|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2005
Lokacja: Śrem
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() otoz...jestem wielkim fanem Horrorow i poprostu kocham te filmy z obcym...ma moze ktos pod reka jakies fajowe stronki (o ile takowe istnieja) o tematyce Obcego?? byl bym baardzo wdzieczny..aa..a wam podobaja sie horrory..czy wolicie filmy sensacyjne..albo..noo..te "naturalne" (mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi
![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Jak dla mnie seria "Obcy" nie jest horrorem. Ten film mnie bawi, a napewno nie jest straszny... Stronek nie znam, ale sądze, że mógłbyś poszukać na www.google.pl no nie?
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Dzisiaj oglądałem obcego (część) i zastanawia mnie, ze na wstępie pisze "ALIENS", czyli "Obcy" ,ale w liczbie mnogiej. A w telewizji zawsze słysze "obcego" "obcemu" etc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ up:
to chyba nee jest blad??ja tez ogladalem ta 2 czesc... @ 2 up: jak wpisywalem w google to wyskakiwaly mi strony z gra..obcy vs predator -.-
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() O BOZE!! dzienki Ci!!!
![]() |
#7 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Shadow Moses
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Arcania
Poziom: 36
Skille: 78/78
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Cytuj:
"Aliens" (originialny tytuł USA) - "Obcy - Decydujące Starcie" (tytuł polski) Oba polskie tytuły są w liczbie pojedynczej (zresztą części III i IV także są w pojedynczej, ale nie o nich mowa). Dlaczego? Być może z tego samego powodu z jakiego "Die Hard" przetłumaczono jako "Szklana Pułapka". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
|
![]() Aliens odnosi sie do fabuly filmu, gdzie obcy nie wystepowali w liczbie pojedynczej, tak jak w filmach I i III
![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: A poco to wam? Liczba postów: kto by liczył.
![]() |
![]() Ja też wczoraj oglądałem obcego, fajny filmik! Czekam na następne części! Bo narazie obejżełem dwe częście(ostatnio bo tak na całe życie to oglądałem wszystkie odcinki, ale już ich nie pamiętam)
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() E tam, nie ma na co czekac bo czesci 3 i 4 sa po prostu nudne, tzn. mozna obejrzec, ale to juz nie to samo, nie ma klimatu. Za to 1 i 2 wymiataja, jestem fanem tych filmow od szkoly podstawowej ;].
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() EE tam predator lepszy =]
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() obcy może jest fajny bo czasami mnie interesuje ale na nie lubie filmów gdzie np ktoś idze spokojnie jakiś człowiek a tu nagle wyskakuje obcy i go zabija nie lubie takiego napięcia w tych filmach wiadomo że po to one są by budzić napięcie ale mi się to nie podoba osobiście wole zwariowane komedie albo parodie( np straszny film) takie filmy lubie ale to moje osobiste zdanie każdy lubi co innnego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() wg mnie fajny film to był obcy vs predator,ale wychodzi ze się nie znam bo krytycy i ludzie powiedzieli że do kitu-.-.Obcego 1 część oglądałem i ciesze się że ten kotek przeżył(zawsze zwierzęta w filmach padają
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: CrimCity
![]() |
![]() Alien vs Predator był najlepszy. Główna aktorka była ładna, a w innych nie. O wiele więcej światła, dzieki czemu lepiej widać obcych. Miał fabułę, a nie jakieś durne rozwalanie się nawzajem. No i ten dopisek "Ktokolwiek wygra, my przegramy"
![]()
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() A ja uwazam, ze Alien vs Predator byl slaby. Czemu?
Film byl bardzo krotki. Obcy byl postacia poboczna, predator byl wazniejszy. Obcy byl wyjatkowo slaby, a Predator zbyt sliny. Ta koncowka... Wreczenie tej kobiecie broni Predatorow.. Wg mnie dno. Nie bylo klimatu niepoewnosci, ze za kazdym rogiem moze czaic sie niebezpieczenstwo. Sama postac Predatora.. Ze strasznego lowcy stal sie bohaterem...kaszana. Fabula tak doceniona przez Plastexa jest wg cienka i banalna, dobra fabula byla w pierwszych filmach o Obcym, przypadkowe wymkniecie sie Obych spod kontroli. Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 13-07-2005 o 15:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
jak tak, to wspólczucie....... Cytuj:
nie potrafic zginac z honorem, tylko wyslugiwanie sie sie sie... hmm..... bydłem (ludzmi) ?? naprawde idealna fabula..... to tak jakbys porownywal terminatora 1 2 z 3 czescia widac ze w polske rosnie pokolenie ozona..... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Tibiaspy.com
|
![]() AvP ocenilbym na 6/10, sam zrealizowalbym to w jakiejs metropolii (np w NY - kilkunastu obcych ( bez matki) i polujacy na nich predatorzy, w tle ludzie).Bez durnych wstawek typu robienie ludziom dzidy.
A wracajac do Alien(s) - I i II wymiataja (szczegolnie II, gdzie ludzie sa wrecz skazani na porazke), III czesc to nudne filmidlo, IV byla fajna, chociaz fabula wymyslona troche na sile. Btw - slyszeliscie o planach Alien V? Mam nadzieje, ze nie bede to taka "super" kontynuacja jak TIII...
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Obcy i Obcy vs Predator są beznadziejne.W ogóle,takie filmy są nudne.Jest ileś tam osób,wszyscy zginą,jedna przeżyja a kosmita zginie.Z góry wiadomo co się stanie.Lepsze są filmy psychologiczne,np. Equilibrium (nie wiem czy dobrze napisałem).O niebo lepsze od Obcych(obcego).Jeżeli już lubicie takie "straszne" filmy to polecam Shallow Grounds,też było fajne.
@Edit: Cytuj:
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 13-07-2005 o 17:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]() Co do quota, to...nekropolie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() A co do Final Dastination to oglądałem oby dwie części,całkiem efektowne zgony ![]()
![]() |