|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() <temat do ułożonych przez was piosenek>
Moja i mojego kumpla ułożona na pierwszy dzień wiosny: <Mówione> Wiosna lepsza od jesieni, tego zdania nikt nie zmieni. <Na melodie "Tyle słońca.."> Tyle smrodu w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz. O popatrz! Szerokimi ulicami idzie Heniek ze śmieciami, popatrz. O popatrz! Wiatr rozwiewa jego śmieci, za śmieciami biegną dzieci, popatrz. O popatrz! Worek ma już pełen puszek, boli go od tego brzuszek, popatrz. O popatrz! Bieda w kraju, głód panuje, Heniek śmieci penetruje, popatrz. O popatrz! W domu nie ma nic do żarcia, więc w śmietniku szuka wsparcia, popatrz. O popatrz! Wiosno nasza, o wiosenko, Henio wabi cię piosenką, popatrz. O popatrz! Wiosną pora na wybory, a Religa jest dziś chory, popatrz. O popatrz! Przyszła wiosna, wszstko pięknie, Henio został prezydentem, popatrz. O popatrz! Henio sadzi nowe kwiaty, zamiast chodzić na debaty, popatrz. O popatrz! 100 milionów dla każdego, obietnica władcy nowego, popatrz. O popatrz! Nie powiodła mu się misja, zapowiada się dymisja, popatrz. O popatrz! Henio nie jest prezydentem, za to rządi parlamentem, popatrz. O popatrz! W maju było przesłuchanie, on nie przyszedł na wezwanie, popatrz. O popatrz! Z końcem wiosny koniec przygód, koniec politycznych wygód, popatrz. O popatrz! Wiosna lepsza od jesieni, tego zdania nikt nie zmieni, HEJ! Proszę, oceniajcie tematykę. Wg. mnie straszne jest to, że tak często występuje "Popatrz. O popatrz!" ale to nie była moja decyzja. Trochę to i chaotycznie poskładane, ale zajeliśmy 4 miejsce w konkursie. @down Mi chodzi tylko o tematykę (polityka). Ostatnio edytowany przez Dryb - 24-03-2005 o 18:11. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Master Alucard
|
![]() Mało ambitne i dziwne
Piosenka: Hej hoooo, hej hoooo, na piwko by się szłooooo....(pozdro Magus)
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() Heh... pamiętam, że w Twoim wieku (jakieś 4 lata temu, 1 klasa gimnazjum) też z kumplami ukłądaliśmy nowe teskty piosenek. Może to stanadrowy etap dojrzewania?
![]() W każdym razie - nasze testy były troszeczkę bardziej ambitne i finezyjne, a na dodatek traktowały o naszych własnych problemach, które były zarazem wrzodem na tyłku całej Polski... ...chodzi oczywiście o przerobioną wersję "Ody do Radości", traktującą o TP S.A. - ówczesnej jakości i cenie usług ;]
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Żałosne.........
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Nie zdziwiłem się, widząc autora. To może ja coś zaśpiewam:
Na melodie "Widziałem orła cień" Widziałem głupoooooty cień, To znowu Dryyyyb, ten pień. Koniec. Zachowajcie brawa dla siebie. |
![]() |
![]() |