Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-04-2004, 21:49   #1
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny Polityka

Temat do wolnej dyskucji na temat polityki... więc zacznijmy?

Samoobrona - 29%, PO na drugim miejscu.... co wy na to ?

Cytuj:
Według sondażu PBS opublikowanego w środę przez "Rzeczpospolitą", Samoobrona może liczyć na 29-proc. poparcie (poprzednio - 24%); PO na 22% (w marcu - 26%); PiS na 10% (poprzednio - 13%); LPR na 9% (1 pkt mniej niż w marcu); SLD-UP na 7% (poprzednio - 10%); SdPl - na 6%; PSL na 5%(wzrost o 1 pkt).

wp.pl
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-04-2004, 21:54   #2
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

1. Jak szanowny pan poseł przewodniczący Lepper dojdzie do władzy to zrobi wieś z polski!
2. Jak szanowny pan poseł przewodniczący Lepper dojdzie do władzy to będe prosił o azyl polityczny na Ukrainie (nie żartuje)!
stary 07-04-2004, 22:01   #3
Zureq (RUBERA)
Użytkownik Forum

Zureq (RUBERA)'s Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn

Domyślny

Na temat polityki ciężko mi się wypowiadać, bo jest delikatnie mówiąc dla mnie dziwna. Szczególnie ta polska Korupcja,pazerność, złodziejstwo oto słowa, którymi można określić rząd Polski. Ale niedługo to się zmieni. I tu są 2 wyjścia: Polska odżyje, a drugie, Polska upadnie Co do pierwszego, to jest to możliwe tylko dzięki Unii Europejskiej i USA (jak ja ich nie nawidzę ), a co do drugiego, to hmmm..... te same powody .
"2 razy u dołu, 2 razy na górze" czy coś takiego, jak powiedział Nostradamus. Czyżby chodziło o Polskę? Looknijcie temat "Koniec Świata - kiedy nastąpi?", niedługo będzie notka na ten temat, jak temat się rozwinie
Zureq (RUBERA) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2004, 10:38   #4
Dan the Automator
Dobo Srobo

Domyślny

Ciężka sprawa... swoją drogą, jak wszyscy mówią "samoobrona fee, samoobrona bee" to skąd się wzieło (weźmie) te 29%?

Widocznie Polacy mają już dość ciągłych afer, przekrętów, a sama polityka im wisi... dlatego samoobrona, bo oni mówią to, co 90% ludzi chciałoby usłyszeć... sytuacja jak dla mnie jest chora
stary 08-04-2004, 11:31   #5
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

no coz w regulamine ktory trzeba zaakcpetowac wchodzac na to forum jest zakaz rozmow o polityce ale skoro dobo juz go zlamal to...
1. czy andrzej lepper przedstawil jakis konkretny plan na rzadzenie panstwem?
2. czy ma zamiar przedstawic?
3. jezeli zacznie rzadzic w polsce to jedyne co nam pozostanie to wyemigrowac...
stary 08-04-2004, 11:35   #6
Dan the Automator
Dobo Srobo

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
no coz w regulamine ktory trzeba zaakcpetowac wchodzac na to forum jest zakaz rozmow o polityce ale skoro dobo juz go zlamal to...
Tak, ale iMHO puki rozmowa bedzie według pozostałych zasad, tzn kultura, sensowne wypowiedzi, to czemu nie? A pozatym Polityka to bardzo nośny temat, niechno tylko userzy się rozkręcą...
stary 08-04-2004, 12:40   #7
Dejvo
Guest

Domyślny

Nie miałes Dobo jaki temat wymyśleć...

Polityka to najbardziej zasrana, głupia, oszukana dziedzina jaką znam!!! Im wyżej polityk postawiony tym jest większym oszustem... siedzą w tym sejmie kilka godzin... siedzą... i mają 10.000 złotych miesięcznie... (to i tak mało, np. członek zarządu Orlenu ma 180.000zł miesięcznie a prezes około 600.000zł!)

Moim ulubionym plitykiem jest Andrzej Lepper... a za najbardziej mądrego uważam Olechowskiego, ten to ma gadane... gość ma łeb...

I Jan Małia Łokita jest... "Niceła albo śmiełć..."
Ahh! Nienawidze ich!

Cytuj:
Chory kraj, gdzie ludzie nie mają prawa się bronić ani swojej rodziny ani swojego mienia,

gdzie broniących się oskarża o przekroczenie obrony koniecznej,

gdzie złapani bandyci przez policję wypuszczani są przez prokuratora na wolność bo nie ma przeciwko nim wiarygodnych dowodów

gdzie złodzieje wielomilionowych kwot zasiadają w Sejmie i radach nadzorczych spółek a obywatele są rozliczani do ostatniego grosza przez urzędy skarbowe

gdzie prawo chroni złodzieji, bandytów , przestępców, zkorumpowanych a karze ludzi słabych i nie umiejących się bronić

gdzie prawo chroni ludzi fałszujących ważne dokumenty, listy wyborcze a z całą surowością karze studenta który podrobił legitymację studencką jak by popełnił największe przestępstwo świata

gdzie prawo chroni urzędników, którzy podjęli złe decyzje niszczące firmy i życie osobiste przedsiębiorców
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2004, 15:13   #8
Monoskar
Użytkownik Forum

Monoskar's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna

Monoskar ma numer GG 3253757
Domyślny

Czasem aż nie chce mi się wierzyć że Polska jest aż tak głupim narodem bezmózgowców, kretynów i idiotów
Tak, to są mocne słowa, ale włączcie na chwilę radio, telewizję, internet albo weżcie do ręki gazętę żeby się o tym przekonać!!!
Nie mogę pojąć, jak osoby znikąd (Andrzej Lepper), bez zaplecza politycznego(no chyba że Renia Beger), bez ugruntowanej kultury politycznej(jego wystąpienia w parlamencie), bez przedstawionego programu i bez wogóle wszystkiego mogą uzyskać, wraz ze swoją partią, 29% społecznego poparcia !!! Ludzie, przejrzyjcie na oczy - to są oszołomy, którzy tylko potrafią palić opony i robić blokady na drogach, to dzięki nim nasi potomkowie dowiedzą się, że od roku 2004 Polska znowu była pod zaborami...
Na zasadzie podobnej analogii -> skąd w polskim parlamencie swoje miejsce znalazły mędy z Ligi Polskich Rodzin ???
No i oczywiście ratunek dla Polski i Polaków -> nieskazitelna Platforma Obywatelska, podobno ludzie o czystych rękach i światłych umysłach, z wieloma pomysłami na rządzenie. Ci sami ludzie siedzieli już kiedyś w polskim sejmie pod barwami AWS'u - to dzięki nim mieliście "dziurę budżetową" i cały szereg na poczekaniu tuszowanych afer (niektórych jak sprawa PZY Życie nie udało się zatuszować...)
Co do SLD, to po prostu im nie wyszło. Zbyt wielu polityków połakomiło się na łapówki, odczuło syndrom władzy, ale tak zwykle bywa. Sutyacja byłaby zapewne inna, gdyby w poprzednich wyborach parlamentarnych rządząca obecnie koalicja SLD-UP otzrymałabezwzględną większość i nie musiała się bawić w koalicję z chłopkami roztropkami z PSL <- (co wieśniak Pawlak zrobił dobrego dla Polski będąc na stanowisku premiera ??? A do sejmu go wpuszczacie...)

Konkluzja: Polska jest tak ......... narodem, że nawet gdyby na rynku w Warszawie stanął sam Adolf Hitler i wykrzyczał że będzie lepiej gdy on będzie u władzy, w następnym sondażu CBOS'u dostał by 15% poparcia społeczeństwa. Polacy czatają tylkko tytuł książki, prawie nigdy nie zaglądając do środka. Nie sugerujcie się tym co politycy krzyczą na wiecach, sprawdzcie co sobą reprezentują i skąd się wywodzą. Sprawdzcie, czy zasługują na to, żeby ich wpuścić na obrady sejmu...
3) 14
4) knight
5) 42/39 22mlvl
7) Szaukam, żeby mniec prostekt
9) sama nie wiem czy sie na cokolwiek nadaje ...
Monoskar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2004, 13:53   #9
Bofedojo
Użytkownik Forum

Bofedojo's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk

Bofedojo ma numer GG 1439666
Domyślny

Wedlug mnie to ludzie oszaleli. Glosowac na Samoobrone to jest jak samobojstwo Polski. Bedziemy niedlugo w Unii Europejskiej i co pan Lepper pojedzie i postawii im blokade?! W Polsce nie ma dobrego kandydata na premiera. LPR ona by najchetniej gdyby obiela wladze wyszla z Unii, a Unia to jedyny ratunek dla nas. PSL oni tylko siedza pierdza i kase robia. PO jedyny dobry kandydat chociaz na nich tez mozemy sie przejeachac. PiS bracia Kaczynscy wciagna nas w jakies afery i bedzie znowu wielkie bagno. SLD juz na nich nie mozna polegac, wprowadzili nas do Unii i chwala im za to ale to co zrobili z Polska to katastrofa.

Wedlug mnie byc politykiem to najlepsza praca jak nic nie robic, a zarobic.

Cya in another life brothers

Bofedojo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2004, 14:11   #10
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Domyślny

No tak... nośny temat
Polska polityka to jedno wielkie bagno. Dużo można by powiedzieć. Więcej złego niż dobrego; niestety :/ Posta nie starczy, więc może krótko:
1. Nie wierzcie sondażom. One kłamią i manipulują opinią publiczną!
2. Nie wierzcie komunistom (sory Monoskar, ale widze lekie odchyły lewicowe :>) - SLD rzeczywiście najlepiej ze wszystkich rządzących partii potrafi okradać Polskę i doprowadzać ja na skraj upadku.
3. Nie wierzcie politykom - oni zrobią wszystko żeby zdobyć poparcie elektoratu. Wredne chamy i oszusty :S Trzeba poczekać, aż pokolenie starego systemu wyginie doszczętnie i nowi przejmą Polskę w swoje ręce.

Ech, swędzą mnie palce, ale nie będę się tutaj unosił. Powiem tylko: politka? tfu!
stary 10-04-2004, 01:12   #11
Monoskar
Użytkownik Forum

Monoskar's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna

Monoskar ma numer GG 3253757
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Raynold
............
2. Nie wierzcie komunistom (sory Monoskar, ale widze lekie odchyły lewicowe :>) - SLD rzeczywiście najlepiej ze wszystkich rządzących partii potrafi okradać Polskę i doprowadzać ja na skraj upadku.
............
Spoko, faktycznie w ostatnich wyborach parlamentarnych oddałem swój głos na przedstawicieli SLD. Nie wiem czy był to błąd, ale wtedy nie widziałem alternatywy dla tego ugupowania. Dziś jest jeszcze gorzej, bo nawet na nich już nie zagłosuję
Jednak ktoś rządzić musi - takie są założenia wszelkich ustrojów na świecie - tylko na kogo tym razem postawić ..?
3) 14
4) knight
5) 42/39 22mlvl
7) Szaukam, żeby mniec prostekt
9) sama nie wiem czy sie na cokolwiek nadaje ...
Monoskar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2004, 20:59   #12
Wujek eustachy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004

Domyślny

Osoby głosujące na samoobrone, to chyba takie n00by, które proszą abyś coś im dał a potem przez przypadek wrzucają to do wody lub na środek depo. Podobnie będzie z polską jeżeli będzie nami rządzić samoobrona, wylądujemy na dnie jeziorka przed depo w venore.
Wujek eustachy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2004, 21:41   #13
Starkey
Użytkownik Forum

Starkey's Avatar

Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Wrocław

Profesja: Knight
Świat: Valoria
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
Domyślny

Odchodząc od tematu Samoobrony. Chciałbym poruszyć temat polityki USA. Osobiście uważam, iż Amerykanie to egocentrycy i terroryści którzy chcą z całego świata zrobić swoich podwładnych. Wysyłajom swoje wojska do Wietnamu, Iraku po pretekstem ,, wyzwalania" (czyt. mordowania niewinnych ludzi). Nasz chory rząd próbuje wejść im do d..y bez wazeliny. Wyobraźcie sobie co by się stało gdyby USA przejęło władzę nad światem. Horror. Pełno grubasów, McDonaldsów, terrorystów itp. Niestety procesu "amerykanizacji" naszego społ. oraz polityki nie da się chyba odwrócić. A szkoda.

To by było na tyle.

Troche mnie poniosło.

PROUD MEMBER OF METAL MILITIA !!!

Starkey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2004, 22:28   #14
Rincewind
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin

Domyślny

jednak moim zdaniem USA lepiej sobie radzi niz polska
Rincewind jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2004, 23:56   #15
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Domyślny

Nie mogę się powstrzymać:

Up: Serio?!

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania