|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lutra Javin
Profesja: Sorcerer
Gildia: XXX
Świat: Vinera
Poziom: 8
Skille: 15/15
![]() |
![]() Noto jak wam się podobała najnowsza odsłona słynnego „Harrego Pottera”??
Noto może ja zacznę. Moim zdaniem film był ciekawie zrealizowany. Ale te rażące niedociągnięcia L . np. pochód Śmierciożerców szło w nim dosłownie 5 w/w panów a w książce były ich całe setki jak nie tysiące. Takich szczegółów było więcej (ja naliczyłem razem około sześciu) a jak wszyscy dobrze wiemy diabeł tkwi w szczegółach. Co do ekranizacji postaci musze powiedzieć że jestem mile zaskoczony ponieważ większość wyobrażałem sobie identycznie. Tak więc gdyby nie te błędy w scenariuszu film dostał by u mnie 10/10 ale w takim wypadku (aż sześć błędów) ma jedynie 5,5/10 . Pewnie niektórzy powiedzą że się czepiam ale nie wiecie ja „fajnie” ogląda się takie ekranizacje gdzie film z książki czerpie tylko główną fabułę i tytuł . Tak więc na koniec dodam że film jest warty obejrzenia przez osoby które nie czytały i nie mają zamiaru czytać książki ale osoby które czytały uważnie „Harrego” powinny ten film omijać z daleka. p.s chciał bym założyć grupę zrzeszającą wszystkich fanów „Harrego Pottera” a w szczególności Hermiony oraz oczywiście Emmy Wathson ![]()
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Stan: Niegrający
Świat: Kyra
|
![]() bylem wczoraj w kinie na nim i wypas tylko mnie dzieciak w****ial obok mnie ktory sie odwracal i mowil "ten i ten zginie""ja wiem co bedzie potem bo czytalem ksiazke" i sie smial z byle czego jak kon.
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Hmm.. od takich tematow sa fora tematyczno harry potterowe badz filmowe..
aczkolwiek powiem, ze film jak najbardziej mi sie podobal.. jednak film to nie to samo co ksiązka..
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Sztockholm
![]() |
![]() Cytuj:
Ta... Ja tez gdy bylem na nim tez mi taki dzieciak do swojego brata nad glowa zmudzil... ''Zobacz, to jest Syriusz Black!, O jeju, ja znam ta muzyczke!, Teraz oni beda musieli walczyc ze smokami, Cedric zaraz zginie, Avada Kedavra (czy jak to sie nazywa ![]() Co do filmu, wypas, najlepszy ze wszystkich. Tylko strasznie sie zdziwilem gdy pomineli mistrzostwa swiata w Quidichu (czy jak to sie pisze ![]() A najlepsza w filmie byla Emma Watson, PIEKNA! XD
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Ja byłem na tym filmie niedawno i też mi się podobał
![]() Hehe, jak ja byłem w kinie to za mną siedziało z 6 dziewczyn w wieku 12-14 lat... Bojkotowały co chwile, nie dało się wytrzymać. A jak pojawiła się reklama z Bradem Pittem to wszystkie z tyłu zaczęły kwiczeć omg ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() ta, a "Kinomaniacy" swieca pustkami... kewl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Film obejrzałem i mi się podobał, ale ten, kto nie czytał książki, nie połapie się na początku, ale potem już akcja dzieje się wolniej. Muzyka pasuje do akcji, zdjęć nie mogę ocenić, bo się nie znam; efekty specjalne wspaniałe (ponoć smok, z którym walczył Harry to jeden z najlepszych smoków w historii kina).
No i to by było na tyle. Film polecam obejrzeć raczej tym, którzy czytali książkę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Lokacja
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kamlot De'Kapy
Profesja: Elite Knight
Gildia: Slipknot
Świat: Titania
Poziom: 40
Skille: 75+/75+
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Cytuj:
Co do filmu to mi sie niepodobal... ksiazka jest duzo lepsza w meczu quiditcha (czy jakos tak) pomineli caly mecz tylko pokazali jak sa na trybunach. Najwieksze wrazenie zrobil na mnie smok niespodziewalem sie takiej sceny niemyslalem raczej ze smok bedzie na takim "kamienistym" podlozu. Ocena filmu 2/10
W moim sercu Bydgoszcz i Zawisza WKS! W trzy kolory stroisz się! Błękit nieba, biel i czerń! To są barwy wspaniałe! Za nie oddam życie swe! Bo uwielbiam Zawiszę! On dziś dla nas w piłkę gra! I trzy punkty zdobywa! See you in Matchs Zawisza's ![]() Prosze nie wchodź...nieee!! ![]() Wejdziesz - niewyjdziesz ![]() A tak na marginesie... HAIL KYRA! - jesli chcesz zobaczyc prawdziwe oblicze Kyry to kliknij tu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Jak zwykle streszczono wydarzenia okropnie, ale nie powiem, ze film mi sie nie podobal. Ogolnie byl niezly, zadanie ze smokiem fajowo zrobione, ale pominieto kilka ciekawych watkow za to nadmiernie skupiono sie nad innymi ;s.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() Te wszystkie "błędy" czy "szczegóły" albo "nie tak jak w książce" to nie można brać jako minus czy błąd. Przecież film nie posiadał masy wątków i wydarzeń, z książki został przeniesony główny wątek turnieju oraz kilka mniejszych i tak mocno zmodyfikowanych.
Film niezły, dobrze zrealizowany. Nie drętwy tak jak 1 i 2. Można było się pośmiać lub zaniemówić z wrażenia. Aktorzy tylko kiepsko dobrani (brzydka Cho i Fluer). Efekty świetne. Muzyka dobra. Scenariusz niezły. Szkoda tylko, że taki krótki. Mogli dać 5 godzin, ale wziąść pod uwagę więcej wątków. Byłem na premierze o północy, więc to dodatkowy smaczek filmu ![]() Oczywiście wolę przeczytać książke, ale film obejrzeć w wolnej chwili też mogę ![]()
Ostatnio edytowany przez Thimburd - 11-12-2005 o 21:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() popieram cie, ale dodam jeszcze że koniec był daremny
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Byłem, widziałem i... Nic.
Książki nie czytałem, więc nie wiem co tam się działo. Ale nic... Z klasowych pieniędzy, trzeba było iść...
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Wybaczcie że troche oddale się od tematu, ale wytłumaczy mi kto czemu tak wielu osobym ten film się tak podoba...? (pomijając argument: fajne efekty)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up:
Bo wszystko pomimo tych wszystkich wad jest Harry Potter,Chłopiec Który Przeżył ![]() ---------- Na filmie byłem,żałuje wydanych nań pieniędzy.Jeszcze nigdy nie widziałem pominiętych tyle wątków (chociażby początek jak Weasley'owie wbili się na chate do Dursley'ów).Ponadto był nudny.Jedyne co miał dobre to fabuła,efekty i muzyka.I oczywiście Emme Watson w tej sukni ![]() A aktorzy byli całkiem dobrzy,aczkolwiek niektórzy byli źle dobrani.Np. Krum.Wyobrażałem go sobie zupełnie inaczej.A ta Cho...omg,co to za świnia ?W książce była ponoć ładna,to co podali nam na ekranie przypomina tę świnkę z "Sailor Moon".Jeszcze ta Madame Maxima.Za wielka.W książce była bodajże równa Hagridowi,nie wyższa.A pozatym była też barczysta. @Thimburd: A co Ty masz do aktorki odgrywającej role Delacour ?Całkiem zgrabna z niej kobitka ![]()
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 11-12-2005 o 19:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Ab'dendriel
Profesja: Knight
|
![]() Film mi sie podobał, nie czytalem ksiazki. Ale film mi sie podobał. A co najbardziej wam sie w filmie podobało (procz hermiony)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Sztockholm
![]() |
![]() Cytuj:
A wlasnie ze nie, bo mowili w ksiazce ze Madame Maxima jest wyzsza od Hagrida. Co do Fleur: Wcale nie byla brzydka, ale ta Cho... SHiit...
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Szczecin
Imię: Youkari
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Night Ravens
Świat: Refugia
![]() |
![]() Eh film mi sie nie zabardzo podobał :/ Wiele fajnych momentów wywalili
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
![]() Na filmie nie byłem, ale się wybieram (już od kilku tygodni). Ten tydzień to ostatnia szansa przed świętami, mam nadzieję, że dam radę. Cytuj:
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! Ostatnio edytowany przez Raul - 11-12-2005 o 21:17. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Gdzieś napewno
|
![]() Yhh, jeszcze nie oglądałam xdd
Ale wybieram się na film, gdy będzie grany w mojej dziurze <czyli za jakiś tydzień, może mniej> Zapewne będzie ciekawy, ale i tak książki nie przebije ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() Całkiem fajny filmik ale chaotyczny i klaustrofobiczny. Tradycyjnie najlepszy dla tych którzy nie czytali ksiazki.
![]() |