|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
Lokacja: Poznań
Świat: Berylia/selena
![]() |
![]() Gdzie znajde jakieś fajne respowisko ghuli/ minosów albo innych potworów które dają dużo kasy, a mało trzeba zainwestować... Gdzieś blisko miast/skrzynek pocztowych dostępnych bez postmana(nie bede przeciez z jakims gigantycznym lotbagiem do np. CARLIN leciec, bo na 100% sie go pozbęde) . Ghostland odpada... jakoś nie chce mi sie expic z fire debilem, a na ghule + scorpy - zawsze ktoś (jak nie pare osób) siedzi. I dobrze by było żeby z tego jeszcze jako taki exp szedł.
Moje dane ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kwidzyn
Stan: Na emeryturze
Imię: Slagolash The Second
Świat: Saphira
![]() |
![]() Polecam soldki/guardy w kopalniach koło kazo. Szybki exp i rewelacyjny loot ;p Jeżeli masz pacca to polecam tomby na najwyższych poziomach (-1 i -2) i kopalnie scarabów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() Proponuję podziemia na Senji.
Jest dość sporo zwykłych minosów i kilka guardów/archerów, ale tylko pojedyncze, więc można spokojnie siedzieć i robić lootbagi nawet na niskim lvlu/skillach. Tylko mino mag na wejściu może sprawiać kłopot, ale przy twoim stuffie i skillach to żaden problem... Robi się jakieś 8-10k expa/godzine, loota w granicach 3-3,5k oz, po sprzedaniu wartego jakieś 2,5k kasy. Skrzynka też jest niedaleko (wprawdzie to w miasteczku, ale co tam, po drodze niewiele osób się spotyka ![]() Co do tego gdzie to jest, to powiem że to są podziemia zamku na Senji... w jaki sposób wejść nie mówię, bo to quest spoiling.
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 4x
Skille: 7x/7x
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @ Cadonis
I o takie coś mi chodziło ![]() @ Slagolash Noramlnie to ja na mieszanych respach expiłem od 15levelu ale trudno się lotbaga wyciąga i troche jednak musze w to inwestowac 2bp HMM i bp UH na 2-3 godziny (te guardy to mnie dziabią). A paca to ja nie mam gdybym miał to bym sie nie pytał tylko na ank w tobach levelował ![]() @phoneix Odpowiedź na dwarfy to masz wyżej ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() http://tibia.pl/map.php?map=respawn tu masz wypisane wszedzie gdzie sa beholdery.. ja proponuje nr. 52 tam masz 2 beholdery ( spokojnie jak ubijasz jednego drugi cie nie widzi , chyba, ze ucieknie ci na srodek
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() hehehe raczej nigdzie nie ma miejsc z skrzynkami bez wykonania postman questu jak osobiscie znam jedna przy kopalniech dwarfow ale trzeba eykonac postman questa.Sa tam soldki mino archery mino skorpiony guardy i chyba tyle
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() phoneix to debil niepotrzebnie cytujesz kogos wypowiedzi mi sie takie cos nie podoba
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() wiesz, powiedzial bym ci cos ale sądzac po twojej wypowiedzi wyciagasz srednia wiekowa tego forum czyli ~12~ lat i pewnie bys tego nie zrozumial. polecam rzucic tibie i wziasc sie za szkole, debilu :>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() Cytuj:
najwyższych poziomach (-1 i -2) najwyższy poziom to -1 i -2 najwyższe lvle są powyżej 0 a do tego tomby nie maja tylko 2 poziomów |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny gracz
Gildia: Fading Suns
Świat: Titania ;)
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Imię: Sir Kaczor pierwszy
Profesja: Elder Druid
Gildia: Allance of justice
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
|
![]() Ja polecam mumie, 4 GFB i po sprawie i każda ma ~50 gp i MLW w sobie (jest respik za 3 beho na bagnach, trzeba odkopać kilofem)
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2005
Lokacja: Szczecin
Imię: Erycus Of Death
Gildia: Polish Power
Świat: Pacera
Poziom: 54
Skille: 13/37
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() dopoki nie zrobisz 30 lvl i skilli 65/65 i d lance to beho sa malo oplacalne raz zuzyjesz uha na 3 beho raz 2 uhy na 1... wiec odrazu ci mowie najlepsze co to jezeli pojdziesz na mino kolo dwarf mines . tam lootbagi sa gigantyczne... II propozycja poziom dwarfow soldkow i guardow na w jaskini z dwarf questem tam sa 4 guardy na poziomie w kontach naprawde dobry exp. bierzesz 2 bp uha bp hmm i robisz luzem lvl a i loot sie zwraca. na mino nie tracisz prawie wcale uhow a loot ogromny. jezeli nie ma duzo ludzi to amazon camp latwo tam pasc od liferow/dragow/zerkow/pk nie licz strasznie na plate armory bo to gowno... wypadaja naprawde czesto ale nic nie warte szybciej 500gp w gp zdobywasz z valkirie niz plate armory
mozesz tez wziasc 1 bp uha z 5 bp hmm i isc od godziny 18 expic na ghoule/skielety/dsy w hellgate resp przy wejsciu ghoule i scorpy bijesz recznie a dsy z hmm. (odrazu mowie ze normalnie loota nie wyniesiesz oprocz tego co na sobie ale wydaje mi sie ze jest sposob na wyniesienie lootbaga za pomoca mysterius fetish bo do hellgate mozna wniesc parcela pelnogo powiedzmty jedzienia wiedz teleport tak samo w II strone dziala po do wyjscia teleportem wlasnie jest potrzebnt mysterius fetish. na drodze do draconii.) sorry ze post taki malo trzymajacy sie kupy |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
Imię: Cyr Szeryf
Profesja: Elite Knight
Świat: Rubera
Poziom: 100
Skille: 90/88
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() zdecydowanie ghost land!!!!!!!!!!!!nice loot!!!!!!nice exp!!!!!!innego lepszego miejsca niema.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() Tak samo rotland ^^. Z 2 godzin wynosimy co najmniej 600 gp + kilka mace. |
|
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dobrze by było jakbyście nauczyli się czytac ze zrozumieniem napisałem że ghostland mnie nie interesuje..... exp to dla mnie zaden bo ghula mam na jeden cios a z fire debilem walczyc niebede. Roty......a widziałes knighta z 25 levelem co by expil dla kasyna rotach.....juz z soldów wiecej wyniose ale to dla mnie wciaz za mało
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Heh, niestety poki co jestes skazany na loot bagi i zbieranie 'smieci' sam na 26 expie nadal na soldkach i wynosze kusze/chain armory/dwarven shield/battle axe itp... od 40 lvl'a mozesz juz blokowac cos 'silniejszego' i wteyd liczysz na loot ktorego nie sprzedajesz w sklepie i nie za pare GP.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
|
![]() phoneix piszesz takie glupoty jak ci eq nic niedaje owszem tarcza i bron niezmiejszaja obrazen ale trafnienia co na beho jest bezuzyteczne bo z magia zawsze trafisz ale eq (Helmet,Armor,Legsy,Buty<o ile niemasz boh>)to ci zmiejsza obrazenia zadawane od magi
Sry za bledy ale niechce mi sie paczec co jak sie pisze pisze tak jak mysle -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Też niedawno miałem duży problem z expowiskiem, ale wystarczyło poczytać z 2-3 topici na forum i już wiedziałem. Cóż, dobrym expem i dobrym lootem sa minosy niedaleko kazzordron, są tam mino zwykłe i mino archery (guardy i magi też są ale to tylko w jednym miejscu na powierzchni gdzie jest quest, ale tam sie nie opłaca chodzic). Są tam dwa poziomy pod ziemią zbyt duzo ludzi tam nie chodzi. Byłem tam pare razy i było ok. Pozatym jeszcze cool exp jest niedaleko venore, w elf fortress. Baardzo mało ludzi tam jest (expiłem tam w niedziele do 16 godziny od rana i nikogo nie było). Niestety hunt tam się zbytnio nie opłaca. Jest tam 10k expa na godzine (albo nawet i lepszy, trzeba tylko dobrze po respawnach chodzic), mi na godzine schodzil 1 bp uh. Po 4 godzinach huntu stracilem 3bp uh a loot był warty zaledwie 3,5k. Polecam też hunt w orc land z kimś (niedawno expiłem z kumplem tez knightem, film możesz ściągnąć z tego forum). A opłaca się tam bardzo.
![]() Ostatnio edytowany przez slimaczek - 23-05-2005 o 19:29. Powód: Małe poprawki :P |
![]() |
![]() |