|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2004
![]() |
![]() Pytanie brzmi: Ile mam brać bp runków na exp i czego co mi sie przyda i czego mam ewentualnie nie brać. ?(
Mam na 17 lvl 25 mlvl (do 20 lvl nawet nigdzie nie wychodze z runami bo szkoda) mam prawie wszystkie czary (sd too). Wiem że każdy powie "Bierz jak nejwiencej". ![]() # Thx |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1
Imię: Mighty Zaglada
Gildia: Dreamers
|
![]() Nie zabardzo rozumiem, o co Ci chodzi. Mówiąc "na exp", postaraj się sprecyzować dokładnie na co.
![]() |
#3 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 02 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Pszczóki
Stan: Aktywny gracz
![]() |
![]() bierz sd'ki hmm'ce skompletuj drim tima (radze brac zaufanych ludzi) i go razem z ekipą na PoH. Radze poruszać się tam ostrożnie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() Sd, hmm ale nie zapominaj o Uhach. Bez tego mozesz szybko wracac (przez swiatynie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2004
![]() |
![]() z sd na dwarfy lol
dwarfy chyba z hmm a jeszcze lepiej bez zadnychh runow sd mozesz wziasc na dwarfy guardy lepiej porobic hmm i isc na cyklopy |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Tylko HMM'y i GFB . Na Twoim lvlu nie ma co gromadzić SD. Lepiej je rób i sprzedawaj. 1-2 bp'ki SD zawsze na coś się przydadzą, ale do zbierania expa to tylko HMM'y i GFB (na dwarfy soldiery, guardy, minosy, itp). SD do expowania przydadzą się ok. 40 lvlu, kiedy zaczniesz chodzić (być może) na demony.
A runek bierz tyle ile masz capa i na jak długo chcesz iść na polowanie. Do kopalni z soldierami można zabrać 3 bp HMM i 1 GFB. Podobnie do guardów. Żeby nie było, że radzi "laik" - jestem 67 lvlowym sorcem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 10 2003
|
![]() 67 lvl sorc tez moze byc laikiem.
SDki sprzedawaj albo w ogole nie rob, tylko rob runy na wlasny uzytek. Jak amsz pacca i druzyne chodz na nekro z hmm i gfb. Jak nie masz to na poh sammeu jelis max lvl 30+, orc fortress, lub jak masz jakas dorbra druzyne np na dle i z hmm. Na demony na 40 lvlu nie chodz bo to bezsens, szkoda run. Na 17 lvlu wez two handed bron i podexp w kopalniach lub na minosach po prostu w wwalce wrecz, Na tym lvlu robisz za male dmg za jakichkolwiek run zeby expienie nimi bylo oplacalne. Exp do lvlu okolo 25 bez run, potem mozesz isc na poh, wez jakies 6-7 bp hmm morduj gsy, nie cyce szkoda na nie run. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Ludzie ci powiedzieli GDZIE expowac teraz zrob sobie plan wyprawy.
1.Na co idziesz? Jak na cos co mozesz pokonac wrecz to idz i rozwalaj co jakis czas tylko sie IH/UHujac. 2.Jak idziesz na cos silniejszego: -ile chcesz mw expa zdobyc? policz ile bedziesz musial takich potworkow zabic. -ile potrzebujesz runow na jednego takiego potworka? Policz sobie i pomnoz przez ilosc potworkow do zabicia-tyle runek wez -wez jeszcze ok 2 dodatkowych bp-musisz na wyprawe DOJSC i z niej ODEJSC-a ktos(lub cos) moze cie 'zaczepic'... Hasta la vista baby ![]() GOOD LUCK
![]() |
#11 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
nie nie nie z Sd na dwarf guardy bo chyba o to ci chodzilo . Przedewszytskim na guardy bierze sie gfb ale jak sie wali do 4 5 sztuk wystarcza tylko hmm a na poh nie radze chodzic zwlaszcza z ekipa bo duzo ludzi duzo noobow lurujacyhc gs jak masz duzy lvl kolo 40 to mozesz poh brac bo wtedy dobrze sie wali
![]() |
![]() |
#12 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 10 2003
|
![]() Sorry Kicia ale jestes laikiem i to duzym, ssanie resourcow z highleveli potrafiusz ale tylko to, a blokerow mam , lagi czasem tez, zycie mam naprawde barwniejsze niz ty, przynajmniej nie siedze calymi dniami przy kompie wiec sie uspokoj i prowadz dalej swoj malutki tibijski noobowaty zywot.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Najlepiej jakbys podal na co chcesz chodzic. No ale najlepiej idz gdzies i wal wrecz i przy okazji rob runki i na sprzedaz. A bierz runek tyle ile bedzie trwala twoja wyprawa. Jesli masz jakis kumpli to chodz na: PoH, okolice orc fortest, HG (chociaz na HG mozesz tez ze jakimis 4 bp hmm chodzic).
Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Praktyczne takie monstery co nie są wymagające i wraz z wzrostem umieętności mam zamiar chidzic na lepsze bo narazie slabo mi idzie z runami musze potrenowac.
![]() # A i z kolegom który trenuje mamy zamiar chodzic na demony ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Gród Wojów Wrocławiem Zwany
Imię: Sir Mordimer Madderdin
Profesja: Knight
Gildia: -- brak --
Świat: Astera
Poziom: 20
Skille: 54/55
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Mam 3 bp pełne hmm i nikt tego nie chce kupić
![]() Dlaczego ? Czy jest popyt na hmm ? Jeśli tak to gdzie moge je sprzedać i za ile ?
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2004
|
![]() NA isarze ja sprzedaje hmm za 1k nie mniej. Sprzedaje dopóki ktoś za tylke nie kupi. No i jest jeszcze coś takiego jak kanał Trade tam też możesz troche posiedzieć. 8)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Gród Wojów Wrocławiem Zwany
Imię: Sir Mordimer Madderdin
Profesja: Knight
Gildia: -- brak --
Świat: Astera
Poziom: 20
Skille: 54/55
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() kanał Trade ??
Co to dokładniej jest ? Na czym to polega i o co w tym chodzi ? czy to jakieś niejsce w Tibi czy osobny serwer ?
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2004
|
![]() Jest to kanał do rozmów a jak nazwa wskazuje tam sie ogłasz swoje oferty. My go uruchomić klikasz na taką ikonkę która wygląda jak folder w interfejśie gry. I tam wybiersz kanał trade i już. 8) (chyba zrozumiesz
![]() |
![]() |
![]() |