODZIANKA: Po dokładnym przejrzeniu plików można znaleść gotowe do użytku outfity Dwarfa i Elfa razem z maskami!! To tyle. Mam nadzieję, że dla kogoś, kto lubi bawić się grafą ten post był pomocny. Przedstawcie swoje nowe outfity jak jakieś stworzycie. ![]() Pozdro all. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jakiś czas temu bawiliśmy się w to z kolegą... I zrobił on outfit trolla:
[ciach linki - nieaktualne] Plik zawiera same *.bmp trolla [kontury i kolorki], zamienia tego brzydkiego, małego ludka ![]() Jeśli boisz się ściągać pliki z nieznanych źródeł, to oczywiście nie ściągaj. re down: jasne. Może teraz nie będzie kłopotu ![]()
If you find your head on the floor, you will fight witchers no more. Ostatnio edytowany przez shae - 12-08-2005 o 21:54. Powód: Nieaktualne linki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Właśnie zauważyłem kłopot: link trzeba skopiować i wkleić do nowego okna, bo inaczej lycos krzyczy, że tak nie wolno.
Przykładowy troll wygląda tak: ![]() re down: jeśli tego + chcesz dać mi, to to nie jest najlepszy pomysł... Nie ja go zrobiłem, a kolega... który nie wiem czy ma tutaj konto założone. Jeśli ma, to może się sam odezwie ![]() ![]()
If you find your head on the floor, you will fight witchers no more. Ostatnio edytowany przez shae - 27-08-2004 o 10:41. Powód: dodałem obrazek |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() No tak może być
![]() Fajny ten trollo ale możnaby pare zmian dać w kolorach. Proponuję jeden kolor na buty, jeden ,na ciuchy (bez rękawów), jeden na jakies rękawice albo co i jeden na ogólny kolor skóry (razem z twarzą). Ale tak jak jest teraz tez jest giteśnie. Jak będę już mógł i nie zapomne to dodam 'plusa'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 08 2004
|
![]() Witam. To ja zrobiłem tego trollka. Nie mam nic przeciwko poprawkom, to była raczej taka prowizorka coby zobaczyć czy to zadziała.
![]() ![]() Tak np. to wygląda w grze: ![]() Ostatnio edytowany przez Luker - 27-08-2004 o 11:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
|
![]() A czy jak ty sobie zmienisz wyglond na takiego trola czy cos to czy inni ludzie bendom cie widziec normalnie czy jako trola ?
Sorx za to pytanie ! Dali byscie mi + (to nie boli) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2003
Lokacja: Bieruń
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dodaje posta, żeby zaktualizować temat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: gdzies w polsce
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Titania
Poziom: 7
![]() |
![]() Mógłby ktoś zrobić outfit hero? bo ja próbowałem ale coś mi nie wychodzi
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2005
|
![]() ejj.... zrob jeszcze wiecej tych obrazków bo pierwszych nie widze ...
|
![]() |
![]() |