![]() |
#1 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Dwie małe prace, jeden to pixel art wykonany w 100% w Microszajs Paincie, z moim lipnym pseudo cieniowaniem a drugi obrazek to przerobiony szkic ołówkowy w photo paincie. Prosze o ocene, krytyke i uwagi
![]() 1. Pixel Art: "Evul S(c)orcerer*" ![]() ![]() Czapeczka Maga rox ![]() 2. Digital Art: "Evul Pseudo-Samurai wiht heavy katana sword" ![]() Te "szmery" spowodowane są głównie brakiem skanera. Ołówkowy szkic (poprawiony cienkopisem [Dla wścibskich powiem, że cienkopisem Dysan'a]) został zfotografowany cyfrówką (wścibscy: Canon PowerShot 400 [albo 0,4k ![]() *-Wszelakie podobieństwa co do urzytkowników owego forum nie są zamierzone i są całkowicie winą przypadku losu ![]()
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 14-05-2005 o 00:36. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Raczej Chyba Ziemia. Liczba postów: 1,783
Stan: Tutor
Imię: Game Master
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Nie gram już
Świat: Aldora
Poziom: 2
Skille: 10/10
Poziom mag.: 10
|
![]() Ogólnie może być, zależy w jakim sensie.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Grudziądz
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Nawed nawed... Tylko gdzie samurai ma nogi, ręce? Aha zapisuj jako PNG. bo JPG. wszystko rozmazuje!
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Grudziądz
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1
Imię: Mighty Zaglada
Gildia: Dreamers
|
![]() Oba rysunki sa slabe.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Hmmmmm, szczerze mówiąc też mi się nie podoba (przywykłem już do innego typu prac).
Widze że użyłeś dithringu (jak to sie pisze?), powiem ci szczerze że ja go nie nawidze (Strata czasu ^^, inne cieniowanie lepsze.... nie chodzi mi o używanie innych lepszych propgramów... w paincie też się da.... no ale cóż ^^). Iż robiłeś to w paincie to nie mam nic do zarzucenia tylko że ja nie lubie Raymana (tam były właśnie takie kończyny, i to z tym mi się tu kojarzy). Według mnie w Paincie lepiej się robi proste komiksy (widziałeś taki na Tibianews.net ? Zara go poszukam). Zaletą tam jest poprostu używanie PROSTYCH kolorów.... (Prace w paincie z cieniowaniem nie zbyt ciekawie wyglądają - bo poprostu szczegółowego cieniowania nie chce się robić ^^). Tutaj jest link do tego obrazka Teraz pewnie chcesz powiedzieć że to ma byc takie a nie inne (ma mieć cieniowanie... to twoja wola....). Mnie sie to nie zbyt podoba. (Sorka ale wiesz, ja mam inny styl tego robienia ^^, zbyt.... Raymanowo podobne). Aha tam jest widze "real" obrazek. Oj to chyba robiłeś w 5 minut ?... Krótko mówiąc, szkice w RL robi się 100% łatwiej -.- potem mogłeś tylko dodać kolory.... ale widzisz.... zrobiłeś szkic w 1-1,5 minuty i chyba pokolorwałeś w RL (chyba) w 3 minutki lub mniej.... Też mi się nie podoba (innym się podoba ^^). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() @Zaglada: Krótko, zwięźle i fajnie dobija
![]() @Avager: szkic - ~3min Kolorwanie w CPP - ~10min ![]() Mag, fakt, zbyt kańciasty troche :\ A co do kończyn, to ręce jakoś mi zbyt w tego rodzaju rysunkach nie wychodzą więc ograniczyłem się do takiego stylu. A co do nóg to może bym troche pogłówkował nad nimi ![]()