Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 23-05-2004, 21:19   #1
konradek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: Bełchatów

Domyślny ........why?

Dlaczego w tibi sa hakerzy? i po co ?......zadaje sobie to pytanie dzien w dzien i nadal nie wiem po co........i nagle uswiadamiam sobie ze hakerzy sa do lamania czyjegos serca.........dzis shakowali mojego najlepszego kolege.......stracil 800k + crown legs golden armor royal helmet i demon shield i ja mu nie moge pomoc chlopak chce sprzedac postac.......jesli by to bylo mozliwe to czemu gm nie mog by zrobic pomocy dla shakowanych?dac im jakies k sety crown helmety dragon shild i niech chlopaki lub dziewczyny graja normalnie a tu nic bardzo mi jest przkro z powodu mojego kumpla......nie moge mu pomoc....................... on jest.......on jest taki zalamany i nie chce juz grac........
Zyjesz tak jak chcesz nikt ci w tym nie ma prawa przeszkodzic......kochasz osobe ktura ciebie tez kocha.......masz wrogów kturzy cie nienawidza i ty ich tez.......uczysz sie kochac a także rozczarowywac........
konradek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-05-2004, 21:25   #2
TheNatoorat
Użytkownik Forum

TheNatoorat's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004

Stan: Zbanowany
TheNatoorat ma numer GG 4895805
Domyślny

A jesli shakowany zostanie jakiś low-lvl np. 9lvl? Dostanie "jakies k sety crown helmety dragon shild" jako rekompensatę? Twój koleś jeszczer wszystkiego nie stracił. na forum tibia.com może znaleźć zakładkę dla GM, na której może walnąć posta i stan jego postaci cofną do np. godz. 9 | 10 Maja. Nie wiem jak tamten dział dokładnie się nazywa, więc trzeba poszukać. I prześlij moje kondolencje swojemu koledze.
stary 23-05-2004, 21:27   #3
Zaglada
eX Moderator

Zaglada's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1

Gildia: Dreamers
Domyślny

Zazwyczaj takie osoby to sa gowniaze majace po 10 lat chcace odebrac komus przyjemnosc... Wspolczoje Ci z calego serca
stary 23-05-2004, 21:28   #4
Jagger
Użytkownik Forum

Jagger's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny gracz
Świat: Secura
Jagger ma numer GG 3288196
Domyślny

Po pierwsze, przed hackowaniem mozna sie ustrzec, jest chyba taki temat na forum FAQ.
Po drugie, jesli twoj kolega uzywal tak zwanych '3rd party programs' (patrz: tibia gg itp.) to chyba sobie na to zasluzyl.
Po trzecie, mogl wymyslic jakies trudniejsze haslo. Z pewnego zrodla wiem, ze jeden czlowiek odkryl jak wylapywac konta ktore maja takie samo haslo jak i numer konta, wiec jesli ktos tak jeszcze ma i nie zostal shackowany to niech szybko zmienia haslo.
Po czwarte, tacy gmowie nie moga pomoc, bo kazdy sobie moze schowac swoj eq do innej postaci i pozniej blagac u gma o k-set co chwile, to by nie mialo sensu.

No ja juz wiecej nie doradze. W sumie tez bym sie zalamal gdybym mial hacka, latwego hasla nie mam i sprzecik na postaci tez dosyc kosztowny. Jesli jednak twoj kolega wroci do gry to niech poczyta odpowiednie tematy w dziale FAQ, by sie zastrzegl przed nastepnymi hackami.
Jagger jest offline  
stary 23-05-2004, 21:30   #5
konradek
Użytkownik Forum

Domyślny nie.....

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez TheNatoorat
A jesli shakowany zostanie jakiś low-lvl np. 9lvl? Dostanie "jakies k sety crown helmety dragon shild" jako rekompensatę? Twój koleś jeszczer wszystkiego nie stracił. na forum tibia.com może znaleźć zakładkę dla GM, na której może walnąć posta i stan jego postaci cofną do np. godz. 9 | 10 Maja. Nie wiem jak tamten dział dokładnie się nazywa, więc trzeba poszukać. I prześlij moje kondolencje swojemu koledze.
ale nie takie lvl 9 lvl np. moze dostac p seta dwarven shielda i morning stara dla low-lvlcow a dla 40 i wiekszych k set crown helmet dragon shield.......to by bylo ok ale czegos takiego chyba nie bedzie bo gm zaluje wszystkim swoich rzeczy.........
Zyjesz tak jak chcesz nikt ci w tym nie ma prawa przeszkodzic......kochasz osobe ktura ciebie tez kocha.......masz wrogów kturzy cie nienawidza i ty ich tez.......uczysz sie kochac a także rozczarowywac........
konradek jest offline  
stary 23-05-2004, 21:35   #6
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Nikt nigdy nie dostanie ani od GMa ani od Cipow zadnej rzeczy, levela czy tez skilli, z powodu hacku. I tyle, nie ma co sie nad tym rozwodzic i gdybac.
Polinik jest offline  
stary 23-05-2004, 22:05   #7
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Hakerzy byli, sa i beda. Tak samo jak wirusy komputerowe, nooby na tibii, zlodzieje w rl'u i tibii i wiele innych...Niektore rzeczy sa po prostu wieczne. Jak ktos tu dobrze powiedzial:
'Sa dwie nieskonczone rzeczy.Ludzka glupota i wszechswiat, ale co do drugiego to nie mam pewnosci...'
Oraz cytat z Terminatora:
'Wy, ludzie, macie duza sklonnosc do samodestrukcji.'
Nic na to nie poradzisz... Jedyne rady to:
a)NA WSZELKI WYPADEK nawet nie DOTYKAC tych '3rd party programs'
b)wytzrasnac sobie takie haslo zeby nawet po pijanemu nie mozna bylo go odgadnac(np bfhusdbfhdskbvkhbvjhsdbhjabkbjksdbkjsnkjflm i je trzymac na kartce i po uruchomieniu kompa wpisac je i ctrl+c zeby sie tak nie meczyc z wpisywaniem)
c)NIKOMU nie dawac nr konta i hasla...
Kondolencje dla qmpla...
Ale pamietajcie-to tylko GRA a nie cale zycie... Trzeba umiec to rozgraniczyc.
stary 23-05-2004, 23:41   #8
Podpalacz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 03 2004

Domyślny

Niestety tak juz jest. Wiem co to za bol bo mnie okradli na 1.5 mln gp w eq i platynkach lacznie na Eterni Nawet pustych BP swiniaki nie zostawili. Wyniesli wszystko jak jest. Nawet mnie to specjalnie nie ruszylo bo zlapalem dzien wczesniej deada bez blessow i spadl mi dist z 88 na 86. Pozniej po 3 miechy przerwy i wbilem na Hiberne i nie zaluje.
Glowa do gory chlopaki.

a po co sa hakerzy?? To gnoje co lubia kogos okrasc bo sami nigdy by do tego nie doszli

Pozdro
stary 24-05-2004, 16:01   #9
Vilejuw
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 05 2004

Domyślny

Hakerzy chakuja tylko dlatego by zdobyc lepsze rzeczy lub kase. Hakera nie obchodzi ze skonczysz z Tibia lub cos w tym stylu ?(

HAKERZY BYLI, SA I BEDA.

Nova - ab'dendriel - Vilejuw - sorc - 22 lvl - 38 mlvl
Vilejuw jest offline  
stary 24-05-2004, 21:13   #10
konradek
Użytkownik Forum

Domyślny dziekuje z .......

Dziekuje wszystkim za kondolencje dla mojego kumpla jest on taki załany ze poszed wczoraj pic........... i juz chyba wiem jak temu zaradzic........
konradek jest offline  
stary 24-05-2004, 22:30   #11
Lord piccolo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 10 2003

Domyślny

Za każdym razem gdy włanczam Tibie boje się że to może mi się przytrafić, że teraz na mnie kolej, że mnie mogli schakować. hakerzy (z braku szacumku napisałem małą literą) to debile i niektórzy to wcale tego sprzętu nie używają który wezmną od schakowanych postaci, bo są zajęci chakowaniem a nie graniem. Nasuwa się jedno pytanie dlaczego oni to lobią by sprawić komuś przykrość by zdobyć sprzęt czy też by pokazać że umią chakować. Przecieś to debilizm. Przykro mi z powodu kumpla.
Lord piccolo jest offline  
stary 25-05-2004, 17:51   #12
next great sorcerer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Sosnowiec, Darashia

Domyślny

no cóż ja poważniejszego chacka nie miałem ale ile razy to się przy takich okazjach zmieniało hasło...

GM nic mu nie dadzą( nie wiedziałem tego i oblałem test na tutora)
Initiate of White Tower
25lvl+
41mlvl+
next great sorcerer jest offline  
stary 25-05-2004, 19:57   #13
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

heh... itemki i kasa to pół biedy... wczoraj czy tam przedwczoraj shakowali kolesia o nicku Soda Popinskizabrali wszyściusieńko ale było im mało. Chcieli większej zemsty( mówili, że to za demon questa ale pewności mmieć nie można) więc ze 103 lvl zjechali go przy pomocy ratów i ognia do 67lvl. Teraz można przeczytać:
Cytuj:
Soda Popinski, will be deleted at June 1 2004, 4:46 pm
powiadają, że zasłóżył.....
ale Cip Soft powinni teraz wziąść się za ten problem... nie wiem jak bo nie wiem co można.. może acc nr powinien zawierać większą ilość liter np 8? Dla użytkowników ze stałym łączem mogli by wprowadzić możliwość logowania siętylko z ich adresu IP(w razie hacku koleś którego trzeba manier nauczyć mieszkałby napewno gdzieś blisko) ale ofcors przy pomocy specjalnego hasła można by było to jakoś "zneutralizować" w razie wyjazdu do ciotki

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline  
stary 25-05-2004, 22:40   #14
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Domyślny

1. 99% to chakerzy nie hakerzy (roznica jak miedzy noobem i newbie).

2. 3/4 haknietych jest dlatego ze sciaga rozne wspomagacze i inny syf ze roznych stronek (Soda nigdy nie mowil ze uzywa, ale otwarcie popieral ludzi ktozy uzywaja, wiec pewnie sam tez uzywal).

Pozostale 25% tworza ludzie ktozy:
- Podali swoj numer i/lub haslo komus przez niewiedze/przypadek (wcisniecie F12 z fast logowaniem, uwiezyli ze GM potrzebuje ich hasla, kupowali PAC za gp, itp).
- Dzielili konto z kolegami/znajomymi
- Grali z kafejki
- Mieli haslo typu abc.., 123..., qwer, takie same jak #acc

Ludzie ktorym haknieto konto aktualnie przez zgadywanie dobrze zrobionego hasla to 0.00001%, zeby to udowodnic wystarczy znac troche matematyki:
5 znakowe haslo (dlugosc o ile sie niemyle minimalna) jesli zawiera tylko liczby ma 100k mozliwych kombinacji, uzywajac samych liter mamy prawie 8M kombinacji, mieszajac duze/male litery i liczby mamy prawie 800 M kombinacji, nawet przy trafieniu na wlasciwe haslo po sprawdzeniu tylko 10% mozliwosci i wiedzac ze mozna wpisac ~5 prob na minute (w sumie nawet mniej bo konto po kilku nieudanych probach zostanie zablokowane) mowimy o:
2000 minut (blisko 2 dni) przy uzyciu samych cyfrach
180k minut (~4 miesiace) przy samych malych literach
14M minut (ponad 27 lat) przy literach i liczbach
stary 28-05-2004, 21:04   #15
Yulgar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 05 2004

Domyślny

Gremlin nie wiesz chyba duzo o kompach ...

jesli masz jakiegos hackera w tej samej sieci co ty (i nie masz dobrych fire wall wiekszosc w ogule nie ma )

to moze ci zazucic key logera na komp w 10 minut .
Yulgar jest offline  
stary 28-05-2004, 21:07   #16
Yulgar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 05 2004

Domyślny

albo jesli nie grasz z domu tylko z internet cafe ktos moze przyjsc wrzucic key logera na komp i po tygodniu na przyklad wpasn i zabrac wszystkie hasla jakie byly wpisane ....

to jest posrane ale prawdziwe
Yulgar jest offline  
stary 28-05-2004, 21:47   #17
PawlaK
Użytkownik Forum

PawlaK's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2003
Lokacja: Pustków Osiedle

Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Aurera
Poziom: 666
PawlaK ma numer GG 4759433
Domyślny

Odpowiedz jest jedna dla ludzi którzy twierdzom ze to są debile :
I tu sie mylicie .... napisz program tak aby kradł acc i apss
Latwa sprawa :/ niezabardzo ...

Chronic sie można zawsze ale jak ktos powiedział
" Możesz uciekać , ale sie nie schowasz "

Pewnie zaraz polecą się na mnie bluzgi, ale tak jest prawda ...
I nie piszcie że schakowali mi konto ... najpierw sie zastanów "jakim cudem ? " jezeli nie wiesz to moze najpierw usuni "Tibia gg", "Tibia Pw" i takie tam róż ne smieci ... bo jezil chcial by ci sie to można wykorzystac naprade inne programy do logwoania sie które nie byly specjalnie do tego zrobione ( mam na mysli taki jeden ) jezeli go dobrze ustawisz to ci rybki tez polowi .

Więc ludzie chakerzy nie zgadują chaseł (patrz 2/3 posty wyzej ) musi byc cos co ułatwia im dostemp do twojego kompa ...
PawlaK jest offline  
stary 29-05-2004, 23:19   #18
Fido
Użytkownik Forum

Fido's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004

Domyślny

moi koledzy niedlugo moze zostana shakowani poniewaz uzywaja tibi gg a w tedy mozna bardzo latwo shakowac ja osobiscie nie uzywam takich programuw i mam dobrego fire wala wiec mam duzo mniejsze szanse na schakowanie
Fido jest offline  
stary 30-05-2004, 10:26   #19
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny hakerzy

Kondolencje dla kumpla mnie też ktoś lub coś chce zhakować ip adres blocked bla bla;/ przez takiego idiote narazie nie moge grać ale boje sie że wejde do gry i zobacze?no właśnie nic nie zobacze;/.Hakerzy to takie gnojeczki które w zyciu by do niczego w np tibi nie doszły
BTW.KTO JEST ZA KARĄ ŚMIERCI DLA HAKERÓW Z TIBI I INNYCH GIER??
PiXik jest offline  
stary 30-05-2004, 11:07   #20
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa

Domyślny

Cytuj:
BTW.KTO JEST ZA KARĄ ŚMIERCI DLA HAKERÓW Z TIBI I INNYCH GIER??
Masz na mysli kare smierci w rl cz w grze? Jak masz na mysli w rl to sie chyba mylisz... Tibia i inne gry to sa TYLKO gry i jezeli Cie schakuja, to PRAWDZIWE ZYCIE, musi toczyc sie dalej. W 95% hacków jest przez programy typu: Tibia GG itp I jezeli ktos ich uzywa i zostanjie hackniety to tylko i wylacznie jego wina. Kiedys kumpel uzywal mc zeby kupic sobie PACCA za kaske w Tibi. Uzywal mc, jednym charem robil sd, a drugim latal po hg i zbieral kaske. Chcial kupic za 60k juz mial wszysko umówione gdy nagle zostal chackniety jak mial 55k. Wszysyscy o tym wiedzieli, ze ma mc. Nikt mu nie chcial pomoc. Tylko jeden Szwed dal mu scale arma. Stracil tyle kasy przez to , ze byl zachlanny przeciez po co mu pacc na 16lvl? Nawet promocji sobie by nie kupil.

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania