|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() no to tak: mój problem z komputerem jest nawet cieżki poniewarz przez takie coś można łatwo skończyć grać w tibie , moze lepiej to opisze :
No to właczam se komputer , właczam tibie , muze i nagle <sru> i jest reset kompa a w tibi mi sie postac niewylogowuje nawet jak niemam walki. Czasami po resecie komp mi tak pyka takie dlugo <piiiii> z przerwami , to robie reseta , po tym znowu może się to zdarzyć i zazwyczaj sie zdarza na poczatku , raz nawet wyskoczył komunikat na caly ekran o niebieskim tle że coś moze być ze sprzętem lub oprogramowaniem , ale ja tylko zainstalowałem windowsa XP ,antywira , firewalla i wszystko . Czy czegoś mi brak? niewiem bo się nieznam. Może wy wiecie co to te pykanie po samodzielnym resecie? może wiecie czego mi brak? Jak wiecie czego , napiszcie co jest potrzebne , co to robi i gdzie moge to dostac ( byle nie w sklepie ) Fast odpowiedz i pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() z tym pykaniem to moze byc wiatrak, moze trzeba wyczyscic i dokrecic?
Naprawde, jak jestes zielony w tych sprawach to przypadkiem nie powienienes smignac do serwisu i oddac w ich rece swego pca? Ciezko tak okreslic po twoim chaotycznym poscie o co chodzi dokladnie. Prawde mowiac niewiele zrozumialem. Tylko to ze ci pyka po resecie i miales blad windowsa. Jeszcze cos?
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Najprawdopodobniej to jest masa problemów. Kiedyś (na starym kompie) też mi pikał komp są dwa wyjścia
-sprawdzić wiatraczki(ew. wymienić) itp. jak ja przeczyściłem wiatraczek to było dobrze(to pika dlatego że jest za wyskoka temperatura). Była to lepsza metoda -odłączyć głośniczek ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 05 2005
|
![]() hmnnn... mi tak się działo... okazało się, że akumulator zaczął się palić... spalił się, kupiłem nowy za 110 zł i wszystko działało
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() hmmmmmm czy ja wiem za gorocy komp moze sie spalic
![]() kiedys mi tak pykalo ale nie pamietam kiedy ale pamietam przez co to bylo 1.opciozona pamiec 2.pamiec ram zepsuta(restuje mi sie samy komp czasami jak wlaczam go laduje sie i reset moze od tej pamieci ??) 3.wiatrak mi sie spalil XD |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2005
Lokacja: B-sTok
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Mi też kiedyś pykało (miałem wtedy 128 ramu ) w końcu padło zupełnie ... kupiłem 512 i takich histori nie mam ... a z tego co piszesz właczasz pare programów co obciąża pamięć a niesprawna może paść ... taka jest moja teoria
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() a ja polecam skontaktowanie się z jakimś servisem.
nie obraźcie się ale korzystając z niekótych rad mógł by popostu kompa doprawić do końca, a może masz jeszcze gwarancje?
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 05 2005
Lokacja: Wojkowice
![]() |
![]() Heh sa 2 mozliwosci zadne wiatraczki ani nic otoz:
Docisnij kabel glowny -> czarny ktorym podlaczasz kompa do pradu. Wyjmij karte graficzna przeczysc slot i wloz z powrotem. Sprawdz ramy czy sa dobrze zalozone gdyz mozliwe ze sie przegrzewaja. Aha zainstaluj "motherboard monitor" do sprawdzenia czy all dziala ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() Wyczyścić wiatraczek? czyli go odkręcić od kompa i wyczyscic recznie?
Odziwo wystarczyło że podmuchałem do środka (po otwariu kompa) i wyleciało mass kurzu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() @up
Jak juz nie piszczy to znaczy że wystarczyło przedmuchać, ale bądź gotówna powtórke za kilka miesięcy.
![]() |
#12 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Lokacja: 53o09' N 18o00' E
Imię: Majster Hubu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Children of Valinor
Świat: Harmonia
Poziom: 70
Skille: 83/81
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
jesli cos pyka to znaczy ze masz cos skopane ze sprzetem. szybkie i krotkie pykanie to blad karty graficznej, dlugie przerywane sygnaly to problem z RAMem a ciagly sygnal (tu nie jestem pewien) to procesor. radze kupic sprezone powietrze, wyjac to co sprawia problemy i przedmuchac. NIE dmuchaj ustami bo powietrze z pluc jest wilgotne to tylko pogarsza sprawe bo brud sie lepiej klei ![]() sprawdz tez ile masz kosci RAMu, problemy moga byc jezeli masz zainstalowane kilka kosci o roznych pojemnosciach lub predkosciach sproboj wtedy wyjac jakas. jesli dalej nic nie pomaga to moze oznaczac ze cos jest uszkodzone... pozdro |
|
![]() |
![]() |