|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 04 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Ostatnio z powodu nudy zachciało mi się pogłębić nieco moją wiedzę o programowaniu(która ograniczała się do Pascala i PHP) ucząc się C++. Opanowałem więc podstawy i zacząłem się bawić w Borland C++ Builder. Opanowałem nieco jego obsługe i teraz chcę sprawdzić czego tak naprawdę się nauczyłem. Chcę żebyście dali propozycje co do programu Przydatnik tibijski. Chodzi mi o to co ma w nim być(czy jakieś kalkulatory, czy co innego). Nie chodzi mi o narzędzia do robienia UH'ów czy czegoś innego. Program będzie oczywiście pisany w Borland C++ Builder(może kiedyś przesiąde się na M$ Visual C++
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() hmm...... o ile sobie dobrze przypominam, to mokrosoft nie wypuscil c++ tylko co najwyzej c# i visual basic. poza tym dobry pomysl, zeby zrobic tutaj kacik programowania. na poczatek sprobuj odczytac z klienta tibii ilosc aktualnych hp, many i capa. mozna tez odczytac skille
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Próbowałem zrobić taki program w Borland Delphi 7 Personal, ale to nie jest tak proste zadanie jak ci się wydaje ;] Na C++ się nie znam, może ci się uda, próbuj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Co do propozycji to chodzi mi o to jakie funkcje ma mieć. Np. jeśli ma mieć jakiś rozbudowany kalkulator to co on ma kalkulować? Ew. co innego chcieli byście w nim widzieć? Chciałbym zrobić taki all-in-one do tibii. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
|
![]() Cytuj:
Download Source>>>Add some stuff(vir,trojs,keylogs)>>>Compile |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() To może ktoś w końcu przedstawił by propozycje co do tego programu bo sam nie wiem co tam mam dać. W końcu nie założyłem tego tematu by dyskutować o tym czy można ingerować w klienta tibii czy o założeniu kącika programowania
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() wg mnie i tak nic nie zdzialasz, bo co Ci z tego ze Ci powiem: "zrob kalkulator expa" jak i tak nie znasz wzoru na obliczanie potrzebnego czasu na kolejne skile. watpie nawet czy dysponujesz odpowiednim wzorem na obliczanie ilosci doswiadczenia na kolejny poziom
![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Akurat znam ten wzór(o ile chodzi Ci o ten sam co ja znam). A wzoru na obliczanie czasu na kolejne lvle skilli rzeczywiście nie znam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Warszawa
Stan: Zbanowany
Imię: Mistrzunio Magii
Profesja: Sorcerer
Gildia: Braaaaaaak :(
Świat: Celesta 4ever
Poziom: 30
Skille: 20/23
Poziom mag.: 41
![]() |
![]() zrób profesjonalny program do robienie fakeów, taki jakby ot'sik ale żeby tylko robiło obrazki. najlepiej by było gdybyś dodał do tego jeszcze jakiś napis, n.p. made by tibia fake maker, aby nie było w dzial zdjęcia: dragon scale legsy, magic long sword, warlord sword, magic plate armor, golden helmet, soft boots, blessed shield.. itp
_ <*|___/| |____ / <- to jest kaczuszka, wstaw ja do swoje podpisu aby była w twoim podpisie Przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne. Nie jestem dyslektykiem, dysmózgiem czy dyskimśtam, ale czasami piszę posty w pośpiechu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @d100yec
niestety nei dysponuje taka wiedza ![]() ![]()