Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-06-2005, 00:41   #1
d100yec
Użytkownik forum

d100yec's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2005
Lokacja: Wrocław

d100yec ma numer GG 3934140
Szczęśliwy Przydatnik tibijski :)

Ostatnio z powodu nudy zachciało mi się pogłębić nieco moją wiedzę o programowaniu(która ograniczała się do Pascala i PHP) ucząc się C++. Opanowałem więc podstawy i zacząłem się bawić w Borland C++ Builder. Opanowałem nieco jego obsługe i teraz chcę sprawdzić czego tak naprawdę się nauczyłem. Chcę żebyście dali propozycje co do programu Przydatnik tibijski. Chodzi mi o to co ma w nim być(czy jakieś kalkulatory, czy co innego). Nie chodzi mi o narzędzia do robienia UH'ów czy czegoś innego. Program będzie oczywiście pisany w Borland C++ Builder(może kiedyś przesiąde się na M$ Visual C++ ). Propozycję proszę przedstawiać w tym temacie
d100yec jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-06-2005, 02:42   #2
khazad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam

Domyślny

hmm...... o ile sobie dobrze przypominam, to mokrosoft nie wypuscil c++ tylko co najwyzej c# i visual basic. poza tym dobry pomysl, zeby zrobic tutaj kacik programowania. na poczatek sprobuj odczytac z klienta tibii ilosc aktualnych hp, many i capa. mozna tez odczytac skille . uprzedzam pytania/zastrzezenia. nielegalne jest MODYFIKOWANIE pamieci tibii. sam odczyt kompletnie nie daje zadnych korzysci

Hail Mahakam!!!

khazad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2005, 09:08   #3
Rejdi
Guest

Domyślny

Próbowałem zrobić taki program w Borland Delphi 7 Personal, ale to nie jest tak proste zadanie jak ci się wydaje ;] Na C++ się nie znam, może ci się uda, próbuj Poza tym jakich ty propozycji oczekujesz? Zrób jakiś oryginalny kalkulator, cóż więcej mógłbyś zrobić, żeby nie było to nielegalne?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2005, 09:20   #4
khazad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Nielegalne jest jakiekolwiek ingerowanie w klienta - nawet kopiowanie map
ingerowanie czyli po innemu modyfikacja. samo podpartzenie w notatniku pliku cfg tibii jest zabronione?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Dosc juz mamy "chakierow" w filmach i zdjeciach, jeszcze tylko dawac im pole do popisu z mozliwoscia zamieszczania plikow wykonywalnych
kto powiedzial programow wykonywalnych? source only

Hail Mahakam!!!

khazad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2005, 15:29   #5
d100yec
Użytkownik forum

d100yec's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d100yec
Nie chodzi mi o narzędzia do robienia UH'ów czy czegoś innego.
Nie mam zamiaru robić nic co by w jakikolwiek sposób ingerowało w działanie klienta Tibii ponieważ ma on (co prawda jako/takie ale zawsze jakieś) zabezpieczenia przed tym. Poza tym w pliku wykownywalnym nie będzie żadnych narzędzi hakerskich. Mogę nawet jakiemuś adminowi dać source code, plik projektu itp. żeby się upewnił że nic nie ma

Co do propozycji to chodzi mi o to jakie funkcje ma mieć. Np. jeśli ma mieć jakiś rozbudowany kalkulator to co on ma kalkulować? Ew. co innego chcieli byście w nim widzieć? Chciałbym zrobić taki all-in-one do tibii.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez khazad
hmm...... o ile sobie dobrze przypominam, to mokrosoft nie wypuscil c++ tylko co najwyzej c# i visual basic.
Oczywiście że to nie M$ wypuścił C++ ale wypuścił środowisko programistyczne Visual C++(odpowiednik Borland C++ Builder)które przynajmniej w części zgadza się z ISO C++.
stary 06-06-2005, 15:36   #6
Taliboy
Użytkownik Forum

Taliboy's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez khazad
source only
Taaaaaaaa...
Download Source>>>Add some stuff(vir,trojs,keylogs)>>>Compile
Taliboy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2005, 16:20   #7
d100yec
Użytkownik forum

d100yec's Avatar

Domyślny

To może ktoś w końcu przedstawił by propozycje co do tego programu bo sam nie wiem co tam mam dać. W końcu nie założyłem tego tematu by dyskutować o tym czy można ingerować w klienta tibii czy o założeniu kącika programowania
stary 06-06-2005, 19:37   #8
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

wg mnie i tak nic nie zdzialasz, bo co Ci z tego ze Ci powiem: "zrob kalkulator expa" jak i tak nie znasz wzoru na obliczanie potrzebnego czasu na kolejne skile. watpie nawet czy dysponujesz odpowiednim wzorem na obliczanie ilosci doswiadczenia na kolejny poziom (jak go posiadasz t albo Ci ktos powiedzial albo jestes jedna z niewielu osob ktora w pelni wykorzystuje to forum (the mysterious and dangerous 'szukaj' button).

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2005, 20:40   #9
d100yec
Użytkownik forum

d100yec's Avatar

Domyślny

Akurat znam ten wzór(o ile chodzi Ci o ten sam co ja znam). A wzoru na obliczanie czasu na kolejne lvle skilli rzeczywiście nie znam Może podzieliłbyś się ze mną tą wiedzą?
stary 06-06-2005, 20:47   #10
sceptile
Użytkownik Forum

sceptile's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Zbanowany
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta 4ever
Poziom: 30
Skille: 20/23
Poziom mag.: 41
sceptile ma numer GG 8309315
Domyślny

zrób profesjonalny program do robienie fakeów, taki jakby ot'sik ale żeby tylko robiło obrazki. najlepiej by było gdybyś dodał do tego jeszcze jakiś napis, n.p. made by tibia fake maker, aby nie było w dzial zdjęcia: dragon scale legsy, magic long sword, warlord sword, magic plate armor, golden helmet, soft boots, blessed shield.. itp

Przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne. Nie jestem dyslektykiem, dysmózgiem czy dyskimśtam, ale czasami piszę posty w pośpiechu.
sceptile jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2005, 21:55   #11
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

@d100yec

niestety nei dysponuje taka wiedza jeden koles gdzies na forum tu kiedys zrobil programik podajacy poprawny czas na skila. CIPSoft nie udziela takich informacji. raz zwrocilem sie do nich z prosba o taki wzor to pewna mila pani powiedziala ze tak zlozonych informacji o grze ich firma nie chce ujawniac

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania