|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 25
Poziom mag.: 38
|
![]() Mam problem z mapą w grze
Ostatnio miałem reinstalacje systemu.Byłem z tego powodu bardzo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Wejdz do katalogu z Tibia i sprawdz, czy pliki nie maja atrybutu 'Tylko do odczytu'. Jak maja - to zdejmij go.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
Stan: Niegrający
|
![]() Jeżeli zainstalowałeś Tibię całkiem od nowa czyli wyrzuciłeś pliki z Tibii, na której grałeś przed reinstalką XP to jużnie odzyskasz map ;/ A te informacje pokazują się kiedy pierwszy raz odpalasz klienta i informacje czy pierwszy czy drugi raz już włączasz klienta są przechowywane w nim :P
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Wrzuć 2 zł a odpowiem ci ;)
|
![]() Też tak miałe mjak kupujesz/zmieniasz/zmieniasz system (np z XP na 98) i instalujesz tibie od nowa to masz to wszystko zakryte tak jak byś się zalogował 1 raz- lub 2 tak jak powiedział Polin sprawdź czy plik nie jest do odczytu ja kjest to go zdejmij STFU PFU co ja się tak powtarzam
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 25
Poziom mag.: 38
|
![]() Hmmm... No zobaczymy czy to zadziała ( mam taką nadzieję), ale nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliście.No żeby nie było wątpliwości już więcej weźmy jakiś przykład:
-dzisiaj rano(np. o 10:00) miałem reinstalacje systemu( z Windowsa 98 na XPP) ![]() -po podłączeniu wszystkich kabli do kompa i ściągnięciu Tibi ze stronki włączyłem ją -wpisałem kod i hasło pojawiło się 'Welcome to Tibia'[ to rozumiem, pierwszy raz Tibia została włączona na "nowym"( po reinstalce) kompie] -wlogowałem sie w depo wszystkie miejsca które odkryłem przed reinstalacją pokryła "mgła wojny"(to też rozumiem) -no to postanowiłem połazić po mieście i poodkrywać na nowo -niestety musiałem kończyć więc wylogowałem się(ale odkryłem na nowo wiele miejsc) -następnego dnia znowu wszedłem na Tibie ![]() -wlogowałem sie a tu...wszystkie miejsca które poodkrywałem wczoraj znowu spowiła mgła wojny(na mapce) ![]() -i tak się to powtarza...cały czas...kumpel mi mówił że miał to samo w pierwszych dniach od reinstalacji a potem już miał normalnie wszystko -(tego wam nie powiedziałem więc sorry) ale kiedy wchodze na wyższe/niższe piętro w np.depo to miejsca które odkryłem na dole/górze też pokrywa mgła wojny(zdarza sie to wtedy kiedy jestem dłużej na jakimś poziomie) -więc może musze po prostu czekać aż samo przestanie albo ściągnąć znowu Tibie albo po prostu grać nie zwracając na to uwagi(choć to będzie trudne)no ale cóż w Tibie na pewno będę grać jeszcze barrdzo długo. P.S.Dzieksy wszystkim którzy wypowiedzieli sie w tym temacie lub chociaż go przeglądneli.I sorrki za kolejny długi post ale chciałem mieć pewność że mnie dobrze zrozumiecie ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |