|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Kraków
![]() ![]() |
![]() Witam
Zastanawia mnie taka sytuacja, o ile dobrze rozumiem dzialanie keyloggera: Keylogger zczytuje wszystkie nacisniete klawisze i wysyla to na dany email, taka droga ktos przejmuje nasze passy. Jak na to nie patrzec, sytuacja niegrozna, chyba ze ktos z domowego komputera korzysta z konta online w banku. Identyfikator, haslo i ZONK. Gdzie jest kasa? Pytanie czysto ciekawskie, jednak w moim przypadku dosc prawdopodbna sytuacja. Jestem pewien ze nie mam keyloggera, ale ta mysl nie daje mi spokoju. Edit: Od razu prosba. Nie wymadrzac sie i proponowac ad-aware i innych bo to oczywiste. Skupic sie na Topicu ![]() Pozdrawiam Guma
-::: Zaiste wielkiego trzeba zaślepienia i wielkego zadufania aby posokę lejącą się z szafotu nazywać sprawiedliwością :::- Vysogota z Corvo Andrzej Sapkowski Ostatnio edytowany przez Gumski - 02-07-2005 o 22:25. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Stan: Niegrający
|
![]() jedynym sposobem na wykrycie keylogera jest zeskanowanie kompa np ad-aware'm albo podobnym, ale faktycznie keylogery są niebezpieczne, rodziców mojego kolegi prawie w ten sposób okradli
@down powiedział co wiedział ;p @edit (topic) w takim razie z mostu: niestety, jest możliwa kradzież w ten sposób Ostatnio edytowany przez Patimrok - 02-07-2005 o 22:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
|
![]() Jak keyloger jest zaprogramowany, tak ze zapamietuje tylko to, do czego jest stworzony. jak masz keyloga do tibii, raczej z bankiem to nie jest zwiazane... to juz inna sztuka ukrasc kase z banku przez neta...
@edit: Cytuj:
] @down: no mzoe i masz racje ... a nawet napewno xP
- Ostatnio edytowany przez Stefan12341 - 03-07-2005 o 08:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Jeśli będą chcieli cię konieczne shakować, to nieważne co zrobisz i tak cię shakują. Jeśli chodzi o konto w Tibii, to ja podchodze do tego tak "Nie shakują, to dobrze, a jak shakują to trudno, to jest tylko gra".
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 4x
Skille: 7x/7x
Poziom mag.: 5
|
![]() Mylicie pojecie 'haker' haker wlamuje sie 4fun a cracker po to zeby zniszczyc, a osobiscie nie widze realnego zagrozenia z strony keylogerow.
|
![]() |
![]() |