|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Guildford(UK)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Minne Reid
Profesja: Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Hiberna
Poziom: 17
![]() |
![]() chodzi mi o plik CIMOM***** który uruchamia mi się przy starcie systemu...w rejestrze sprawdzałem i takiego pliku w poleceniu Autostartu nie ma.....wiec wie ktoś może do czego ten pliczek służy i czy to nie czasem keylogger ?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
|
![]() Informacje na temat Cimom mozesz znalezc tutaj:
http://www.codeguru.pl/Default.aspx?...ails&pubid=265 i tutaj: http://infojama.pl/sections.php?op=v...icle&artid=154 Jest to plik Microsoftu wiec keylogerem nie jest. Plik mozna wykasowac wylaczajac ochrone plikow systemowych (FSC), ale nigdzie nie moge znalezc jak to zrobic ![]() Mozna sie go pozbyc w inny sposob, mianowicie modyfikujac klucz w rejestrze: KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WBEM\CIMOM teraz kolejno zmieniamy wartości na EnableEvents= 0 Logging= 0 Logging Directory= C:\WINDOWS\temp Working Directory= C:\WINDOWS\temp Informacje na temat kasowania i modyfikowania rejestru znalazlem w moim podreczniku od Infy, wiec jak by sie cos zepsulo to nie zwalac winy na mnie ![]() Mam nadzieje ze jakos ci pomoglem. A tak BTW to chyba zly dzial. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Guildford(UK)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Minne Reid
Profesja: Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Hiberna
Poziom: 17
![]() |
![]() faktycznie w złym dziale założyłem temat...moderatorów przepraszam zza pomyłke...
co do tego pliku to faktycznie pomogłeś mi ale nie do końca.....bo widzisz.....wcześniej nie miałem włączonego tego pliku w rejestrze a ukazał mi się on kilka dni temu i nie wiem własnie dlaczego, wcześniej tego pliku nie miałem podczas operacji wykonywanych w Windowsie...ale skoro mówisz że to nie żaden keylogger to ciesze sie bo już myślałem że jakiś badziew mi się zawieruszył w systemie ![]() co do Firewalla to mam RTT-Firewall ![]()