|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja i moj kolega zaczynamy grac na nowym serwerze i mamy pewien dylemat,
niewiemy jakie 2 postacie najlepiej beda ze soba wspolpracowaly.Czytalem ze poczatkujacy, powinien grac knightem lub palladynem gdyz gra sie latwiej(chociaz mag na b.wysokim lvl jest chyba najlepszy).Slyszalem ze niektórzy dodatkowo robia sobie druida zeby na 11 lvl miec uhy za darmo.Zwracam sie do was z pytaniem jaka para najlepiej wspolpracuje? pall i knight,czy 2 palle, czy 2 knighty ,a moze jeszcze inaczej?(Jakie miasto najlepiej wybrac dla danej pary?Prosze o pomoc i z gory dziekuje.(a jak sie komus by chcialo niech napisze dlaczego akurat ta dwojke wybrac) |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Formost Empire. Kraina mlekiem, miodem i krwią płynąca...
Stan: Niegrający
|
![]() Eh... jest kilka możliwości:
1. Knight i pall/sorc/druid -> b. dobry team na hunty, bloker i attacker 2. Knight/pall i druid -> druid jako UHmaker (ale grający druidem ma mniej zabawy ![]() 3. Pall i sorc -> dobry team na hunty na średnie potwory, pall ucieka przed atakującym go potworem a sorc - SD ![]() Powodzenia na nowym świecie ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Opole
|
![]() Pal/Pal poniewaz mozecie trenic z soba (swiaty pvp), huntowac dragi/cyclopy/orce a gdy idziecie na jakiegos jeszcze lepszego potwora to ten co ma wyszy lvl zaklada tarcze i blokuje. Ewentualnie Knight/Pall
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny gracz
Imię: Gandalf ~~
Profesja: Druid
Świat: ~~
Poziom: ~~
![]() |
![]() up
niezauwazyles ze od dopiero ma zaczac grac na nowym serwie a ty juz o sd dla palka topic moim zdaniem dobre polaczenie moze byc knight(jeslie beddziesz mial w miare skile)i do tego drut lub sork
Rasta Roots Reggae ^^ Ostatnio edytowany przez kszychu13 - 05-03-2005 o 08:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 12 2004
Lokacja: Heh a co was to?
![]() |
![]() Wg. mnie musi być knight jako bloker to późniejszych huntów, no a kolega już musi wybrać z pozostałych profesji zależy czym woli grać.
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2005
|
![]() moim zdaniem najlepszy team to :
Pall/knight knight blokuje a pall z boltow nawala i jest git ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Włocławek
Imię: Aath Fanorus
Profesja: Sorcerer
Gildia: (brak)
Świat: Samera
Poziom: 11
Skille: hehe;]
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Ja uważam, że najlepszym team jest:
- Knight i Sorc - wiem, że oni mają dopiero zacząć grę ale myslmy o ptzyszlosci...( tylko nie o przyszlosci na różnych piętrach chyba że będziecie mieli cierpliwość ze stali) Na samym początku Sorc Summonuje dwa średnie stworki ( przydałyby się dobre, ale nie mówmy o tak dlaekiej przyszłości ) . Następnie Knight jest z przodu, sorc i jego potworki bardziej z tylu ( tak że knight go za bardzo nie widzi). Następnie Knighcik napotyka (zalozmy dg), bierze na full def i zaczyna bl;okować . Daje sygnał do ataku Sorcowi(poprzez Napisanie wszystkich wyrazow z wielkich liter ), sorc wkracza do akcji ze swoimi summonami i zaczyna sie niezla rozpierdowa... Knight uderza dg na full defie( lub wogole) a Sorc swoimi stworkami oraz z sd zaczyna atakowac dg. Po paru sekundach dg lezy martwy. P.S. zapomnialem dodac ze knight musi miec 1 ( na wszelki wypadek 2 ale to tylko dla sredniopoziomowych) bp UH a Sorc bp SD (nie koniecznie caly jesli ma mlvl okolo 40-50) Ostatnio edytowany przez Adik257 - 11-03-2005 o 14:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2005
|
![]() Podejzewam ze Knight i Sorc, ale jesli lubicie spedzac czas razem na pogawędkach to 2 Knightow.
Dla Najtow najlepiej Carlin. Sorc-Thais Pall-venore Druid-Ab. (to jest tylko i wyłacznie moje zdanie!)
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2005
Lokacja: Brazil
Stan: Na emeryturze
Imię: Eternal Oblivion
Profesja: Elite Knight
Gildia: masterzy
Świat: Amera
Poziom: 275
Skille: 114/110
Poziom mag.: 9
![]() |
![]() ja gram z kumplem pal/sorc ale na razie zabilismy tylku kilku dwarfow soldierow no i inne slabsze stworki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() Knight + Paladin
Dlaczego? - Knight: - BLOKUJE - ZBIERA LOOT Na slabszych potworach nie traci UH. Palek: Wali z spear/arrows/bolts i zdobywa exp, a traci jedynie amunicje. I to jest spox, a jak masz np. Knight + Sorc, to sorc Ci jeszcze loota bedzie bral bo bedzie mu SD czy HMM szlo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 03 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Szalony Marcinno
Profesja: Druid
Świat: Selena
Poziom: 10
Skille: 16/18
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() knight/knight i napier potwory jak czekaja na respa to se trenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Wg. mnie to zależy od tego czy grałeś już w tibie czy dopiero zaczynash ...
jeżeli miałeś już do czynienia z tą very good grą to polecam 2 palkow poniewaz mozecie na sobie skillowac ... ... skillujcie do good skillow i najlepiej 15 mlvl ... a potem radziłbym wam zrobićsobie po sorq .... ... wyshkolic tych sorcerów do 15 lvl i 25 mlvl .. i ... możecie trzaskać sobie sdki dla swojch palków i chodzić na naprawde silne potwory ... (uhmaker też się przyda ![]() ... ale jeżeli dopiero zaczynacie grać w tibie to radze grać ryckami (knight) ponieważ tą postacią gra się naprawde łatwo i wogule jest ona stworzona dla początqjących graczy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Imię: ---
Profesja: Knight
Świat: Saphira
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2005
|
![]() otoz to... moze nie jestem jakims super wymiataczem... ale ja to widze tak ze knight to bloker zawsze i wogole... a za nim powinna nawalac jakas postac czarujaca.. najlepiej w sumie sorc ktory se moze robic te sd.. dodatkowo przy pacu ma tez najsilniejszy czar do czyszczenia wiekszej ilosci potworkow... ale do rzeczy...
jezeli myslicie o przyszlosci to sa to chyba najlepsze dwie postacie ktore najlepiej beda wspoldzialac... powiem taki banalny przyklad.. no wiec ja (sorc) knight i pal poszlismy sobie na draga (wiem ze to nic ale daje dla przykladu)... ja mialem lvl ok 25 ale slaby mlvl (hmm... 30?) knight skille niecale 60 a pal mial 16 lvl i skille pewnie tez cos kolo 50-60 no i tak knight blokowal draga a ja z palem walilismy ja w sumie wiekszosc z hmmow (+1 sd) a pal ze spearow... i podzial expa byl mniej wiecej taki ze ja ok 500 expa a pal 200... wiem ze mial on nizszy lvl ale ja mialem niski mlvl (powinienem miec z 5 wiekszy) do czego zmierzam.. do tego ze knight bloker a sorc z tylu jako ze ma najwiekszy dmg i najszybciej bedzie zabijal co ograniczy zuzycie uhow przez knighta |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() ja myśle że
knight/drut knight jako bloker a drut mu może dostarczyć hmmy i uhy i uhać go na huntach pall/sorc pall ucieka i bije z boltó/strzal a mag bije z hmmy pozatym potem dobrze mieć maga palom bo magowie mogom im Sd dostarczac i inne runki których drut nie ma |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Knight/Paladyn Dlatego że pall praktycznie zawsze jest gotowy na hunta idzie do sklepu po bolty i już ... A sorc/druid muszą kupować te runy albo sami je robicz i to troche zajmuje ... Nie mówie że sorc i druid to złe profesje ale jeżeli ktoś ma mało pieniędzy i czasu no to polecam paladyna. Co do niektórych postów na temat lootu ja zawsze jak chodziłem na hunty (Knightem blokowałem) To zawsze loota dzieliliśmy po równo np szło trzy osoby sprzedawaliśmy loota i kase dzieliliśmy na trzech. Jak kiedyś byliśmy na necro wypadły bohy a kumpel chciał je kupic (to było dawno bohy kosztowały jakieś 60k server eternia) to wtedy on dał mi moją działke czyli 30k i bohy były jego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() Ja uważam, że najlepszym dwuosobowym teamem jest knight + sorc.
Sam jestem sorcem ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Imię: Pitagolik
Profesja: Elder Druid
Gildia: Brotherhood of blood
Świat: Harmonia
Poziom: 33
Skille: 20/23
Poziom mag.: 47
|
![]() Drut & pall to najlepsze rozwiazanie.
Na hunta biorąpo 2 bp "pustaków" i po 1 luku. drut robi uh i hmm a pall strazały i bursty. Razem są niepokonani ![]() praktycznie razem są samowystarczalni ![]()
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Kazordoon // Isara // Łódzkie
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Jezeli uważasz ze DLA PALKOW NAJLEPSZE JEST VENORE ( to musisz wiedziec ze chyba dla 50 + ) ktorzy uczeszczaja na POH I TE SPRAWY ( dragon land .. ) a nie bedziesz wmawial mlodym palkom ze na 20 lvlu maja chodzic na roty .. a propo tematu to wedlug mnie Knight i Pall lub / sorc ( to nalezy do własnych predyspozycji ... mam sorca i palla wiec wiem na czym rzecz stoi ... )
"Myślę więc jestem , tibia uzależnia ![]() POzdro Powodzenia w nowym życiu ![]() Ostatnio edytowany przez Eter - 19-03-2005 o 13:50. |
|
![]() |
![]() |