Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-03-2005, 14:43   #1
Babek
Użytkownik Forum

Babek's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 25
Poziom mag.: 38
Domyślny Problem z mapą w grze

Mam problem z mapą w grze
Ostatnio miałem reinstalacje systemu.Byłem z tego powodu bardzo no ale dobra jakos to przeżyłem.Ściągnąłem Tibie ze stronki i znowu mogłem grać tą fantastyczną grę.Problem polega na tym,że kiedy wszedłem na Tibie po raz drugi (od czasu reinstalacji)wszystkie miejsca które odkryłem podczas pierwszego wejścia pokryła tzw."mgła wojny" na mapie świata.I tak cały czas.Natomiast gdy wpisuje moje hasło i kod(potrzebne do wejścia do gry,jakby ktoś nie wiedział ) to pokazuje mi sie informacja 'Welcome to Tibia' a także co to jest Tibia i tak dalej, a przecież taka informacja pokazuje się wtedy kiedy po raz pierwszy zagramy w tibie na kompie a ja przecież gram w nią od czasu reinstalki barrrrdzo często .Tak więc co mam zrobić by moje miejsca które odkryłem na tibi się zapisywały.PLZ wiem ze to DLUGI POST ale odpowiedzcie.
Babek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-03-2005, 15:20   #2
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Wejdz do katalogu z Tibia i sprawdz, czy pliki nie maja atrybutu 'Tylko do odczytu'. Jak maja - to zdejmij go.
Polinik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-03-2005, 15:31   #3
Uncle Warrior
Użytkownik Forum

Uncle Warrior's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!

Stan: Niegrający
Domyślny

Jeżeli zainstalowałeś Tibię całkiem od nowa czyli wyrzuciłeś pliki z Tibii, na której grałeś przed reinstalką XP to jużnie odzyskasz map ;/ A te informacje pokazują się kiedy pierwszy raz odpalasz klienta i informacje czy pierwszy czy drugi raz już włączasz klienta są przechowywane w nim :P
stary 13-03-2005, 15:44   #4
Sir Otto
Użytkownik Forum

Sir Otto's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Wrzuć 2 zł a odpowiem ci ;)

Domyślny

Też tak miałe mjak kupujesz/zmieniasz/zmieniasz system (np z XP na 98) i instalujesz tibie od nowa to masz to wszystko zakryte tak jak byś się zalogował 1 raz- lub 2 tak jak powiedział Polin sprawdź czy plik nie jest do odczytu ja kjest to go zdejmij STFU PFU co ja się tak powtarzam .

Rysuj, trenuj, bo staniesz do walki z kimś takim jak Król Otto.

Ucz się, zawsze znajdziesz czas na tibię.
Sir Otto jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-03-2005, 19:58   #5
Babek
Użytkownik Forum

Babek's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 25
Poziom mag.: 38
Domyślny

Hmmm... No zobaczymy czy to zadziała ( mam taką nadzieję), ale nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliście.No żeby nie było wątpliwości już więcej weźmy jakiś przykład:
-dzisiaj rano(np. o 10:00) miałem reinstalacje systemu( z Windowsa 98 na XPP)
-po podłączeniu wszystkich kabli do kompa i ściągnięciu Tibi ze stronki włączyłem ją
-wpisałem kod i hasło pojawiło się 'Welcome to Tibia'[ to rozumiem, pierwszy raz Tibia została włączona na "nowym"( po reinstalce) kompie]
-wlogowałem sie w depo wszystkie miejsca które odkryłem przed reinstalacją pokryła "mgła wojny"(to też rozumiem)
-no to postanowiłem połazić po mieście i poodkrywać na nowo
-niestety musiałem kończyć więc wylogowałem się(ale odkryłem na nowo wiele miejsc)
-następnego dnia znowu wszedłem na Tibie
-wlogowałem sie a tu...wszystkie miejsca które poodkrywałem wczoraj znowu spowiła mgła wojny(na mapce)
-i tak się to powtarza...cały czas...kumpel mi mówił że miał to samo w pierwszych dniach od reinstalacji a potem już miał normalnie wszystko
-(tego wam nie powiedziałem więc sorry) ale kiedy wchodze na wyższe/niższe piętro w np.depo to miejsca które odkryłem na dole/górze też pokrywa mgła wojny(zdarza sie to wtedy kiedy jestem dłużej na jakimś poziomie)
-więc może musze po prostu czekać aż samo przestanie albo ściągnąć znowu Tibie albo po prostu grać nie zwracając na to uwagi(choć to będzie trudne)no ale cóż w Tibie na pewno będę grać jeszcze barrdzo długo.

P.S.Dzieksy wszystkim którzy wypowiedzieli sie w tym temacie lub chociaż go przeglądneli.I sorrki za kolejny długi post ale chciałem mieć pewność że mnie dobrze zrozumiecie .A jak mnie zrozumieliście dobrze w pierwszym postcie i nie potrzebnie pisałem ten post to go skasujcie
Babek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania