|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Widzę tu pewne prawidłowości. Może i wam się coś nasunie. Czekam na pomysły i propozycje.
![]() Materiały wziąłem z www.tibia.pl i http://www.tibia.de/ Ostatnio edytowany przez Daimoni - 15-08-2005 o 14:35. Powód: zle wyswietlajacy sie obrazek |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: OlShTyN
Stan: Na emeryturze
Imię: Khunda
Profesja: Sorcerer
Świat: Vinera
Poziom: 15
Skille: 16/18
Poziom mag.: 28
![]() ![]() |
![]() Szczerze mówiąc to ja uważam że nie ma czegoś takiego jak "połączenie czegoś z czymś . . . " Sam tego nie sprawdziłem bno ale jeśli ktoś ma te gemy różdżki amulety i te duperelki to zawsze można spróbować
![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |
![]() To ciekawe. Jka brakuje Ci jeszcze jakihś materiałów, to zobacz na tą stronę, poszukaj po itemkach, tibiaswe.com jest bardziej rozbudowana niż chyba wszystkie polskie strony razem wzięte i tibia.de ;-)
http://www.tibiaswe.com/
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1. różdżka nie rożczka
2. Nic takiego nie istnieje, jesli juz to wiadomo by to bylo dawno temu 3.@Gufat III: moze jakichś*? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Dzięki za linka. Już się przydał. Znalazłem odpowiedz na pytanie: "czy ktoś widział czerwonego UH-a?" Co prawda nie ma go tutaj ale widzę że są kolorowe runy z nie tymi symbolami co trzeba. A raczej runy nie w tych kolorach. Wiec możliwe jest że ten ktoś na forum kto twierdził że jedna zróżdrzek służy do kolorowania run miał rację. Na http://www.tibiaswe.com/library/misc/rune.htm znalazłem takie runki ale nic o nich nie wiadomo. Ich obrazek zamieszczam by was inspirował do poszukiwań. Zauważcie że są też runy z nieznanymi znakami. Czy wiecie może coś o nich? Mam na myśli te których nie ma na tibia.pl.
![]() Tomekfaszcz –mylisz się. Od czego są questy? Ja wam mówię „Różczki mają moc TAJEMNĄ!!” . Naszym zadaniem jest odkryć jaką. dodane po edycji nr 1 : Tak sobie myślę że może to nie jest zwykłe kolorowanie runków. Może wraz z kolorem zmienia się również natura danego runu. Powiedzmy że mamy „fire field” i „pokolorujemy” go na zielono (kolor trucizny). Myślę sobie że mógłby nadal być fire fieldem ale jego żywiołem nie byłby ogień tylko trucizna i działałby na istoty na które ogień nie działa tylko trucizna. Ma to sens? Mógłby ktoś to sprawdzić? A to są wg mnie możliwe sposoby „kolorowania” run. 1.Blue/yellow/green/red spell wand do łapy i pusty run do drugiej i wypowiadamy magiczna formułę. 2.Zrobiony run dołapy , wand do drugiej i ”use with” i na runę. Możliwe ,że aby to zrobić trzeba mieć pierścień i naszyjnik do pary. Czy ktoś mógłby to sprawdzić? Ostatnio edytowany przez Daimoni - 16-08-2005 o 17:58. |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
|
![]() Fajny temat nie powiem. Niestety odbiega od ogolnie przyjetego schematu traktowania Tibii jako gry, w ktorej wszystko juz odkryto i teraz liczy sie tylko exp, exp i jeszcze raz exp ... przykre. Dlatego tez cieszy sie tak malym zainteresowaniem.
Co do twojego pomyslu jest ciekawy i na pewno oryginalny, lecz nie sadze by CipSoft pokusil sie o takie urozmaicenie gry ... Chociaz fajnie byloby wiedziec, ze ta gra nie jest tak prosta jaka sie wydaje i gdzies kryje wiele tajemnic do odkrycia ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Defenders of Ulthuan
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() Daimoni –mylisz się. Questy są od czegoś innego.
Wy naprawde wierzycie że coś znajdziecie czy tylko chcecie się pokazać na forum? >.> Ta teoria jest równie prawdopodobna co "Wolf Tooth Chain zwiększający loot" tylko że ma jeszcze słabsze podstawy... Te runy to poprostu grafiki które CipSoft wprowadził żeby mieć je gotowe kiedy może zechce się im dodać nowy czar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2004
Lokacja: Racibórz
![]() |
![]() Ciekawe...
CIPsoft pewnie nie zrobil tego specjalnie, ale moze sie to przysluzy przy nastepnych update'ach ;]
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2005
Profesja: Elder Druid
|
![]() to nie diablo!!! jakby jakies polaczenia cos dawaly to jusz by to zauwazono z poody czestego uzywania k seta c seta !!! Przypadek i tyle!
|
![]() |
![]() |