Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-04-2004, 03:08   #1
Adaras
Użytkownik Forum

Adaras's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms

Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
Adaras ma numer GG 3697067
Domyślny Forumowicze~

Ja wiem, pisałem to kiedyś i wiem, że dużo tym nie zdziałam, ale MAM NADZIEJĘ, że coś się zmieni.

(Temat w "Inne", ponieważ zauważyłem, że tutaj przesiaduje chyba najwięcej osób)

1.Drodzy forumowicze !
Jak widzicie, na tymże forum od dłuższego czasu panuje...jakby to nazwać...lekki "burdel". A dlaczego ? Brakuje normalnych tematów, a występuje nadmiar bezsensownych. Przeglądając je w ostatnich dniach, tracę nadzieję.
a) Podforum inne:
-"zhackowali mnie wspomuzcie mnie plz" - współczucie, ale takich tematów są setki, a jeśli potrzebujesz pomocy w sprzęcie, to zawsze możesz poprosić kolegów.
-"czemu lubicie miec durzo postuw" "bo som szczaly i jeszcze te trujonce" (po tym poście spadłem z krzesła, gość słusznie dostał bana)
-"za!%@ac BR" - a to co ? Drugi Hitler ? Rasistom dziękujemy.
-"Czy dałbyś sobie nogę uciąć żeby całe życie grać w Tibię [sonda] - po prostu ręce opadają. Chyba trzeba być kompletnym maniakalnym maniakiem, żeby tak myśleć.
b) Podforum Potwory:
-"gdzie moge expic na 20lewelu ?!!!?!11+" - Wyjaśnienie - k, ale PO CO ? Wystarczy wykorzystać opcję "SZUKAJ", poprosić o wyjaśnienie kolegów lub po prostu przeglądnąć FAQ. Nie trzeba od razu zakładać nowych tematów.
c) Podforum Przedmioty:
"skond wziasc silwer mace lub golden mace czy to jakis quest to opiszcie plz" - 1. quest spoiling. 2. sam poszukaj 3. są to legendarne przedmioty.
d) Podforum Zdjęcia
(znany i popularny problem) -"ZDJECIA SA SUPER ALE ICH NIE WIDAĆ!!!11+1" - Rotfl. Jak mogą być super, skoro Ich nie widać ? Ludzie, myślcie i piszcie logicznie.

2. ORTOGRAFIA
Jesteśmy polakami. Nie kaleczmy więc języka ! Wchodzimy do UE, trzeba się uczyć j. obcych, a okazuje się, że ponad 50% nie zna polskiego !! Szczyt.
W każdym podforum spotkaliście się pewnie z osobami, piszącymi 4 błędy w jednym zdaniu...
[Tu prośba] Starajcie się pisać WYRANIE, składając LOGICZNE zdania, z poprawną ORTOGRAFIĄ. Jeżeli ktoś jest dyslektykiem lub uciekał z lekcji gramatyki, korzystajcie ze Słownika !

3. Pomoc i Tibia.pl
Ciągle widnieje, na każdym podforum temat Dob'a, którego napisał z własnej woli, żeby Nam uprościć życie. STOSUJMY się do niego, przecież, gdyby każdy czytał FAQ, pomoce i wykorzystywał opcję "Szukaj", na forum byłoby z 40% tematów mniej...

The end.

Val~

Nec tamen illa tacet
Et digitis tria tura tribus
Sub limine ponit.
Qua brevis occultum
Mus sibi fecit iter.

Arcanum Mortis.
Adaras jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-04-2004, 04:50   #2
Acid Drink
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 03 2004

Domyślny

Cytuj:
-"zhackowali mnie wspomuzcie mnie plz" - współczucie, ale takich tematów są setki, a jeśli potrzebujesz pomocy w sprzęcie, to zawsze możesz poprosić kolegów.
fakt, takich tematow jest dozo poniewaz twozom je ludzie ktozy potrzebuja pomocy naprawde szybko a sama istota forum niezabardzo ich interesuje wiec akurat ten punkt odpada z dzialu "minusow"

Cytuj:
(znany i popularny problem) -"ZDJECIA SA SUPER ALE ICH NIE WIDAĆ!!!11+1" - Rotfl. Jak mogą być super, skoro Ich nie widać ? Ludzie, myślcie i piszcie logicznie.
te wypowiedzi akurat maja sens taki ze ktos kto zostawia zdjecia powinien zmienic programy poniewaz chce sie z kims czyms podzielic ale nikt niemoze niczego dostrzec, lecz faktycznie wiele komentazy sie powtaza "jeden po drugim"

Cytuj:
Jesteśmy polakami. Nie kaleczmy więc języka ! Wchodzimy do UE, trzeba się uczyć j. obcych, a okazuje się, że ponad 50% nie zna polskiego !! Szczyt.
jesyk polski to nietylko ortografia, wsumie to naj mniej istotna sprawa, poniewaz skoro ktos moze przeczytac bez problemu to co napisales zle czy dobrze to jakis sens ma pisanie "u" czy "o" z kreskom (niemam narazie polskich liter)
odrazu odpowiem - ZADEN
niezalezy mi w pisaniu czegos na estetyce ortograficznej tylko ma przekazie danych kture posiadam
to jest prawie identyczna roznica czy podpalisz fajka zapalniczka czy zapalka co jedno z tych efektow daje wieksza estetykie niz drugie ale oba maja ten sam skutek
ps
jestem troszke wsawiony wiec moge pisac glupoty
Acid Drink jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2004, 08:34   #3
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Ciężko nie przyznać Ci racji... ale widzisz, jest pare czynników ktore powodują taką sytuacje. Po pierwsze ogrom ludzi -> a co za tym idzie też idiotów. Kolejnym czynnikeim jest tzw nowa generacja graczy w tibie. Niestety gorsza... To nie to co roczniki 01,02,03(częściowo). Pamietam te czasy z gery. Każdy każdego znał. Wszystko było pod kontrolą, a gdy juz się trafiał jakiś n00b, dostawał sławne "weź wypad" i znikał. Teraz juz ludzi nie obchodzi klimat, atmosfera, tylko pusta gra.
Na gery dalej panuje porządek... ale spójrzmy prawdzie w oczy - przez tamte "updaty" zostało jakieś 30 stalych userów, w tym ~8 modów...
Tematy... przyznaje, czasem aż szkoda mi na nie odpowiadać, chociaż doskonale znam odpowiedź. Ale nei zmienia to faktu, że jest pare perełek na tym forum. Poszukaj w OWION, troszke głębiej w "inne" (nie zwracając uwagi na wszystkie "ZHAKEROFALI MNIEM!!111_+!)

Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 06-02-2009 o 13:41.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2004, 10:35   #4
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
fakt, takich tematow jest dozo poniewaz twozom je ludzie ktozy potrzebuja pomocy naprawde szybko a sama istota forum niezabardzo ich interesuje
A sama istote forum (reszte urzytkownikow) nie bardzo obchodzi ze ktos zostal hakniety, 99% hakow dzieje sie z winy samego gracza (nielegalne programy, uwierzyl komus kto podal sie za GM).

Cytuj:
te wypowiedzi akurat maja sens taki ze ktos kto zostawia zdjecia powinien zmienic programy
Wypowiedz ma sens w chwili gdy pisze to pierwsza osoba, jesli jest w temacie 1 zdjecie i 2 strony "nie widac screenow" to mozna szalu dostac - jak znajde troche czasu to sie skonczy expienie w zdjeciach (szykujcie sie na mase upomnien/banow).

Cytuj:
przeczytac bez problemu to co napisales zle czy dobrze to jakis sens ma pisanie "u" czy "o" z kreskom (niemam narazie polskich liter)
sforo atk muvis ot ewnie ine debzies miel ploblemu ot pzecydac???//* (niektorym niewiele do tego brakuje).

*Skoro tak mowisz to pewnie nie bedziesz mial problemu z przeczytaniem tego.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania