|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() chce się zapytać czy ktoś z was zaczyna się uczyć do matury ponieważ mój brat zakuwa dnie i noce a jak wy
tu znalazlem czyli w kompie mojego brata taki plik worlda może się komuś przyda Kod:
HARMONOGRAM MATUR 4 maja (czwartek) - rozpoczęcie pisemnych egzaminów maturalnych - język polski 5 maja - 31 maja - ustne egzaminy maturalne, ich harmonogram w danej szkole ustala przewodniczący szkolnego zespołu egzaminacyjnego 5 maja (piątek) - egzamin pisemny: język angielski i język angielski w klasach dwujęzycznych 8 maja (poniedziałek) - egzamin pisemny: wiedza o społeczeństwie 9 maja (wtorek) - egzamin pisemny: geografia 10 maja (środa) - egzamin pisemny: biologia 11 maja (czwartek) - egzamin pisemny: matematyka 12 maja (piątek) - egzamin pisemny: język niemiecki i język niemiecki w klasach dwujęzycznych 15 maja (poniedziałek) - egzamin pisemny: chemia 16 maja (wtorek) - egzamin pisemny: historia 17 maja (środa) - egzamin pisemny: fizyka z astronomią 18 maja (czwartek) - egzamin pisemny: język francuski i język francuski w klasach dwujęzycznych 19 maja (piątek) - egzamin pisemny: historia sztuki 22 maja (poniedziałek) - egzamin pisemny: język rosyjski 23 maja (wtorek) - egzamin pisemny: informatyka 24 maja (środa) - egzamin pisemny: języki mniejszości narodowych, język kaszubski, język łaciński i kultura antyczna, język grecki i kultura antyczna, język szwedzki, język portugalski, język słowacki 25 maja (czwartek) - egzamin pisemny: język hiszpański i język hiszpański w klasach dwujęzycznych 26 maja (piątek) - egzamin pisemny: historia muzyki 29 maja (poniedziałek) - egzamin pisemny: język włoski 30 maja (wtorek) - egzamin pisemny: wiedza o tańcu 31 maja (środa) - egzamin pisemny: kultura Hiszpanii (historia, historia sztuki i geografia w języku hiszpańskim w klasach dwujęzycznych) Kod:
Kalendarium maturzysty 10 września - ostateczny termin otrzymania od nauczyciela języka polskiego listy tematów do części ustnej egzaminu maturalnego 30 września 2005 - upływa termin wydawania przez poradnie psychologiczno-pedagogiczne opinii o dysfunkcjach uczniów przystępujących w tym roku do matury 30 września - to również ostateczny termin dostarczenia dyrektorowi szkoły deklaracji o przystąpieniu do egzaminu maturalnego w sesji wiosennej. Zaznaczamy w niej: wybrane przez nas przedmioty, które będziemy zdawać na maturze poziom na jakim będziemy zdawali przedmioty obowiązkowe (dodatkowe zdaje się zawsze na poziomie podstawowym i rozszerzonym) temat egzaminu ustnego z języka polskiego środowisko komputerowe, jeśli będziemy zdawali informatykę 15 października - upływa termin złożenia dyrektorowi szkoły opinii o dysfunkcji - wniosków o dostosowanie warunków i formy egzaminu 31 grudnia - upływa termin złożenia dyrektorowi rezygnacji ze zdawania egzaminu maturalnego z przedmiotu dodatkowego lub egzaminu maturalnego w części pisemnej z przedmiotu obowiązkowego na poziomie rozszerzonym ok. 4 stycznia 2006 - (4 miesiące przed egzaminem pisemnym) poznajemy ogłoszony przez dyrektora CKE harmonogram egzaminu maturalnego do ok. 4 lutego - (na 3 miesiące przed egzaminem pisemnym) możemy dokonywać zmian w deklaracjach (innych niż te, które zgłosiliśmy do 31 grudnia 2005), pod warunkiem, że nie naruszymy ogłoszonego przez dyrektora CKE harmonogramu egzaminu maturalnego 4 marca - (2 miesiące przed egzaminem pisemnym) dyrektor powinien ogłosić harmonogram egzaminu ustnego oraz przekazać treść komunikatu dyrektora CKE dotyczącego materiałów i przyborów pomocniczych, z jakich można korzystać w części pisemnej egzaminu z poszczególnych przedmiotów 15 marca - upływa termin złożenia deklaracji u dyrektora szkoły, jeśli zdawaliśmy egzamin w sesji zimowej i chcemy ponownie przystąpić do niego w sesji wiosennej ok. 4 kwietnia - (cztery tygodnie przed terminem rozpoczęcia części ustnej egzaminu maturalnego) składamy wykaz bibliografii do egzaminu z języka polskiego ok. 28 kwietnia - (tydzień przed terminem rozpoczęcia egzaminu ustnego) zdający język polski przekazują dyrektorowi ramowe plany prezentacji 28 kwietnia - zakończenie roku szkolnego dla klas maturalnych w szkołach ponadgimnazjalnych UWAGA: laureaci i finaliści olimpiad przedmiotowych - nie później niż jeden dzień przed terminem egzaminu z danego przedmiotu powinniście przekazać dyrektorowi szkoły zaświadczenia stwierdzające uzyskanie tytułu laureata/finalisty pozdro Ostatnio edytowany przez Inter Slayer - 29-03-2006 o 00:56. |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2005
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
Imię: Maly Wielki Czlowiek
Profesja: Elite Knight
Gildia: Steel Enclave
Świat: Azura
Poziom: 104
Skille: 90/87
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
Dodam jeszcze ze polski mozna olac, poniewaz z tego co mi wiadomo przy rekrutacji na wiekszosc kierunkow, polski nie jest nawet brany pod uwage. Wazny jest tylko jezyk i 3 przedmiot + dodatkowe. Z polskiego wystarczy miec te magiczne 30% i tak to wisi uczelni : PP Pozdro dla tegorocznych maturzystow ! i dla mojego Tygryska. Trzymam kciuki : )) Ostatnio edytowany przez Maly Wielki Czlowiek - 29-03-2006 o 09:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Tez jestem juz po maturze, tez nowa pisalem. Ogolnie to na mature sie uczylem, siedzac w pubie z znajomymi i pijac piwo, ew. grajac w Tibie/ET. Jak mi poszla? Znakomicie, nie liczac matematyki xD. Polak jest porsciutki (powyzej 70% pisemna i ustna), angielski rowniez (powyzej 80% pisemna podstawowy i rozszerzony material i ustna). Te dwa jezyki po prostu mozna olac jesli chodzi o nauke. Jesli zas chodzi o matematyke, to radze sie skupic na niej ostro, bo ja zdalem ja na 28% (-.-'). Ciezko jest, zadania sa za***iscie przekombinowane. Teraz w maju mam poprawke z niej i mam nadzieje poprawie
![]() ![]() Ps. Jak znajde kartke z wynikami to sie wam pochwale ;d
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() A za pare tyg egzaminy =/
|
![]() |
![]() |
#5 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Jeden przydatny link dla maturzystów TUTEJ ( minimalny wylgaryzm ).
Ja swoją mature miałem w tamtym roku i całe szczęście, bo ta tegoroczna jest głupsza poprostu. Słyszałem, że ponoć już musieliście wybierać czy będziecie pisać egzaminy na poziomie podstawowym czy też rozszerzonym. Paranoja....... Ja się osobiście uczyłem tylko do egzaminu ustnego z polskiego i mi wyszedł najsłabiej ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Życze powodzenia maturzystom i daje link który byc może Wam pomoże:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=43607
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
|
![]() No wszyscy się przygotowują, moi uczniowie też
![]() No ale wiadomo - dzisiaj na wielu uczelniach przyjmuje się kandydatów tylko na podstawie wyników z matury (nie jestem tym jakoś specjalnie zachwycony i nie popieram), więc trzeba się mocno wziąć w garść, tudzież, owszem, azaliż. Poza tym zapominać nie można o obiektywnie stwierdzonym i niezaprzeczalnie sprzecznym ze sprzecznością fakcie, iż nowa matura łatwiejszą jest od starej, no ale tą bajkę wszyscy znają, więc już zamilknę... ![]()
![]() |
#8 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() A przyszłym studentom(czyli mi też) nowa matura to wybawienie. Przynajmniej nie trzeba jakiś dodatkowych egzaminów pisać. A kiedyś(z relacji moich rodziców) matura nic nie dawała. Tylko papierek, że zdało się egzamin dojrzałości.
A fakt: porównując stare i nowe arkusze, to te nowe są bezsprzecznie prostsze. Dlatego teoretycznie jest większa konkurencja. Swoją drogą: kto przez 3 lata systematycznie się uczył teraz nie musi zakuwać po nocach. * Dwimenor zdaje fizykę, chemię i biologię na poziomie rozszerzonym. * Dwimenor wie, że wielu uważa, że ma fiksum-dyrdum.
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Szkoda mi rocznika 86'. Urodzili sie - wybuchł Czarnobyl. Przyszli do liceum - nowa matura. Sam nie wiem co gorsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Cytuj:
![]() @topic No to piszcie i kopa w d... ekhm.. pupe ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() EEE ja dzięki Bogu pisałem starą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez $corcerer - 29-03-2006 o 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nieobecny.
|
![]() Matura to bzdura! =]
Teraz następna fala maturzystów w miarę przygotowana, bo jak nam przysolili matematykę, toooo.... No, każdy wie jaki był płacz i zgrzytanie zębów :> @up Maturę podst z fizyki napisałem bodajże w połowie przewidzianego czasu, z polskiego wyszedłem po godzinie. Trzask-prask, 70%, kthxbye, a nie ślęczeć cały dzień nad jednym... ble, zanudziłbym się. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2005
![]() |
![]() Mi tam się jeszcze nie śpieszy do matury, ale szczerze boję się jak cholera
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Cytuj:
Zdawałeś matme? Na ile zdałeś? Ja na ~28% -.-' Mimo iz uwazalem ze jestem w miare przygotowany do matematyki to zadania mnie totalnie zaskoczyly ![]()
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Gabax Tribunal
Profesja: Elder Druid
Gildia: Hell of Gate
Świat: Danubia
Poziom: 44+
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() A mnie to czeka za rok ale już sie boje o swoją edukacje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
![]() |
![]() Cytuj:
ja zdaje polaka, matme i anglika - wszystko full opcja ze tak powiem ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
Angielski 86% podst. i 77% roz. (ustny podst. 95%) Matematyka 70% podst. i 12% roz. Fizyka 70% podst. i 30% roz. Informatyka 33% roz. jastr: Bo okazuje się, że młodzież potrafi czytać, ale jak to nam uświadomił teraz jeden psor z propabilistyki, nie wiedzą co czytają i po co to czytają. Logiczne wnioskowanie i rozumienie tekstu też jest tragiczne, ja na przykład miałem o tyle dobrze, że nas psorka z polskiego dręczyła cały czas takimi testami maturalnymi włąśnie pod kątem rozumienia tekstu, więc nikt problemów nie miał ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() matura fajna sprawa
![]() Do dzisiaj pamietam mine mojej psorki od polaka jak jez rzucalem tekstami na dany temat ![]() W sumie to nigdy nie bylem ambitnym uczniem. Zawsze wolalem pojsc z kumplami na piwko badz dyskoteke, ale matura zadziwila nawet mnie. Srednia 5.0 ze wszystkiego i zal do dzisiaj, ze robie glupie bledy matematyczne - mialbym 6 z pisemnego, ale poniewaz nie umiem dodawac dostalem tylko 5 (no 10+6 wyszlo mi 106;]) No i niezapomniane wrazenia jak wszyscy przychodza na maturke w gajerkach, sraja sie tym, ze moga nie zdac (chociaz wszyscy sa przygotowani) a wiecorem w barze oblewaja to, ze nie zdali ![]()