|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Tak. Tibia ciągnie naprawde dużo pamięci. Ja mam komputer 2,6 podkręcony do 2,8, 512 MB DDR, 80 giga na dysku itp. + chłodzenie wodne i ciągnie mi 80% złużycia procesora...
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chciał bym tylko dodać, że gdy gram w tibię i mam włączone kilka progsów to: Wylanczam gg - zaczyna przemieszczać się co kratkę, wulanczam winampa- zaczyna widać jak przebiera nogemi
![]() ps: jak miałem zminiemalizowaną tibię (bo przeglądałem to wspaniałe forum) to mi się drógie okienko explorera wlanczało chyba z 10 s !!!
![]() |
#4 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Ja mam farta, bo mimo iż pisze mi że mam 100% zużycia procka to moge spokojnie ejszcze przez gg gadać i oglądać strony i mam włączonego antyvira a lai mam malutkie lub zerowe (tylkoc zasami mnie lagownica łąpie :/ )
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() a moze to ilosc wpisow wplywa na gg ??
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() W kliencie tibii:
Options|graphic (chyba jeszcze trzeba potem dać advanced ale nie jestem pewien), przesuwacie suwak "MAX FPS" (czy jakoś tak) nieco w lewo, 50 FPSów wystarczy. I zużycie procka się zmniejszy.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Sir Jarema
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 30
Skille: 74/73
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() No nie za bardzo. Zmniejszyłaby się, gdyby użycie 100% było spowodowane jakąś kosmiczną ilością FPS. Ale u mnie ( proc 2,2 ghz, 1 GB ram, ponad 2 GB wolnego miejsca na partycji systemowej ) ostatnio cały czas tibia zajmuje 90-97% procesora, przy fps oscylującym poniżej 15 ! Na tym samym kompie w grach 3D wyciągam znacznie wyższe wartości. Czy ktoś ma pomysł, co z tym jeszcze zrobić ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Master Alucard
|
![]() Ja was nie rozumiem, ja gram przy wlaczonej przegladarce (przewaznie po ~5 zakladek), winampie, GG, firewallu, antywirusie, antyspyu i im sie NIC nie przycina, moge robic co chce, czasem zostawiam uhmakera i filmiki ogladam itp... A komp mam slaby... Athlon 2000+, 256 DDR... :> Mimo, ze zuzycie prcka 100% - ale 0 lagow, freezow, kickow...
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 07-06-2005 o 23:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Bo prawda jest taka, ze jesli nic nie mamy - tibia zajmuje prawie 100%, ale jak juz wlaczymy przegladarke itp zuzycie sie zmniejsza.
Ja zazwyczaj trenuje przy wlaczonym gadaczu, forum na ekranie i jeszcze retuszuje zdjecia GIMPem.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() A ja nie mam żadnych takich problemów - zużycie procesora wprawdzie jest około 95%, ale laga u mnie nie doznacie.
![]() Mam w tle włączone wszystkie progsy - Norton 2005, Kerio Personal Firewall, Konnekt, eMule i Opera. Wszystko śmiga aż miło.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() ja mam słaby procek 700 mhz ale tibia mi nie przycina mimo że w czasie grania gadam na GG słucham mp3 i mam włączonego antyvira i 0 lagów 0 scinek myśle że to też po części zasługa jakie się ma łącze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Zmieńcie system na W98 zobaczycie poprawę. Tibia i XP nie lubią się, i to bardzo.
|
![]() |
![]() |