|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2004
Lokacja: Bełchatów
|
![]() nie wiedziałem dzie ten topic to tutaj przykleiłem
sorc, 18 lvl, 21 m lvl, 20 bp hmm do dyspozycji chce jak najszybciej wbic 28 lvl i teraz pytania: 1. czy opłaca sie chodzić na scaraby?( mam na mysli exp, i zeby zwróciło mi sie z 20 bp hmm jakies 10 bp (cena za bp 800gp)) 2. guardy? 3. moze cyce / jakies orci / minosy? 4. a moze dragi na magic shieldzie ![]() 5. moze ghoustland / hg ? 6. moze cos innego? ![]() tak na wszelki wypadek moje eq to: scale armor, brass legi, spike sword, dwarven shield, soldier helmet, butki, szaliczek
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2004
|
![]() dokladnie jak wyzej..... + powinienes poexpic na rotach (bez run) do ponad 20 lvl... z czym ty chcesz isc na np guardy ? moze 20 obrazen z hmm zadasz.... on cie dogoni i ma cie na dwa razy.... wiec ? nie wszystko mozna odrazu robic i tak szybko jakby sie chcialo... kiedys sam zobaczysz ze bedziesz solowal smoki czy guardy bez straty 1hp.... ale to jeszcze duzo pracy przed toba....
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
![]() |
![]() Na tym levelu mozna sobie spokojnie po ghostland biegac, tylo uwazac na DSy. Zabijasz sobie szkielety bronia a od czasu do czasu ghoula z hmm. Albo same ghoule. wez tylko kilka gfb i uh na wszelki wypadek. Jak bedziesz biegal po szkieletach i ghoulach to na pewno zarobisz wiecej niz wydasz na runy a jak na ghoule same to juz zalezy od szczescia ( life ring plx
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Cytuj:
![]() on topic expienie runami zależy od mlvl też po9 części bo im wyższy mlvl tym wieksze straty zadasz a co za tym idzie szybciej ubijesz potworka i mniej run stracisz od lvlu tez zalezy by mu uciekac i nawalac z run i tak jak koledzy mówią ROTY FOREWER tak do 30 lvlu potem jak masz duży mlvl to co ci się podoba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() W sumie na 20 lvlu możesz iść na cyce z 2 mino archerami. Expa będzie mniej, ale nie będziesz zużywał tyle runek. Co do dragów itp. to narazie za wcześnie. Nawet, jeżeli zabijesz to jeśli nie wypadnie dragon hammer albo coś takiego to się nie opłaci. Sam solowałem draga na 15 lvlu i nie wypadło nic. Poszło troche HMM'ek i UH'ów, ale to było tylko dla pokazu
![]()
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Sorcem przed ~30 lvl i ~40 mlvl nie ma sensu expić runami - na ROTY
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2004
|
![]() juz slyszalem ze nie ma sensu ale chcąc skorzystac z tego że serwer jest młody i ceny za bp hmm to 600-800gp chce jak najszybciej wbic 28 lvl, a kupujac plecak hmm za 600gp to przynajmniej 400gp mi sie z tego zwróci idąc na ghule....
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 03 2005
|
![]() Jak chcesz expic na Dragah Scrabah LUb guardah z takim lvl i mlvl i eq ty chyba chcesz popelnic samobujstwo ja na twoim lvl expilem na dwarfah i rotah jak mialem do dyspozycji z 2 bp hmm chodzilem na soldy za dlugo nie wystarczalo ale expilem i tobie radze robic tak samo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
@topic : najlepsze wyjscie : roty / dwarfy + blanki = runy na przyszly exp. A zarobiona kase mozesz wydac na kolejne hmmy (na przyszlosc je zostaw ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() ja polecam larvy na ankrah i scaraby
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 01 2005
|
![]() Bah bah, a ja polecam narobienie runek(w trakcie expa na rotach ;p), troche hmm+gfb w lape jakis 30~mlvl i klepsze szybciorem expa na guardach do 28lvl
i smoczki na gorce edron :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Elysia
Poziom: 75
Skille: 87/83
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() według mnie HG lub Ghostland. Ghule to n00by więc sobie poradzisz i sporo kasy wypada
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 04 2005
|
![]() Wal na roty
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2005
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() ja uwazam jz to co powiedzial kallorek to bardzo mondre slowa ale ja wolechodzic na zywiol ez bp hmm pare uh i mino archery i idz na draga ktury jest na powieszchni blisko kazo tobry lot moze bedziesz mial farta i ci wypadnie hamer albo d shield
ja tak mialem na 12 levle poszedlem na draga pall skile 44 34 poszy 3 uh 4 hmm i zabilem dziada sam i co bylo dragon shield ![]()
![]() |
#15 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() owsik~
ur my master ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() ja bym ci jednak radził iśc na trole, albo bugi ewentualnie na resp rata w venore tam sie dobrze expuje,
łazić po rotach i robic bp hmm, zbierac kase dokupic jeszcze troche i jazda na ghule, albo guardy jak bedziesz mial juz siłe magiczną pozwalającą zabić guard 1 hmm ps.(oddaj mi 16zl) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 12 2004
Lokacja: Z lasu
![]() |
![]() Ja na twoim miejscu bym wbil ten 28lvl i zaczol chodzic z Dsami na Dragony..
Btw.Masz pacca?Bo jeśli tak to ja bym chod\il na gobliny na Edron ![]() (Sorry za offtopa) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Osobiscie uwazam, ze dobry exp w stosunku do hp potwora do ghule i DemonS na niewidce, oczywiscie gfb sie przyda, najlepiej w ghula pakowac z hmm, jak masz dobre obrazenia to ghula na 2 strzaly, niezly loot z niego, oczywiscie nie ma to jak szkielety, slabe i viking helmety sa bardzo drogie, osobiscie sprzedaje u npc zawsze za 66gp jeden viking, najlepszy hunt ktory sie zwara to oczywiscie taki gdzie nie korzystasz z duzej ilosci run, najlepiej knightem tylko uhy i zadko
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Cieszyn
![]() |
![]() Ja tam polecam minotaury!! Ale jak chcesz.... Ale sprzedaj sobie te bp runek i kup se jakiś pożądny set!!!
![]() Ostatnio edytowany przez Tomaszu - 20-04-2005 o 21:18. |
![]() |
![]() |