|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
Imię: Bziqol
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 70
|
![]() Cześć
Od pewnego czasu męczy mnie problem z resetowaniem się komputera praktycznie nic nie moge zrobić. Gram lub robie coś na kompie 1-4h resetuje mi się komp. Przy resetowaniu kompa pisze """Trwa wyrzucanie pamięci fizycznej"" Czy to jest coś związane z Ramem?Jak ten problem załatwić?Czy to jest przez virusa?Jeżeli przez virusa to jakim antyvirem to usunąć.? W najgorszym wypadku będe musiał zrobić formata Prosze o szybką odpowiedz....
Alternative. Ostatnio edytowany przez Koronowany rycek - 11-07-2005 o 19:17. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Format nie jest ostatecznością. Możesz zupgradeować sobie komputer.
Po prostu RAM jest zbyt obciążony i Windows sobie z tym nie radzi. Wyłączaj niepotrzebne programy, czasem czyść RAM jakimś programem. A może rzeczywiście pora dokupić sobie parę kostek z pamięcią? ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Raczej Chyba Ziemia. Liczba postów: 1,783
Stan: Tutor
Imię: Game Master
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Nie gram już
Świat: Aldora
Poziom: 2
Skille: 10/10
Poziom mag.: 10
|
![]() Może to także być problem zasilacza.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
![]() |
![]() Ściągnij program RAMCleaner, wpisujesz w opcjach ile chcesz mieć maksymalnie wolnej pamięci (np. przy kościach 256MB wybierz połowe, gdzieś 120) i gdy będziesz miał dużo zajętej pamięci (licznik na pasku zadań), sobie po prostu wyczyścisz do 120MB. Program oczyszcza pamięć z niepotrzebnych otwartych aplikacj. Jeżeli program nie pomoże to zamknij zbędne aplikacje w msconfigu i po problemie.
@Dechsta Masz rację, ale komp by się resetował bez żadnych napisów, poprostu by był reset. Ewidentny błąd pamięci Ostatnio edytowany przez Hallabard - 11-07-2005 o 22:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Imię: Repos
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 38
Skille: 72\71
Poziom mag.: 5
|
![]() Zasilacz z pamieciom ma niewiel wspolnego. RAM masz zapchany, sciagnij sobie jakies program do monitorowania i czyszczenia ramu, poszukaj w google, yroche tego jest, ja kiedys uzywalem RAMbooster(chyba tak sie to pisze) i jnawet niezle sie sprawdzal.
up: ubiegl mnie :d Ostatnio edytowany przez Repos - 11-07-2005 o 22:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikt ważny
|
![]() Mam dokładnie to samo i to raczej nie jest wina zapychania się RAM-u. Kilka razy reset byłpraktycznie przy jałowej pracy. Noo eMule chodzilo albo coś tam innego.
Narazie wypróbowuje koncepcję zbyt wysokiej temperatury. Odkręciłem obudowę i puki co komp mi się nie zresetował. Lutro prawdopodobnie wykręce drugiego twardziela a potem zakupię większą obudowę, bo w tej to strasznie ciasno się zrobiło. Tobie też radzę odkręcić pokrywę, ale najpierw sprawdź w biosie jaka temperatura panuje w środku.
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sciągnołem sobie ramcleanera mam 249 mb wolnego raczej juz nie bedzie resów
Heg@ To raczej nie temperatura bo mam duże wywietrzniki
![]() |
#9 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() @up
To nie chodzi tyle co o wywietrzniki czy duze czy male, lecz o ilosc coolerów. Im większa tym lepsza. Najlepiej jakby schemat wygladal tak: 2 wiatraki z tylu, i 1 z przodu. Z przodu zassysa zimne poweitrze, a z tyłu wysysa ciepłe.
![]() Miasto, które przeżyło własną śmierć! Regulamin Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk Ostatnio edytowany przez Parys - 12-07-2005 o 09:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 07 2005
|
![]() Cytuj:
Co do ramu, to mozliwe ze zostal uszkodzona jakas komorka i gdy system chce cos w niej zapisac komp sie resetuje. Poszukaj jakis programow diagnostycznych ktore sprawdzaj pamiec komorka po komorce |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#12 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() @up
No tak. Do tego b. wazna jest cyrkulacja powietrza. Najlepiej jak kable są poukładane, a nie jak w PC jest burdel. Trzeba także pamiętać, aby czyścić z kurzu wszelkie wiaraki, a szczególnie ten na Procku, ponieważ u mojego kumpla, wiatrak nie mógł chodzić, gdyż była 3cm warstwa kurzu i brudu.
![]() |