Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-05-2005, 09:29   #1
Jonis ramitemus
Użytkownik forum

Jonis ramitemus's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2005
Lokacja: Warszawa/Szczytno/Elbląg

Imię: Joniss
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
Poziom: 70
Pytanie Czy uh'maker ma byc ??Czy normalnie kupowac uhy??

Wpisujcie swoje sugestie.......
Jonis ramitemus jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-05-2005, 09:54   #2
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2004

Domyślny

Jakie głupie pytanie -.-

Czy pracować, czy normalnie wydawać kase ?
albo
1. Mam 2,5k - czy wydać all na runy, czy mieć za chwile za 200+gp ?
2. Mam 0k - czy UH'maker ma być ? Czy normalnie żebrać na ulicy ?

@Topic: Kupować runy, gdy: masz niepotrzebną kasę (a kto ma?); nie chce cie sie robić UH'makerem; nie masz czasu na robienie UH'makerem; expisz i z dużym zyskiem zwraca ci sie za runy.
Bulboglowy jest offline  
stary 01-05-2005, 10:42   #3
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Moim zdaniem bezsensem jest uzywanie Uh-makera. Chyba, ze masz duze lagi i nie mozesz grac, to stawiasz sie takim drutkiem i robisz runy. W kazdym razie zrobienie marnego bp uha trwa 3h i 20 minut, a to troszke czasu jest. Osobiscie wole potrenowac poexpic i normalnie zarobic na uhy, zamiast tracic czas. Mozna oczywiscie robic jedno i drugie, ale to juz jest nielegalne (MC). Tak wiec, kupuj normalnie

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline  
stary 01-05-2005, 22:35   #4
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Domyślny

Odpowiedź jest prosta: UH'maker ma być, ale nie twój ;p
Logujesz sie o 4-5 rano i szukasz nie-br UH'makerów, jak nie wiesz gdzie są na mapie to zobacz kto jest online (11 lvl Druid) i szukaj jego. Gdy znajdziesz to pewnie będzie auto-log, ale następnym razem już będziesz wiedział gdzie stoją, więc tylko GFB i jazda (jak ich trafisz to już się nie wylogują).
Jeżeli masz szczęście to trafisz może nawet na 4 UH'makerów, pomnóż to razy dwa bp UH i otrzymasz wynik.
RADA: Nie farmuj ciągle na tych samych UH'makerach, bo właściciel zamiast codziennie odrabiać 11 lvl, po prostu zrobi sobie nowych.

Szkoda, że większość MC'makerów to Polacy... Patriotyzm(?) albo 10bp/dzień.
Bulboglowy jest offline  
stary 05-05-2005, 17:39   #5
Hitmanu
Użytkownik Forum

Hitmanu's Avatar

Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Home, sweet home ;]

Hitmanu ma numer GG 8687558
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bulboglowy
Odpowiedź jest prosta: UH'maker ma być, ale nie twój ;p
Logujesz sie o 4-5 rano i szukasz nie-br UH'makerów, jak nie wiesz gdzie są na mapie to zobacz kto jest online (11 lvl Druid) i szukaj jego. Gdy znajdziesz to pewnie będzie auto-log, ale następnym razem już będziesz wiedział gdzie stoją, więc tylko GFB i jazda (jak ich trafisz to już się nie wylogują).
Jeżeli masz szczęście to trafisz może nawet na 4 UH'makerów, pomnóż to razy dwa bp UH i otrzymasz wynik.
RADA: Nie farmuj ciągle na tych samych UH'makerach, bo właściciel zamiast codziennie odrabiać 11 lvl, po prostu zrobi sobie nowych.

