|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 05 2005
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 52
Poziom mag.: 49
|
![]() Cze all
Ostatnio kolega mi pokazał tą giereczke przyznam że baaaaardzo ![]() ![]() 1. Na jakim odpowiednim skillu palek powinien zakładać kusze ? 2. Czy jeżeli spoktam red skula to jeżeli go pierwszy zaatakuje to bede miał białego skula ? 3. Czy shielding wpływa w jakimś stopniu w defa paladyna bez tarczy 4.Czy to prawda że im wyższy lvl tym mniejsza szansa na zgubienie jakiejś rzeczy z eq ? 5.Ile osób może być maxymalnie "w party " ? 6.Do którego lvl skilować spearami ( tak na oko ) 7.ile dostane średnio za knight axe ?? 8.dlaczego nie moge strzelić w kogoś hmm,, tylko w potwora mi sie udaje ;/ to tyle sry za kłopot... newbie ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() 1. Myśle że pierwsze poważne przygody z kuszą powinieneś mieć od skilla 65-70+
2. Nie. To jest właśnie jedna z wad red skulli - ty możesz ich bić bez żadnych kar. 3. Tutaj jest duży rozrzut danych. Wydaje mi się że jakiś ma - knight kolegi waląc GSem nabił 3 czy 4% shieldingu więc powinno się liczyć ![]() 4. Nie. Nie ma czegoś takiego. Szanse na zgubienie zmniejsza promocja (z 10% do 7% - expa traconego, skilli i rzeczy wypadających), no i blessy. 5. Ile chcesz - nawet wszystkich graczy online jak masz ochote 6. Zawsze się skiluje spearami. Osobiście polecam do 40/35 na różnych odmianach trolli (jak mały resp masz to do 35/30). Potem możesz próbować z rotami i dwarfami, a na skillu 60/50+ już różnie ludzie trenują. Jedni z cyckami, drudzy ze slimami, różni ludzie- różne techniki. Najlepiej jednak trenować z zsummonowanym monkiem 7. Zależy od świata. Na starym - tak z 1-1,5k, średnim myśle że 1,5k-2,5k a na młodym z 3k+ Ceny ostentacyjne - wszystko zależy od świata. Polecam game-chat 8. Na Battle możesz celować tylko w potwory. Aby trafić w człowieka musisz celować na oknie gry (żeby nie bło zbyt łatwo). Nie było kłopotu. Aż miło odpowiadać takiemu userowi ![]() AD6) co do expowania na rotów- w pewnym momencie będą potrzebne dość obszerne respy rotów, bo nawet na full defie mają tendencję do wyjątkowo szybkiego umierania
eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni. Ostatnio edytowany przez MayGyver - 21-05-2005 o 07:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() Cytuj:
2. Dostaniesz YELLOW skulla, ktorego tylko ten zaatakowany przez ciebie red skull zobaczy (dla innych jest on niewidoczny), przez to on bedzie cie mogl zabic bez konsekwencji. I nie sluchaj eeriona. 3. Jesli trzymasz w reku kusze, albo luk to shielding nie ma znaczenia. Jesli natomiast masz obie rece gole wtedy def ma znaczenie (testowalam widac to wyraznie) 4. Nie nie prawda. 5. Nie ma limitu (? nigdy chyba nie bylam w party ze 100+ osobami) 6. Zalezy od servera. Na tych najnowszych swiatach to nawet 5-8k. Poszukaj price listy, lub popytaj ludzi na serverze. 8. 1) upewnij sie, ze w ludzi celujesz tylko z glownego okna gry (nie da sie z battle). 2) upewnij sie, ze masz wylaczone security mode, ktore uniemozliwia ci zaatakowanie nieoskullowanego przeciwnika.
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2005
|
![]() co do 8 pytania to jest jeszcze 2 opcja poniewaz nie sprecyzowal czy bije z runow na battle czy nie.
jak chcesz zaatakowac czlowieka ktory nieposiada w danej chwili bialej/czerwonej czaszki to musisz odznaczyc safe mode i wtedy przystapic do ataku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() Spoko przyjąłem do główki wielkie dzięki chłopaki...można closed chyba że sie jeszcze przyda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() 1. Na jakim odpowiednim skillu palek powinien zakładać kusze ?
2. Czy jeżeli spoktam red skula to jeżeli go pierwszy zaatakuje to bede miał białego skula ? 3. Czy shielding wpływa w jakimś stopniu w defa paladyna bez tarczy 4.Czy to prawda że im wyższy lvl tym mniejsza szansa na zgubienie jakiejś rzeczy z eq ? 5.Ile osób może być maxymalnie "w party " ? 6.Do którego lvl skilować spearami ( tak na oko ) 7.ile dostane średnio za knight axe ?? 8.dlaczego nie moge strzelić w kogoś hmm,, tylko w potwora mi sie udaje ;/ 1.najlepiej na 70-80 skillu 2.nie e chyba ze yellow skulla tylko ten red skull bedzie widzial jak masz yellow skulla (jak go zaatakujesz oczywisicie XD) 3.jak nosisz tarcze albo gole rece masz to wplywa jak z lukiem skill shield nie ma znaczenia ![]() 4.prawdopodobnie tak (ale jak masz red skulla tracisz wszystko albo i nie wszystko ![]() 5.chyba nieskonczonosic XD 6.spearmi musisz skillowac zawsze 7.zalezy jakie kolesi ma skille jak ma 50 i ty bez tarczy mozliwe ze do 80 hp 8.widzisz w prawyn gornym rogu tam jest reka naciskasz na nia i masz piesici dopiero teraz mozesz z hmm walic (bedziesz mial skulla jak zaatakujesz nie winnego bez skulla) Ostatnio edytowany przez janek@ - 20-05-2005 o 09:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() mam kolejne pytanko:
Jedzenie liczy się w sekundach....dla przykładu meat (180 sekund ) ham ( 360s ) chyba... ale ok nieważne chodzi mi o rozwiązanie problemu: Jeżeli zjem na przykład ham ( 360 ) a zaraz potem meat ( 180 ) czy czas przeznaczony na jedzenie sie zsumuje ( 360 + 180 s ) ? Czy meat nałoży sie na ham i zjem tylko jakbym zjadł hama.... ??? -------- Jeżeli spamuje pytankami prosze mnie uprzedzic bo jestem początkującym użytkownikiem -------- Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2005
|
![]() sumuje sie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Mikołów
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Pytanie brzmiało Cytuj:
Cytuj:
ehh..
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Czytanie ze zrozumieniem:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przeczytalam. Ze zrozumieniem.
![]() |
![]() |
#12 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Wybacz, ale mimo wszystko logiczne są rzeczy jak:
1. Atakują cię? Bronisz sie więc RS może zaatakować. 2. Może cie zaatakować tylko red skull, nikt inny (a o to się cłopak pytał) Ale na upartego nie mam zamiaru iśc - owszem nie dopowiedziałem tego o yellow skullu, ale klarownie odpowieziałem na jego pytanie. Wiec o co ta sprzeczka?
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
|
![]() Jeszcze jedno pytanko:
- Ile działa biała czaszka po zaatakowaniu/zabiciu przeciwnika ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Czudec
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Celesta
![]() |
![]() Po zaatakowaniu 5 minut. Po zabiciu 15.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Po zabiciu - 15 minut, po zaatakowaniu tak dlugo ile trzyma cie fight (1 minuta - chyba, ze zaatakujesz innego potwora, playera lub inny potwor, player zaatakuje ciebie)
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Po zaatakowaniu: 2 minuty, po zabiciu 15 minut
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
|
![]() OK kolejne pytanko:
Magic level rośnie ze spalaniem many... Jeżeli użyje czaru utevo lux ( 20 many ) lub exevo con ( 40 many ) to czy magic level bedzie rósł tak samo ?? Ogólnie : Czy magic level lepiej rośnie jeżeli używam bardziej wymagającego czaru [ tzn. wymagającego więcej many ] ?? ![]() Pozdrawiam ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem
Stan: Niegrający
|
![]() Magic lvl rosnie w kostkach, co 20 many. Czyli jesli uzyjesz exevo con to m lvl wzrosnie 2 razy wiecej niz od czaru utevo lux. Jesli jednak uzyjesz np. czaru exura (25 many) to do mlvl bedzie sie liczylo tylko 20 many, a te 5 zmarnujesz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
|
![]() Kolejne pytanka dotyczące ekwipunku po śmierci :
1. Ile rzeczy może zginać z eq nie licząc baga i red skulla ?? [ ponieważ zdarzało mi sie stracić jedna rzecz lub nic ! ] 2. Czy kolejność tracenia rzeczy z eq jest losowa ? ( przykład : "zawsze strace tarcze " 3. są aktualnie jakieś rzeczy które powodują że nie strace rzeczy z eq podczas śmierci Inne 4. ile dostane za : a) Fire Sword b) BP GFB c) Dragon shield pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
|
![]() Cytuj:
![]() co do 2. tak, losowa co do 3. amulet of loss, |
|
![]() |
![]() |