Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-05-2005, 14:33   #1
Diuks
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005
Lokacja: Poznań

Świat: Berylia/selena
Diuks ma numer GG 6666666
Domyślny Kasiaste potworki

Gdzie znajde jakieś fajne respowisko ghuli/ minosów albo innych potworów które dają dużo kasy, a mało trzeba zainwestować... Gdzieś blisko miast/skrzynek pocztowych dostępnych bez postmana(nie bede przeciez z jakims gigantycznym lotbagiem do np. CARLIN leciec, bo na 100% sie go pozbęde) . Ghostland odpada... jakoś nie chce mi sie expic z fire debilem, a na ghule + scorpy - zawsze ktoś (jak nie pare osób) siedzi. I dobrze by było żeby z tego jeszcze jako taki exp szedł.

Moje dane : Fire axe, Vamp shield, warrior helm, crown armor, p legi (niedługo knight) , scraf(niedługo platinium) , butki( ) ; 22level (dzis 23 lub 24 bedzie), 4 magic, 58/57 (raczej podskoczą dziś o jeden lub dwa).
Diuks jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-05-2005, 14:43   #2
Slagolash
Użytkownik Forum

Slagolash's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kwidzyn

Stan: Na emeryturze
Świat: Saphira
Slagolash ma numer GG 3177912
Domyślny

Polecam soldki/guardy w kopalniach koło kazo. Szybki exp i rewelacyjny loot ;p Jeżeli masz pacca to polecam tomby na najwyższych poziomach (-1 i -2) i kopalnie scarabów.
Slagolash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2005, 14:52   #3
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Proponuję podziemia na Senji.
Jest dość sporo zwykłych minosów i kilka guardów/archerów, ale tylko pojedyncze, więc można spokojnie siedzieć i robić lootbagi nawet na niskim lvlu/skillach. Tylko mino mag na wejściu może sprawiać kłopot, ale przy twoim stuffie i skillach to żaden problem... Robi się jakieś 8-10k expa/godzine, loota w granicach 3-3,5k oz, po sprzedaniu wartego jakieś 2,5k kasy. Skrzynka też jest niedaleko (wprawdzie to w miasteczku, ale co tam, po drodze niewiele osób się spotyka ).
Co do tego gdzie to jest, to powiem że to są podziemia zamku na Senji... w jaki sposób wejść nie mówię, bo to quest spoiling.

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2005, 15:18   #4
phoneix
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 4x
Skille: 7x/7x
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slagolash
Polecam soldki/guardy w kopalniach koło kazo.
ee.. guardy ze skillami ledwo 60 ? Osobiscie tez polecam soldki bo mozna z nich wyciagnac dwarven shield 100 gp w kazo i kusze ktore kosztuja 160 gp na fibuli , zlota raczej za wiele nie daja... mozesz tez dobic do 65 w axe i sprobowac na beholderach .. jednak pamietaj EQ i shielding nie maja tutaj znaczenia musisz po prostu miec dobry axe fighting i np. dragon lance zeby szybko ubic .. pozatym mozesz robic loot bagi na foldzie tylko pamietaj zeby kupic parcel i wyslac loot do siebie :> na gorze mozna go bez problemu schowac przy tej rampie ktora wchodzi sie na sama gore gdzie jest skrzynka.. mozesz takze sprobowac w amazon camp nie daleko venore... jest tam pare questow (cii) z ktorych dostajesz perly itp :> a z valkyri jesli masz szczescie mozesz lootnac plate armor... wcale nie wypada tak zadko ostatnio bylem to udalo sie 3 przyniesc :>
phoneix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2005, 15:35   #5
Diuks
Użytkownik Forum

Domyślny

@ Cadonis
I o takie coś mi chodziło - raz tam byłem tylko tego queścika zrobic i kompletnie o tym zapomniałem

@ Slagolash
Noramlnie to ja na mieszanych respach expiłem od 15levelu ale trudno się lotbaga wyciąga i troche jednak musze w to inwestowac 2bp HMM i bp UH na 2-3 godziny (te guardy to mnie dziabią). A paca to ja nie mam gdybym miał to bym sie nie pytał tylko na ank w tobach levelował (kiedyś miałem ale to palem grałem i wlaśnie tam expiłem)

@phoneix
Odpowiedź na dwarfy to masz wyżej A co do tych beholderów to gdzie jest ich fajne respowisko moz byc nawet po jednym ale zeby sie pojawiał dość szybko a wiara nei chodziła. A amazon camp to tylko exp jest dobry (też tam expiłem) a co do tych plate armorów to góra dwa wylotuje bo nastempnych już nie uniose a i trudno je sprzedac (elysia)
stary 14-05-2005, 16:11   #6
phoneix
Użytkownik Forum

Domyślny

http://tibia.pl/map.php?map=respawn tu masz wypisane wszedzie gdzie sa beholdery.. ja proponuje nr. 52 tam masz 2 beholdery ( spokojnie jak ubijasz jednego drugi cie nie widzi , chyba, ze ucieknie ci na srodek ale o to sie nie boj ) jest tam tez jedne ghoul zabij go najlepiej odrazu przy samej scianie bo moze uciec na srodek i bedziesz miec 2 beho + ghoul aha... jeszcze jedno bez uhow raczej nie masz co isc tam gdyz beholder jest bardzo nie pewny.. raz ubijasz , ze starcza exura i mozesz juz isc na next a raz pojda uhy ale mysle ze przy 65 i dragon lance np. dasz rade ... raczej ci sie zwroci gdyz beho wyrzuca duza ilosc zlota calkiem dobry loot np. 2-h sword ktorego sprzedajesz w sklepie i beho shield - sprzedajesz innemu graczowi :> pozatym to wyrzuca jakies smieci tymu morning star :> a co do plate armorow to ja osobiscie sprzedaje w sklepie w thais bo na calmerze tez nie chetnie schodza
stary 14-05-2005, 16:16   #7
szczurek tikitaka
Użytkownik forum

Domyślny hahh

hehehe raczej nigdzie nie ma miejsc z skrzynkami bez wykonania postman questu jak osobiscie znam jedna przy kopalniech dwarfow ale trzeba eykonac postman questa.Sa tam soldki mino archery mino skorpiony guardy i chyba tyle
szczurek tikitaka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2005, 16:19   #8
szczurek tikitaka
Użytkownik forum

Domyślny j

phoneix to debil niepotrzebnie cytujesz kogos wypowiedzi mi sie takie cos nie podoba
szczurek tikitaka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2005, 16:30   #9
phoneix
Użytkownik Forum

Domyślny

wiesz, powiedzial bym ci cos ale sądzac po twojej wypowiedzi wyciagasz srednia wiekowa tego forum czyli ~12~ lat i pewnie bys tego nie zrozumial. polecam rzucic tibie i wziasc sie za szkole, debilu :>
stary 14-05-2005, 16:45   #10
gorgi
Użytkownik Forum

gorgi's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!

gorgi ma numer GG 3064753
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slagolash
Polecam soldki/guardy w kopalniach koło kazo. Szybki exp i rewelacyjny loot ;p Jeżeli masz pacca to polecam tomby na najwyższych poziomach (-1 i -2) i kopalnie scarabów.

najwyższych poziomach (-1 i -2)
najwyższy poziom to -1 i -2
najwyższe lvle są powyżej 0 a do tego tomby nie maja tylko 2 poziomów
gorgi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2005, 19:26   #11
Trenei
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Płock

Stan: Aktywny gracz
Gildia: Fading Suns
Świat: Titania ;)
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez phoneix
ee.. guardy ze skillami ledwo 60 ? Osobiscie tez polecam soldki bo mozna z nich wyciagnac dwarven shield 100 gp w kazo i kusze ktore kosztuja 160 gp na fibuli , zlota raczej za wiele nie daja... mozesz tez dobic do 65 w axe i sprobowac na beholderach .. jednak pamietaj EQ i shielding nie maja tutaj znaczenia musisz po prostu miec dobry axe fighting i np. dragon lance zeby szybko ubic .. pozatym mozesz robic loot bagi na foldzie tylko pamietaj zeby kupic parcel i wyslac loot do siebie :> na gorze mozna go bez problemu schowac przy tej rampie ktora wchodzi sie na sama gore gdzie jest skrzynka.. mozesz takze sprobowac w amazon camp nie daleko venore... jest tam pare questow (cii) z ktorych dostajesz perly itp :> a z valkyri jesli masz szczescie mozesz lootnac plate armor... wcale nie wypada tak zadko ostatnio bylem to udalo sie 3 przyniesc
Jemu chodzilo o Mino Guardy . A sam polecam kopalnie soldków w kazoo
Trenei jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2005, 19:52   #12
Kumagoro
Użytkownik Forum

Kumagoro's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005

Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Ja polecam mumie, 4 GFB i po sprawie i każda ma ~50 gp i MLW w sobie (jest respik za 3 beho na bagnach, trzeba odkopać kilofem)

Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2005, 20:21   #13
Evilus
Użytkownik Forum

Evilus's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2005
Lokacja: Szczecin

Gildia: Polish Power
Świat: Pacera
Poziom: 54
Skille: 13/37
Poziom mag.: 6
Evilus ma numer GG 3513537
Domyślny lol

dopoki nie zrobisz 30 lvl i skilli 65/65 i d lance to beho sa malo oplacalne raz zuzyjesz uha na 3 beho raz 2 uhy na 1... wiec odrazu ci mowie najlepsze co to jezeli pojdziesz na mino kolo dwarf mines . tam lootbagi sa gigantyczne... II propozycja poziom dwarfow soldkow i guardow na w jaskini z dwarf questem tam sa 4 guardy na poziomie w kontach naprawde dobry exp. bierzesz 2 bp uha bp hmm i robisz luzem lvl a i loot sie zwraca. na mino nie tracisz prawie wcale uhow a loot ogromny. jezeli nie ma duzo ludzi to amazon camp latwo tam pasc od liferow/dragow/zerkow/pk nie licz strasznie na plate armory bo to gowno... wypadaja naprawde czesto ale nic nie warte szybciej 500gp w gp zdobywasz z valkirie niz plate armory
mozesz tez wziasc 1 bp uha z 5 bp hmm i isc od godziny 18 expic na ghoule/skielety/dsy w hellgate resp przy wejsciu ghoule i scorpy bijesz recznie a dsy z hmm. (odrazu mowie ze normalnie loota nie wyniesiesz oprocz tego co na sobie ale wydaje mi sie ze jest sposob na wyniesienie lootbaga za pomoca mysterius fetish bo do hellgate mozna wniesc parcela pelnogo powiedzmty jedzienia wiedz teleport tak samo w II strone dziala po do wyjscia teleportem wlasnie jest potrzebnt mysterius fetish. na drodze do draconii.)
sorry ze post taki malo trzymajacy sie kupy
Evilus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2005, 19:11   #14
Cyr Szeryf
Użytkownik Forum

Cyr Szeryf's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Imię: Cyr Szeryf
Profesja: Elite Knight
Świat: Rubera
Poziom: 100
Skille: 90/88
Poziom mag.: 7
Cyr Szeryf ma numer GG .i.
Domyślny

zdecydowanie ghost land!!!!!!!!!!!!nice loot!!!!!!nice exp!!!!!!innego lepszego miejsca niema.

www.asmonaco.pl
Cyr Szeryf jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2005, 21:00   #15
halogen
Użytkownik forum

halogen's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Radzionków

Imię: Fara Cain
Świat: Zanera
Poziom: 9
Skille: 50/43
Poziom mag.: 3
LOL

Na bagnach jest kilka miejsc pelnych rotow, a jak kazdy wie to z rotow TaKa KaSa JeSt
halogen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2005, 21:15   #16
Kurczaczek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cyr Szeryf
zdecydowanie ghost land!!!!!!!!!!!!nice loot!!!!!!nice exp!!!!!!innego lepszego miejsca niema.
Wpadłeś mi w słowo . Po prostu super... szczególnie w komnacie nad FD i mały resp slima.... Raj dla paladynów z dość dobrymi skillami na niskim lvl. Z godzinnego hunta 800-1000 gp nawet.
Tak samo rotland ^^.
Z 2 godzin wynosimy co najmniej 600 gp + kilka mace.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2005, 21:29   #17
Diuks
Użytkownik Forum

Domyślny

Dobrze by było jakbyście nauczyli się czytac ze zrozumieniem napisałem że ghostland mnie nie interesuje..... exp to dla mnie zaden bo ghula mam na jeden cios a z fire debilem walczyc niebede. Roty......a widziałes knighta z 25 levelem co by expil dla kasyna rotach.....juz z soldów wiecej wyniose ale to dla mnie wciaz za mało.
stary 18-05-2005, 21:59   #18
phoneix
Użytkownik Forum

Domyślny

Heh, niestety poki co jestes skazany na loot bagi i zbieranie 'smieci' sam na 26 expie nadal na soldkach i wynosze kusze/chain armory/dwarven shield/battle axe itp... od 40 lvl'a mozesz juz blokowac cos 'silniejszego' i wteyd liczysz na loot ktorego nie sprzedajesz w sklepie i nie za pare GP.
stary 23-05-2005, 18:15   #19
Luźny Ziom
Użytkownik forum

LOL -.-

phoneix piszesz takie glupoty jak ci eq nic niedaje owszem tarcza i bron niezmiejszaja obrazen ale trafnienia co na beho jest bezuzyteczne bo z magia zawsze trafisz ale eq (Helmet,Armor,Legsy,Buty<o ile niemasz boh>)to ci zmiejsza obrazenia zadawane od magi

Sry za bledy ale niechce mi sie paczec co jak sie pisze pisze tak jak mysle -.-
Luźny Ziom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-05-2005, 19:27   #20
slimaczek
Użytkownik Forum

slimaczek's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan

Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
slimaczek ma numer GG 1217938
Domyślny

Też niedawno miałem duży problem z expowiskiem, ale wystarczyło poczytać z 2-3 topici na forum i już wiedziałem. Cóż, dobrym expem i dobrym lootem sa minosy niedaleko kazzordron, są tam mino zwykłe i mino archery (guardy i magi też są ale to tylko w jednym miejscu na powierzchni gdzie jest quest, ale tam sie nie opłaca chodzic). Są tam dwa poziomy pod ziemią zbyt duzo ludzi tam nie chodzi. Byłem tam pare razy i było ok. Pozatym jeszcze cool exp jest niedaleko venore, w elf fortress. Baardzo mało ludzi tam jest (expiłem tam w niedziele do 16 godziny od rana i nikogo nie było). Niestety hunt tam się zbytnio nie opłaca. Jest tam 10k expa na godzine (albo nawet i lepszy, trzeba tylko dobrze po respawnach chodzic), mi na godzine schodzil 1 bp uh. Po 4 godzinach huntu stracilem 3bp uh a loot był warty zaledwie 3,5k. Polecam też hunt w orc land z kimś (niedawno expiłem z kumplem tez knightem, film możesz ściągnąć z tego forum). A opłaca się tam bardzo.

Ostatnio edytowany przez slimaczek - 23-05-2005 o 19:29. Powód: Małe poprawki :P
slimaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania