Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-04-2005, 17:16   #1
Deythwen
Użytkownik Forum

Deythwen's Avatar

Data dołączenia: 26 03 2005

Stan: Na Emeryturze
Świat: Dan00bia
Domyślny Pytanie o expienie

Mam niewielki problem... Gram czarodziejem od pewnego czasu - koło 2 tygodni. mam 14lvl, ale nie gram codziennie. mam kumpli palla na lvl 18, i rycka na 20. Problem jest taki że oni zaczeli grać równo ze mną. :/ Gramy prawie zawsze w tych samych godzinach, bo tuz po lekcjach (sa z mojej klasy) i zadko kiedy ktorys siedzi dluzej niz reszta. wiec powinni robic doswiadczenie jak ja. Tym bardziej ze z pomocą mojego high lvl kumpla, mam duzo lepsze expowiska niz oni :> Pomóżcie! Czy to normalne? Czy zawsze czarodziej ma wolnego expa (aż tak wolnego)? Czy potem mi sie to odbije? (dogonie ich?)
Deythwen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-04-2005, 17:25   #2
Chyt
Użytkownik Forum

Chyt's Avatar

Data dołączenia: 13 12 2004

Domyślny

hmm jest taka prawda:
Rycek expi najszybciej na low levelach,
Palek na srednich levelach,
Druid i Sorc na High lvl expia najszybciej.
jak co to poprawcie
Chyt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2005, 07:10   #3
patrikoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chyt
hmm jest taka prawda:
Rycek expi najszybciej na low levelach,
Palek na srednich levelach,
Druid i Sorc na High lvl expia najszybciej.
jak co to poprawcie
Wszystko zalezy od umiejetnosci, skilli, mlvlu i swiata...

Ja na przyklad sorcem expilem (bez run, jedynie GFB w razie otoczenia) na rotach i dwarfach (lvl 10-20) szybciej niz knajci i palki.

Skille - Mozna na 8 lvlu zrobic 80/80, a mozna na 18 lvlu miec 44/40 - pozdro Hildegarda ^.-

Mlvl - Tu wypadek sorca i druta.

Swiat - Cena run i EQ.

Ale tak ogolnie to masz racje

Cytuj:
Mam niewielki problem... Gram czarodziejem od pewnego czasu - koło 2 tygodni. mam 14lvl, ale nie gram codziennie. mam kumpli palla na lvl 18, i rycka na 20. Problem jest taki że oni zaczeli grać równo ze mną. :/ Gramy prawie zawsze w tych samych godzinach, bo tuz po lekcjach (sa z mojej klasy) i zadko kiedy ktorys siedzi dluzej niz reszta. wiec powinni robic doswiadczenie jak ja. Tym bardziej ze z pomocą mojego high lvl kumpla, mam duzo lepsze expowiska niz oni :> Pomóżcie! Czy to normalne? Czy zawsze czarodziej ma wolnego expa (aż tak wolnego)? Czy potem mi sie to odbije? (dogonie ich?)
Ehhhh... Jak juz wyzej napisalem sa to umiejetnosci expienia, ale zakladam, ze macie rowne to: kolo 28-30 lvlu pallek przegoni knajta, a Ty (jak sie nie zalamiesz) na 50-60 lvlu przegonisz pallka.

Ostatnio edytowany przez patrikoz - 08-04-2005 o 07:13.
patrikoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2005, 10:20   #4
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@ up:
jesli poswieca tyle czasu na gre to 60 lev daaaaaaaleko przed nim

@ topic:
sorc do ~30 levelu expi prosta metoda: stuka roty, zbiera kase, kupuje pare b hmm, idzie na godzine- dwie na cos silniejszego: guardy, smoki ( +bloker), dsy, ghule, jak bloker da rade mozna sprobowac PoH czyscic. Koncza sie runy - cala zabawa od poczatku.
Caly problem w tym, ze kazda innaprofesja ( pal,knight ) uzywa run jako wsparcia expienia, nie jako broni. Zuzywaja ich mniej, nie musza wiec koncentrowac sie na zarabianiu na nie, expia niezaleznie od tego czy akurat ktos ma na sprzedaz 20 bp hmm czy nie. Do tego swobodnie moga znalezc takie expowisko, na ktorym dostaja przyzwoite ilosci expa nie tracac run wogole. Sorc moze to zrobic jedynie na rotach i mino ( 30+ ). Po prostu nie da sie sorcem wyciagnac wiecej niz 7-8 k na godzine wczasie gdy rycek dochodzi do 15 k na slimach bez jednego uzytego uha na dzien

Moja rada - zmien profesje
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2005, 10:55   #5
Vorph
Użytkownik Forum

Vorph's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Refugia
Vorph ma numer GG 3828652
Domyślny

taaaa....poczatki sorcem to kupa...ja do 20 lvl na pajakach i wilkach expilem...ale w sumie ciagle robie SD(wczesniej HMM) kaski sie uzbieralo lepszy sprzet i potem na cos wiekszego...

Thoria ma to cos ^^I niech sie sama z tym meczy

Vorph jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 23:05   #6
Hilf
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 03 2005

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 66
Skille: 85/84
Domyślny

oj panowie panowie ....
niby sorc wono expi ale jak umiecie grac idzie szybciej ...

zakladajac ze mlev nie jest rodem z rooka , dlaczego by na guardy nie isc z hmmm 30 K expa na godzine
Hilf jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania