![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
|
![]() Zapytanie to kieruje do ludzi, ktorzy mieli stycznosc z Icewind dale2 badz tez nalogowo graja w cRPG z tego systemu D&D
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Napewno jest to możliwe, ale czy gra będzie łatwa? napewno nie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hehe, dobre, dobre Wieszok, tak zrobie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() no to jest do zrobienia
![]() ![]() btw. wieszok umiesz pisze sie przez "sz" a nie "rz"
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() wiem, ale mimo wszystko sprobuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Baldurs Gate I-Wojem żaden problem. Właściwie, jak weźmiesz jako klasę postaci wojownika, to od 3 rozdziału sam wszystkich rozwalasz. (chodźby dlatego, że koło Pomocnej dłoni jest łatwa do zdobycia zbroja płytowa, a koło kopalni Nashkiel najlepszy miecz jednoręczny)
Baldurs Gate II-Do Firkraga(no tego czerwonego smoka w Wzgórzach Wichrowej Włóczni) z dróżyną. Mając Karsomira +5 kumpel przeszedł jedynie głównym charem (grał Paladynem.) i złodziejem (najpierw Yoshimo potem Imoen) Tron Bhaala- Samemu bardzo ciężko. Mniej więcej od połowy zaczynają się ogromne problemy. (próbowałem magiem i wojownikiem. Zbyt wiele potworów wali naszą postać w jednym momęcie. O Twierdzy Strażnika nie wspominając) Icewind Dale-Gra przewidziana na działanie drużynowe. To samo co w przypadku Tronu Bhaala. Za dużo potworów atakuje jedną postać.(Walka finało IWD to już koszmar.) IWD II-Tu trochę inaczej to wygląda. Teoreycznie można przejść na poziomie tródnośći normalnym. W praktyce to metoda up&down+dobre rozeznanie terenu+przed odlotem sterowcem minimum 18 poziom postaci. (export postaci i gra od nowa, aż będzie dało się grać). Do tego wykupienie masy misktur i wyloorywanie po jednym potworze. Jak masz za dużo czasu, możesz spróbować. Ale stracisz całą przyjemność z roz(g)rywki. Oczywiście pozostaje jeszcze Neverwinter nights i KOTOR(ten korzysta z zmodyfikowanego systemu AD&D trzecia edycja)....ale to już zupełnie inna historia.
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 06-07-2005 o 17:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up na wojaka w ice wind dale 2 jest cięzko, mimo ze wykupisz sobie pelno mikstur... Teraz gram w 1 cz. i jest tam takie coś ze jak pijemy miksturkę to tak jak w tibi jest z runami musimy troszke odczekac zeby wypic nastepna. A jak nam zacznol sypac kombosy szczegolnie magowie, druidzi, kapłani i cale to gówno sypiące czarami to nawet odloorowanie nic nieda
![]() ![]()
Ostatnio edytowany przez ragafewee - 06-07-2005 o 17:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() @UP
ja nigdy to teamu nie bralem wojaka ![]() a tak na marginesie chcial znow w to pograc, szukalem, ale znalazlem tylko pudelko(tak to jest jak sie plyt do pudelek na miejsce nei odklada ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() @Dwime-no co ty, solo BG(2 i To
![]() ![]() ![]() @topic-kazdy RPG z enginem Infinity mozna przejsc solo. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() @Matheous
Ja tu mówie o graniu bez wspomagaczy. Inaczej to żadna zabawa(tak jak granie w BG z kodami....brrrr ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Ja tez. No chyba, ze wspomagaczem nazywasz zdjecie bariery? No cos ty, ja zawsze zdejmuje bariere, bo ona jest tak nierealnie niska, ze wystarczy wykonac 1/3 subquestow i juz masz full, nawet jak grasz 4 osobowa druzyna(mowie o BG 1 i 2)... Tak ci to przeszkadza? Dla mnie to juz jest normalka, robi tak chyba 80% ludzi
![]() Kodow nie uzywam nigdy. A mody? Gdy gra dla ciebie jest za latwa, instalujesz mody utrudniajace, gdy za krotka lub po prostu chcesz nowych wrazen-instalujesz mody z nowymi questami i NPCami ![]() ![]() Zamierzam niedlugo instalnac BG2 i nawalic sobie najpopularniejsze mody ![]() <sorki za offtop>
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
I masz racje,granie ze wspomagaczami to już nie jest przyjemność... @Topic: ID2...hmm,według mnie da się przejść solo,ale...ciężko nawet.
![]() |