Szkoda, że większość MC'makerów to Polacy... Patriotyzm(?) albo 10bp/dzień.
Lol -.-
Myśl co piszesz nabku - 4 druty = red skull >.<
Ja juz wole wydac kase na Uhy niz na red skullu z własnej winy jechac.
O huntach nie wspominajac, bo mało kto gra druidem stojąc afk z botem w popularnych miejscach.
Tak więc 'stfu' !
I am man, Yes, I am
Hitmanu jest offline  
stary 05-05-2005, 18:19   #6
Be happy :)
Użytkownik Forum

Be happy :)'s Avatar

Data dołączenia: 23 04 2005
Lokacja: Gniezno

Imię: Ryoke
Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 100
Skille: 92/71
Poziom mag.: 19
Domyślny

Ja powiem to tak: legalnie grajac nie ma najmniejszego sensu tracic 3,5 h na zrobienie bp uh. Jak rozwiniesz ladnie postac to zarobisz na uh bez problemu, grajac jednak z mc to uhmejker jest podstawa. Po co tracic kase na uhy jak mozna sobie w czasie hunta lub treningu wlasne uhy zrobic.
stary 05-05-2005, 19:46   #7
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Lol -.-
Myśl co piszesz nabku - 4 druty = red skull >.<
Ja juz wole wydac kase na Uhy niz na red skullu z własnej winy jechac.
O huntach nie wspominajac, bo mało kto gra druidem stojąc afk z botem w popularnych miejscach.
Tak więc 'stfu' !
"STFU" do mnie ? Ty chyba dzisiaj mleka nie piłeś.

1. Jak ci się chce biegać 4 MC na Dragonie to prosze bardzo, ale na Galanie jest dużo MC na wolnym terenie, więc mi kitu nie wciskaj, że znaleźć nie umiesz.
2. Tylko baran zabija MC swoim main charem -.- Szkoda ci poświęcić te 4h żeby sobie new chara zrobić... i zarobić na tym min. 50k ?

Gdzie ty chodzisz do szkoły ? Trzeba list do ministerstwa wysłać, bo z kojarzeniem faktów to u was cieńko -.-

A teraz patrz:
Dajesz dobre rady ? Super, oby tak dalej!
Spamujesz na forum jakimiś, niczym nie popartymi, bzdurami ? Wynocha!
So... would you mind STFU and don't talk sh*t again ?
Bulboglowy jest offline  
stary 06-05-2005, 18:13   #8
Sokei
Użytkownik forum

Sokei's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2004
Lokacja: Bełchatów

Sokei ma numer GG 1080780 Sokei ma login Tlenu piotrekfun
LOL hehe

Cytuj:
Jakie głupie pytanie -.-

Czy pracować, czy normalnie wydawać kase ?
albo
1. Mam 2,5k - czy wydać all na runy, czy mieć za chwile za 200+gp ?
2. Mam 0k - czy UH'maker ma być ? Czy normalnie żebrać na ulicy ?

@Topic: Kupować runy, gdy: masz niepotrzebną kasę (a kto ma?); nie chce cie sie robić UH'makerem; nie masz czasu na robienie UH'makerem; expisz i z dużym zyskiem zwraca ci sie za runy.
swięte słowa ;p
Sokei jest offline  
stary 08-05-2005, 19:35   #9
Morin
Zbanowany

Morin's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Szczecin :)

Stan: Na emeryturze
Imię: Naltharion
Gildia: -.-
Świat: Furora
Poziom: 56
Skille: 78/76
Poziom mag.: 5
Morin ma numer GG 3324941
Domyślny

Cytuj:
"STFU" do mnie ? Ty chyba dzisiaj mleka nie piłeś.

1. Jak ci się chce biegać 4 MC na Dragonie to prosze bardzo, ale na Galanie jest dużo MC na wolnym terenie, więc mi kitu nie wciskaj, że znaleźć nie umiesz.
2. Tylko baran zabija MC swoim main charem -.- Szkoda ci poświęcić te 4h żeby sobie new chara zrobić... i zarobić na tym min. 50k ?

Gdzie ty chodzisz do szkoły ? Trzeba list do ministerstwa wysłać, bo z kojarzeniem faktów to u was cieńko -.-

A teraz patrz:
Dajesz dobre rady ? Super, oby tak dalej!
Spamujesz na forum jakimiś, niczym nie popartymi, bzdurami ? Wynocha!
So... would you mind STFU and don't talk sh*t again ?

Ta super i moze robic tak co tydzien co ?? I bana sobie zrobic jeszcze ? Wtedy po co beda mi te uhy !! Czlowiek mysl troche... (bez obrazy)
Morin jest offline  
stary 10-05-2005, 13:39   #10
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Domyślny

1. Nie dostaniesz bana o ile umiesz dobrze liczyć unjustified'ki.
2. Licząc, że będziesz zabijał 1 osobę/dzień, 5 dni w tygodniu to zgarniesz ok. 10 bp UH. Drugi tydzień tylko 4 osoby i dalej nie masz red skulla.
3. Cztery godziny na rooku w zamian za 20 bp UH (czyli 50k) w ciągu dwóch tygodni + nie masz red skulla.
Cytuj:
Czlowiek mysl troche...
Powiedz jak ty myślisz.
Bulboglowy jest offline  
stary 10-05-2005, 15:08   #11
Vormencik
Użytkownik Forum

Vormencik's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2004

Domyślny

Cytuj:
2. Licząc, że będziesz zabijał 1 osobę/dzień, 5 dni w tygodniu to zgarniesz ok. 10 bp UH. Drugi tydzień tylko 4 osoby i dalej nie masz red skulla.
3. Cztery godziny na rooku w zamian za 20 bp UH (czyli 50k) w ciągu dwóch tygodni + nie masz red skulla.

Powiedz jak ty myślisz.
Zastanawia mnie jedno ... po co ktoś miałby robic 4 chary, wylazic na maina, robic druty, wydawac mnostwo kasy na blanki+czar UH zeby sobie po prostu MCowac ?? Jak widzi sie 11 lvl druta stojacego afk i robiacego UH to odchodzi sie z daleka zeby krzywo nei spojrzec ... Taki naprzyklad Distaster Da'Rose. Wyzwal jakiegos kolesia na duela za to, ze zabil mu uhmakera ... 11 lvl druty maja prawie zawsze protectorow/rl charow. ja np na Iridi, zreszta na Titani tez tworzylem chara, a moja dziewczyna przechodzila mi rooka, ja robilem 11 lvl i 11 m lvl po czym UH !!! UH UH !! po zrobieniu kolo 40 m lvla podejrzewam ze ona zacznie grac i bedzie miala zabawe .. tak samo na titani ... zrobilem 11 lvl druta, a na 37 mlvlu ona poprosila mniei zebym dal zagrac ;] no i robila lvlki dosyc szybko, potem juz z HMM ale za cieniutka jest zeby zrobic jakies 40 lvl .. po prostu z 20 wyjsc nie mogla ;]

Dlatego proponuje NIE ZABIJAC UHMAKEROW !! Lepiej zrobic lvl z 30+ i Runemakera skolowac w zamian za protekta
nick: Vorment Firefist
Uoch. Stare :S
Prof: No Vocation
lvl:skills:1, 10/10 0mlvl
best solo,team: nie ma/best team RAT
nick: Vorment Firefist

Pozdro dla all hackerow w Tibi no i szczegolne pozdro dla asslickerow takich jak Macho Firefist.

Ostatnio edytowany przez Vormencik - 10-05-2005 o 15:10.
Vormencik jest offline  
stary 10-05-2005, 15:54   #12
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Domyślny

Fajnie jest mieć protektora, ale w tym temacie rozwijamy kwestie czy opłaca się robić runy samemu.

Cytuj:
Zastanawia mnie jedno ... po co ktoś miałby robic 4 chary, wylazic na maina, robic druty, wydawac mnostwo kasy na blanki+czar UH zeby sobie po prostu MCowac ??
Odpowiedź na twoje pytanie:
Siedząc 10h/dziennie na 5 UH'makerach masz 15 bp UH/dziennie = ok. 40k gp/dzień. Więc licząc, że nikt nie będzie ci ich zabijał to czysty zarobek. Niektórzy gracze (cheaterzy) wolą stracić 5 dni i mieć te 40k/dzień. Posiedzą da tygodnie i mają fajne eq, posiedzą drugie dwa tygodnie i mają UHy na exp. Potem pożyczają tych UH'makerów komuś innemu z gildii i wszyscy mają kupę kasy.

EDIT: Żeby ktoś głupio się nie pytał; granie na MC jest nielegalne w przeciwieństwie do zabijania takich MC. Tylko zyski są prawdziwe (w grze).

Ostatnio edytowany przez Bulboglowy - 10-05-2005 o 15:57.
Bulboglowy jest offline  
stary 17-05-2005, 14:39   #13
Lord_Nerevar
Użytkownik Forum

Lord_Nerevar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Stan: Aktywny Gracz
Gildia: Strom Riders
Świat: Guardia
Poziom: 50
Skille: 71/69
Poziom mag.: 5
Lord_Nerevar ma numer GG 2036538
Domyślny

Hmm zależy : robie lekcje = Bot, nudze się to penetruje wybrzeża i poszukuje afkujących przyjemniaczków.... A nieraz kupuje . A jak ktoś mi ubije druta to ma gwarancje poxipolu ze nie oderwie się od ziemi( GS, hunter itp...)

LBW
Guardia

Ostatnio edytowany przez Lord_Nerevar - 17-05-2005 o 14:43.
Lord_Nerevar jest offline  
stary 20-05-2005, 22:04   #14
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

No cóż... lepiej rozwijać jedną postać i nie tracić czasu na UHmakera, na początku z UHmi jest krucho, ale później fundusze zbiera się bardzo szybko i można kupować kilka bp na zapas jak ma się już wystarczająco dobre wyposażenie.
Jerkov Thundersword jest offline  
stary 29-05-2005, 06:31   #15
Sz#sz#
Guest

Domyślny

Posiadam 40 lvl knighta, który spokojnie potrafi zarobić na siebie, lecz nie siedze 24h przed kompem, więc zrobiłem sobię druta na tym samym koncie dobije do 20 i wykupie mu promo, skoro i tak nie moge ciągle grać.. to w ten czas gdy nie mam czasu na tibie mój rune maker , robi mi runki zaczynająć od Destroy Field jak ide na Scarab'y skączywszy na uh, jeśli mam nadmiar to sprzedaje i mam na lepszy eq, i co najważniejsze nie musze biegać i czekać aż ktoś da oferte na trade.. sam sobie robie to co potrzebuje..

PzdR

stary 29-05-2005, 07:44   #16
Ulver
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2004
Lokacja: Będzin

Stan: Aktywny gracz
Imię: Chin Drea
Gildia: Big Team
Świat: Guardia
Poziom: 26+
Skille: 68/68+
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sz#sz#
Posiadam 40 lvl knighta, który spokojnie potrafi zarobić na siebie, lecz nie siedze 24h przed kompem, więc zrobiłem sobię druta na tym samym koncie dobije do 20 i wykupie mu promo, skoro i tak nie moge ciągle grać.. to w ten czas gdy nie mam czasu na tibie mój rune maker , robi mi runki zaczynająć od Destroy Field jak ide na Scarab'y skączywszy na uh, jeśli mam nadmiar to sprzedaje i mam na lepszy eq, i co najważniejsze nie musze biegać i czekać aż ktoś da oferte na trade.. sam sobie robie to co potrzebuje..

PzdR

czyli robisz runa na makro ale pamietaj że jesli dostaniesz bana na druta to cale konto bedzie zbanowane a nie tylko twoj drut
Ulver jest offline  
stary 29-05-2005, 10:42   #17
Sz#sz#
Guest

Domyślny

wiem że to nielegalne, ale mało jest soc/drutów bez " wspomagaczy" , naszczęście na moim świecie jes mało gm i cs , jak widzałem każdy nie wyżej niż 3 lvl.. a pozatym na odludziu tylko dla pcca, więc wątpie żeby dostał bana

stary 29-05-2005, 12:28   #18
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:

Powiedz jak ty myślisz.
5 osob w tygodniu to red skull, wiaash ?

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline  
stary 29-05-2005, 22:43   #19
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Domyślny

Ja zawsze myślałem, że 6 uj/tydzień to red skull. Przyznaję się, że sam nie próbowałem. Nie mam w zwyczaju zabijać ludzi.
Bulboglowy jest offline  
stary 31-05-2005, 20:43   #20
Diluwagnu Dragon
Guest

Szczęśliwy

Jesli masz duzo kasy to kupuj uhy ale jesli niemasz to załóz uh-makera.

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania