|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() Etymologia to, jak nie wie ktoś, pochodzenie.
Szukałem, i nie znalazłem takiego tematu, a nawet jeśli - to nie zamierzam robić necropostu.. Więc temat powinien być w miarę jasny. Powiedzcie, jak wymyśliliście swój username, nick, ksywkę, jakkolwiek to nazywacie Na początek ja. Po prostu któregoś dnia stwierdziłem, że moje imię bez dwóch ostatnich liter brzmi całkiem fajnie. Później doczepiło się "The", którego nie zawsze używam, ale często. (Jakby ktoś był ciekaw, Wiktor) I teraz jestem znany jako The Wikt. Wikt, for short. Anglojęzyczni zawsze wymawiają to "Łi/ykt", kiedy mówią do mnie przez mikrofon w jakiejś grze. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kajulec. Skad? Musialem wymyslic jakis nick do mojego pierwszego maila. Pisalem wszystko, wszystko bylo zajete. Ale ja chcialem byc oryginalny. Zawsze chcialem. No i po ataku furii gdzie pisalem nicki typu "dupa", pomyslalem o zmiksowaniu imienia mojego kota, Kaji (Kai, czy jak kto chce). No i wyszedl Kajulec. Z poczatku mnie to smieszylo, ale przywiazalem sie do mojego nicku. I jeszcze nigdy nie spotkalem sie, zeby byl zajety.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
|
![]() Mae - dzień
Mae - mój Mae Mój dzień - thi to podstawa słowotwórcza czyli mój wymysł. Wymysliłem go niechcacy , ale ladnie brzmi. Nie wiem czy taka jest interpretacja, ale ja tak to interpretuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2005
|
![]() Muj od postaci w tibi i ksywy w rl
a ta 1 to od tego ze 1 konto mi hakneli;/
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() joey... nie wiem z kąd to się wzieło chciałem napisać jimmy ale było zajęte (a tak na mnie mówi mój brat, a od niedawna reszta ludzi -,.-)
a pozatym to take amerykanske -.,- a ja lubie takie bajery |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() jeszcze jak 6 lat temu gralem w diablo jeden, przyszlo mi wymyslec imie dla maga. Otworzylem "Sillmarilion" i szukalem ciekawych imion. Znalazlem Olorin, ale glupio brzmialo, dodalem "o" i voila! Olorion ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Grudziądz
![]() |
![]() Majin Vegeta bo kiedyś lubowałem się w anime DBZ. Vegeta był mojim ulubieńcem, a zwłaszcza w postaci Majin. I wszystko jasne. No, ale dla przyjaciół (z forum) jestem poprostu Majin
![]() @Ojczul1: Troche ortografi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Grue - skąd mi się to wzieło niewiem
![]() ![]() Dowiedziałem sie też od qmpla niedawno że Grue to nazwa jakiegoś potwora porzerającego ludzi z jakiegoś MUDa. Jakiego? Niemam pojęcia. A nick w Tibii - Dark Grue - to połączenie mojej xywki i Dark - czyli ciemności. Why? Lubie Nekromantów, zombie, szkielety itd itp. (Nie słucham metalu tylko Trance i PEJA). ![]() ![]()
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Mam 3 :
Sokochlap - 1 postac w tibii , tutaj takze aby sie zaprezentowac ![]() Mr.Magic - Nick Dj-eja Stacji Wildstyle w GTA Vice City Herian Nerefrei - Yeah! Prawdziwie imie w stylu RPG ! (imie drugiej postaci)
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Sokochłap - 24-07-2005 o 23:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Na imię mam Dawid i mam "urode" kaczki, więc mnie nazywali Dafim, potem Kaczorem, aż doszło do Tasiora. (Teraz tylko na Donalda czekam)
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Avager - Hmmm, to jest wytwór mojej chorej wyobraźni... pierw od początku. Pierw była moda na Suddener, gdy już wszystkie jej mozliwości wykończyłem ... przyszła mi nazwa Avager Niebieski (niebieski nie wiem czemu :> bo nosiłem niebieski outfit... i lubie niebieski itp...). Ale i tak teraz wszędzie używam Avager, nie ma żadnego to znaczenia... a w szczególności nie ma nic wspólnego z Avanger/Avenger (różnie gadają :> ).
Avager najczęściej wystepuje jako człowiek, wojownik z długą lancą albo z mieczem i tarczą... . Suddener był czystym magiem :> . No dobra, to chyba tyle :> . EDIT: @Kajulec... mój pies ma na imię Kaja :> . Ostatnio edytowany przez Avager Tymczasowy - 24-07-2005 o 23:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Sildarin: Mae - dobty, dobre, dobrze itp Mae Govannen - Dobre spotkanie (dzień dobry) ![]() Mój nick wzioł się z.... a to wielka tajemnica, choc niektórzy to wiedzą ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Master Alucard
|
![]() Wpierw bylo Kolo - bo to moja ksywka w RL. Niestety Kolo bylo zawsze zajeta na forach, mailach, w grach mmo, wiec pomyslalem, ze trzeba zmienic nick. W miedzyczasie mojej kontemplacji wpadlo mi w rece 26 odcinkow anime Neon Genesis Evangelion i filmy kinowe. Wtedy sie zakochalem w tym anime
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Najpierw używałem nicka Yahoo, od mojega imienia. Później wymyśliłem Avalanche,moja postać w jakimś rpg tak się nazywała. Gdy tworzyłem chara w Tibii, starałem się to polączyć i powstało parę dziwnych mixów: Yah-Avalanche, Avalanche'Yah i w końcu Aval'yah. Przypadkiem brzmi to podobnie do imienia jednej z postaci Sagi o Wiedźminie.
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2005
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Sirvak Dragoth
Świat: Furora/ Saphira
|
![]() Kiedyś miałem postać o nicku Matrinix (hack). Kumple nazywali mnie Masmix
![]()
![]() |
#16 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Hmm... to było dość dawno... wcześniej używałem różnych imion/nicków (jak kto woli) fantasy do gier tego typu. Gdy tworzyłem postać do Tibii, wymyśliłem sobie imię Rothen, ale było już zajęte, więc zmieniłem ostatnią literkę i tak powstał Rothes
![]() Obecnie używam tego nicku dosłownie wszędzie w sieci - pod tą ksywką znają mnie na różnych forach, a także w grach, więc raczej zmiana nie wchodzi w rachubę (przyzwyczaiłem się do tego, że czasami spotykam znajomych w innych grach/forach i pomimo, iż oni mają inny nick... rozpoznają mnie po moim ![]() @Magus Hehe tak właśnie kiedyś rozmyślałem sobie, czy aby przypadkiem twój nick nie pochodzi z Chrono Triggera ![]() ![]()
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~ Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji. Ostatnio edytowany przez Rothes - 25-07-2005 o 09:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 01 2005
Lokacja: Guild Wars
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Oerta Fallen
Gildia: Mroczna Armia [MROK]
Świat: Guild Wars: P
Poziom: 20
![]() |
![]() Oerta to bylo imie mojej 1 postaci w Tibi.I poprostu je użylem do tego forum.
Choć teraz wole być"Ulinion'em" |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Fallen Angel
|
![]() Jako ksywki Gangrel uzywam od czasu kiedy razem ze znajomymi zaczelismy grac w Wampira Maskarade. Oczywiscie Gangrel dlatego, ze nazywam sie Grel, chodz jest jeszcze kilka cech wspolnych
![]()
![]() |
#20 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Dawno, dawno temu, w odleglej galaktyce (stare forum) byl juz podobny temat. No ale...co bylo dawno to nieprawda...
Magus - Nick odzwierciedla moje zainteresowanie magia, demonologia i okultyzmem, jest to takze imie ulubionej postaci z cRPG SquareSoft'u - "Chrono Trogger".
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |