Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-03-2005, 14:17   #1
Ma$ter MatiK
Użytkownik Forum

Ma$ter MatiK's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Knurów

Ma$ter MatiK ma numer GG 5400468
Domyślny Dlaczego nie lubię tibii.

Tibia.Bez komentarza.Mag może nosić każdą zbroję. Paladyn "wali na odległość". Druid nic. Wojownik nic.

To nara.
EdiT:
bardzo przepraszam za ten bezsensowny temat...
Niestety nie ja go nie napisalem,zapomnialem sie wylogowac ze szkolnego kompa...
"Sit Deus propistius huic potatori!"

Ostatnio edytowany przez Ma$ter MatiK - 15-03-2005 o 14:32.
Ma$ter MatiK jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-03-2005, 14:26   #2
Ostry92
Użytkownik Forum

Ostry92's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2005
Lokacja: Samodestrukcja

Ostry92 ma numer GG 000000
Domyślny

WTF?! Jakie jest przesłanie tego topicu? :S

Nie obchodzi nas to że dręczy Cię to, że mag może nosić każdą zbroję ...
stary 14-03-2005, 14:32   #3
Averus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 06 2004

Domyślny

Na dobrą sprawę, trzeba zdać sobie sprawę, że jak sie zastanowic to czemu człowiek który sie zajmuje czymś innym nie moze nosic danego ubrania. To tak jakby ktoś powiedział, że to bez sensu, że dresiarz może ubrac się w jeansy...
Pozatym jeżeli masz zamiar nosic sorciem np. draggon hammera to życzę Ci powodzenia, bo b. utrudnia to życie gdyż sorc ma mało capa. Więc jednak jakieś ograniczenia są, prawda?
A teraz idz spac bo twój mały móżdżek za duzo dzis juz myślał...
Averus jest offline  
stary 14-03-2005, 15:04   #4
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny fffs

Nie zgadzam się z Tobą bo nawet jeżeli ten przykładowy mag może nosić wszystko to ma mało Cap'a. A poza tym jak Ci nie pasuje to nie graj. Takie trudne?

Ja w Tibii nie lubie tego że jest taka fajna (przez to gram w nią tyle że zawalam szkołe =/ uzależnienie? -.-)
ripper jest offline  
stary 14-03-2005, 16:40   #5
Skiller28
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 03 2005

Domyślny Moja opinia

Tibia jest grą w którą trzeba grać przez internet.Jest to nałóg z którego trudno jest wyjść.Jeżeli cię nudzi nie możesz sie męczyć.Skończ z tym razna zawsze.Gra niemoże wywierać na ciebie presji.To tylko gra..... Ja tak zrobiłem i jestem wolnym człowiekiem.
Skiller28 jest offline  
stary 14-03-2005, 17:36   #6
Thimburd
Użytkownik Forum

Thimburd's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
Thimburd ma numer GG 8659724
Domyślny

@Mag może nosić każdą zbroję.
Cap jest jednak ograniczeniem...

@Paladyn "wali na odległość".
Tego nie kapuje. No, wali na odległość... i?

@Druid nic.
Jak to nic? Druid to też fajny char.

@Wojownik nic.
Knight żeczywiście nudny...

...
stary 14-03-2005, 18:00   #7
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

no i ja dodam coś od siebie, nie lubie tibii i nawet w nią już nie gram (strata czasu...nie to co kiedyś):

-Tibia schodzi na polaczków
-0,1% tylko robi coś poza expingiem i trainem (czyli równie dobrze moge se iść pograć w pokemony... na to samo wychodzi)
-Dobili mnie tym że nie ma już tego buga z loot bagiem i dziurą ...
-Zaczeło mnie wkurzać że grafika od kilku lat taka sama a inne gry co rok mają 2x lepszą grafe
-Brak głosu (niby nic strasznego ale patrz wyżej, to samo tyczy się dźwięku)
-Każda broń jest identyczna (nawet w RL jest to nie możliwe... Każda jednak broń ma jakieś nie dociągnięcia.. załóżmy że chodzi o broń palną jednego typu (np. M16) jedna będzie się zacinała więcej a druga mniej... spowodowane to może być drobnymi nie dociągnięciami itp.), nie ma żadnych efektów magicznych i innych...
-Gra upodabnia się coraz bardziej do MU (pod względem grywalności oraz ludzi grających w obie gry)
-Keylogger co drugi krok
-Nazwy Profesji...
-1 Rasa
-4 Profesje (+4 ulepszenia danej .... ale biedne)
-NUDNE JAK MASŁO Z ROYAL KNIGHTEM !!!! (taki gostek z forum tibia.pl)
Avager jest offline  
stary 14-03-2005, 18:13   #8
Transparent Ghost
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Żary

Domyślny

Tibia to posklejane teskturki ;p Nie można o tym powiedzieć 2D. Wnerwiają PA (dziwne że w innych grach tego nie spotkałem ...). Przeciez istanieje wiele 100razy ciekawszych gier niż tibia ... Kal Online, Mu Online, Ragnarok, Rose Online, Ultima Online, Knight Online, RYL i wiele innych ... Teraz zdałem sobie z tego sprawe, że w Tibii nie robisz nic innego oprócz zdobywania expa, nuudda ... zaletą że małe wymagania ;p
Transparent Ghost jest offline  
stary 14-03-2005, 18:16   #9
M@NieK
Użytkownik Forum

M@NieK's Avatar

Data dołączenia: 19 02 2005
Lokacja: in ur Nightmare

M@NieK ma numer GG 5187312
Domyślny

Kazdy ma swoje zdanie o grach RPG.. nagrales sie w inna gre.. gdzie mag nie mogl nosic takiej a takiej zbroi i teraz sie plujesz do tibii... w pierwsze co zaczalm grac to tibia.. i jezeli w jakies innej gierce mi sie nie spodoba ze np. druid nie moze sie uleczac to nie wypowiadams ie na forum... poprostu nagrales sie, naczytales a teraz sie plujesz =(
ale coz... kazdy ma swoje zdanie i wlasnie poznalem twoje...
M@NieK jest offline  
stary 14-03-2005, 18:47   #10
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Transparent Ghost
Tibia to posklejane teskturki ;p Nie można o tym powiedzieć 2D. Wnerwiają PA (dziwne że w innych grach tego nie spotkałem ...). Przeciez istanieje wiele 100razy ciekawszych gier niż tibia ... Kal Online, Mu Online, Ragnarok, Rose Online, Ultima Online, Knight Online, RYL i wiele innych ... Teraz zdałem sobie z tego sprawe, że w Tibii nie robisz nic innego oprócz zdobywania expa, nuudda ... zaletą że małe wymagania ;p

ALEŚ GRY WALNOŁ D D:

Rany... człowieku ?!

CZy ty sądzisz zę MU jest lepsze od Tibii ???? Tibia przy MU To chyba HL2 jak przy Doomie 2 !!! (chodzi mi o grywalność ).

Więc :

Mu - Zhackowane do szpiku kości Gówno
KAl online - Gra dla prawdziwych psycho (aż żygać się chce od tego klimatu... i takie wszystko sztywne :/ )
Knight Online - to samo co MU .
Avager jest offline  
stary 15-03-2005, 07:06   #11
Transparent Ghost
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Żary

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
ALEŚ GRY WALNOŁ D D:

Rany... człowieku ?!

CZy ty sądzisz zę MU jest lepsze od Tibii ???? Tibia przy MU To chyba HL2 jak przy Doomie 2 !!! (chodzi mi o grywalność ).

Więc :

Mu - Zhackowane do szpiku kości Gówno
KAl online - Gra dla prawdziwych psycho (aż żygać się chce od tego klimatu... i takie wszystko sztywne :/ )
Knight Online - to samo co MU .
Jeśli podobają ci się kratki w tibii to nie będe komentował. Być może masz kompa co wytrzymuje gre tylko w Tibie. Ja podałem i tak przykłady, mase gier znajdziesz na forum poświeconym grom MMORPG. A co do grywalności jest dobra to czasu kiedy znudzi ci się expienie noc i dzień na guardach/cycach, oczywiscie do tego dorzucić PA, PK itp.

Ostatnio edytowany przez Transparent Ghost - 15-03-2005 o 07:08.
Transparent Ghost jest offline  
stary 16-03-2005, 17:54   #12
oko saurona
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 03 2005

Imię: Neriatha
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 66
Skille: 88\86
Poziom mag.: 6
Domyślny

no wiec dla twoich wiadomosci tibia to nie tylko expienie. dla mnie np expienie przestalo sie juz az tak bardzo liczyc. a od mu wieje nuda. 0 komunikqacji z graczami, 0 npc. po prostu jedna wielka NUDA a jesli przeszkadza ci garfika to--------->moj awatar
oko saurona jest offline  
stary 16-03-2005, 18:26   #13
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Geeze. A wiecie ze wg mnie temat nawet nie jest taki glupi? Gdyby tylko napisal cos wiecej, ale spoxik
Tibia i jej grafa maja specyficzny oldschoolowy klimat. Mi grafa i brak glosyu nie przeszkadza, bo oba maja swoja magie. Mi przeszkadza to, ze kazdy moze zalozyc sobie accounta. Kazdy. Od 3 latka, przez dresow, az do kolejnych wcielen Hitlerow, Stalinow i innych psycholi. UO jest swietnie zabezpieczone, i wg mnei cos takiego powinno byc w kazdym mmorpgu. Na UO prawie nie ma noobstwa, bo nooby po prostu nie przechodza 'egzaminu wstepnego'. I wszystkie te smiecie ida do Tibii, MU i innych takich ogolnodostepnych gierek. I co mamy? Sajgon, gowno, noobstwo i masakre.
Poza tym, np. w UO jest w cholere skilli nie-do-walki, a jedynie urozmaicajacych gre. Oswajanie zwierzat, kopanie, kowalstwo, etc. etc. A w Tibii? Lowienie ryb. I to nudne jak flaki z olejem. Juz w hb mozna bylo wylowic np. miecz albo diament, albo szczegolnie rzadka rybe. A w Tibii tylko klikasz na wode do znudzenia i jeszcze dluzej...
No i rzeczywiscie nie ma nic do roboty. Chcesz cos zorganizowac, to bys musial robic to sam, bo reszta bedzie cie wysmiewac bezlitosnie. No, moze po miesiacu poszukiwan znajdziesz jednego, dwoch chetnych, ale do tego czasu juz dawno rzucisz Tibie w cholere...
stary 22-03-2005, 18:28   #14
Storm Silverhand
Użytkownik Forum

Storm Silverhand's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005

Domyślny

Wszystko spoko ale ten paladyn na odległość to mnie też mega wpier.....
stary 22-03-2005, 18:37   #15
Fistash'ek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 03 2005

Domyślny

Siemka

Jak narazie to mi sie udaje wyjsc z tej gry... Juz kilka dni w nia nie gram i sa pozytywne ocenki w szkole A czego nie lubie w Tibii?? eee..... tego ze jest strasznie fajna... mozna wpasc w nalug wiec lepiej aby byla to gra limitowana
Fistash'ek jest offline  
stary 26-03-2005, 15:50   #16
Destruktor
Użytkownik forum

Destruktor's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: Piekło

Destruktor ma numer GG 8485718
Domyślny

Tibia nie jest taka zla. Mozna sie nawet przyzwyczaic. Jedyna wada tej gry jaka zauwazyli moi koledzy to ta ze grafa wyglada jakby byla robiona w paincie.
Destruktor jest offline  
stary 28-03-2005, 19:30   #17
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005

Cor Tibiarz ma numer GG 8630524
Domyślny

hahaha
dobre!
buhaha!
LOL! ROTFL!

Kolo dobry ten temat normalnie z krzesla spadlem czytajac to buhahahaha
Czesciej zostawiaj uzytkownika w szkole bedzie ubaw buhahahahha
Najlepsze jest to ze druid nic. wojownik nic

To nara
Cor Tibiarz jest offline  
stary 01-04-2005, 14:12   #18
Aureliunkunfun (DruiD)
Użytkownik Forum

Aureliunkunfun (DruiD)'s Avatar

Data dołączenia: 08 02 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Transparent Ghost
no i poraz kolejny nasz wspanialy pan Ghost ma racje !!!!! z tych gier gralem tylko w MU ale normalnie gra byla konkretna i jeszcze bym dodal do tego spisu RuneScape

Aureliunkunfun (DruiD) jest offline  
stary 01-04-2005, 16:56   #19
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Zgodze się. To co twórcy Tibii zrobili z paladynem jest poprostu śmieszne.
@Down
Jestem geniuszem!

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 01-04-2005 o 17:27.
Dr.Unknown jest offline  
stary 01-04-2005, 17:23   #20
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Domyślny

No to jeszcze raz się wypowiem:

up:

Ta.... Palladin...heh

Topic:
Coraz gożej w mych bidnych oczkach gierka wygląda, cóż to za piekność odciąga mnie od tego badziewia ? Oż... to światło dochodzące z drugiego końca pokoju...cóż to jest? Cóż to może być ?! ... To jest... tak... to jest ŚWIAT REALNY !!!!

Krótko mówiąc, tibia nie ma przyszłości (idzie ciągle po jednej belce... na końcu której jest puste pudełko oczekujące na upadek Tibii i wpadniecie do pudełka, następnie zamknięcie się i odejście na pułke zapomnienia...).

EDIT:

Jeśli zrozumiesz treść zawartą wyżej... bedziesz geniuszem !
Avager jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania