|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Home, sweet home ;]
![]() |
![]() Tak więc...Chciałem poprosic jakiegos bardziej doświadczonego gracza o kilka rad. Mam zamiar grac paladynem na nowym serwerze -takim co dopiero wyjdzie- ,mam pacca ale niewiem co kupic/gdzie isc expic/trenowac.
I bynajmniej niemam na mysli anticy gdzie k-set mozna miec za bp uh ![]() A nowy serwer z kilkoma ludzmi na mainie^^ Mozecie sobie darowac teksty w stylu 'przycisk szukaj' etc. bo własnie takich poradników na tym forum brakuje. Tak wiec jak ktos ma ochote napisac cos niecos na ten temat to bedzie to mile widziane.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() @offtopic
wlasnie ze jest poradnik na ten temat w tytule jest cos o stawie @topic zbierasz spiry i tluczesz larwy na poczatek ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() no dobra, pomine pierwsza rade
![]() na poczatek wydaje mi sie (to jest moje zdanie) nie przejmowac sie skillami tylko expic, az do ok. 25 lvl. Od tego momentu jest sie jednym z wielu high lvli, i ciezko ciebie zabic. Jest druga alternatywa: trenowac z potworami (exp + skills) lecz wtedy musisz grac wiecej niz zwykle. Najlepiej jest zaczynac w venore, i tam na rotach sobie siedziec. Jeszcze jakies pytania?
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() Na początek wykonujesz questy na scale, brass legs, lootuejsz dwarven shielda i solider helmeta a potem lecisz na larvy, roty, trolle czy co tam chcesz se spearami i tłuczesz do 55-60 dista, montując jednocześnie arrowy/bolty. Z 60 distem bierzesz bowa/x bowa i lecisz na guardy xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzieki, wlasnie o cos takiego mi chodzilo.
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
@topic: robisz skille do 45/40 i lecisz z bowem a cyclopy w mount sternum lub na południu thais |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA
Stan: Na Emeryturze
Imię: --
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
|
![]() to jeszcze zależy czy chcesz być pierwszym w expie czy nie..
jak tak to się dobierzcie w 4-5 kumpli i grajcie jedna postaciam najlepiejknghtem an ie palkiem, a jak nie to bierzesz eq z questow i na roty do 60 dist, a potem tomby w ank |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() @up
"nóp" ?? Wiesz że to co mu kazałeś to jest acc sharing i jest niedozwolone z regulaminem tibii? huh... |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P
![]() |
![]() Po około 3 dniach przechodzi rookgard.
Ponieważ nie masz pacca, na mainie jest już ponad 300 osób, nie ma na czym expić... Ryzykujesz, idzesz na cyklopy z łukiem. Po zrobieniu 10 lvla, ostro skilujesz do skili 55/50. A potem już normalnie, Dobijasz do 20 lvla, znajdujesz blokera i grasz...
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Od 10-13 trenuj na rotach na darashii.
Od 13-20 polecam minosy na mino hell na darashii. Na full respie jest ich ~30, co daję ci ciągły trening. W ciągu 3 godzin robisz loota 5k. Po zrobieniu 65 dist tylko tomby z łukiem, cyclopolis z boltami. |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() lol?
przykro mi, że twoja ambicja kończy się na zdobyciu 15/20 level. Ripper ma racje. A expienie z 45 distem ( ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() ja polecam isc na wild warriory palkiem. jak wypadnie war hammer to bedziesz bogaty... najlepsza bron jaka moze istniec na nowym serwerze i w miare szybko osiagalna
Cytuj:
![]()
Hail Mahakam!!! ![]() Ostatnio edytowany przez khazad - 27-04-2005 o 10:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() No fajnie ja niebęde zarywał szkoły żeby być pierwszy na serwie... ale może ;p w weekendy będe całe dni siedział napewno a teraz jest dobry okres szkolny w którym jest więcej dni wolnych i sobie możesz expić całe dnie.
Według mnie bardziej sie opłaca w kopalni siedzieć niż na rotach na darashii bo niemusisz wydawac kasy na przepłynięcie itd. Moge tylko tak przypuszczać bo niemiałem nigdy pacc :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Zabrze
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mestre Zygi
Profesja: Royal Paladin
Gildia: General Levy of Sarmats
Świat: Antica
Poziom: 101
Skille: 93/80
Poziom mag.: 22
![]() |
![]() Na nowym serwerze jak wyjdziesz na main to zaraz idziesz na trole bo sa słabe i daja stosunkowo sporo kasy.Potem jak tylko jesteś w stanie walczyć z rotami przeżucasz sie na nie. Teraz czekasz do czasu kiedy facc będą mogli wejść do gry i od tego czasu grasz raczej ( jeśli nie cały czas) na terenach dostępnych tylko dla pacc,gdyż słabe potwory na mainie będą z każdym dniem będą zajęte przez coraz większą ilośc graczy.A na tych terenach będzie troche puściej.
Trening to narazie troche strata czasu nabij jak najszybciej 25+lvl zeby pk sie niebac i dalej socbie poradzisz.( jak to będzie twój pierwszy pacc czyli nieznasz raczej terenów dla pacc, i to stawia cie raczej w troche gorszym położeniu ,ale wierze że sobie poradzisz ![]()
W świecie intryganckich czarodziejów, sprzeniewierzonych kapłanów, łaknących krwi smoków i potworów z piekła rodem, paladyn jest ostatnim płomykiem nadziei, który nie może być zgaszony... Ostatnio edytowany przez Mestre - 28-04-2005 o 07:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
![]() ja bym robil tak przechodzisz rooka
bijesz 9 lv gdzies trole etc (main jest pusty) latasz na 9 lv na cyce ze spirami wiem ze zmudne ale fajnie wszystko leci biegasz wokol krzaczka potem na ~15 na soldy , amazony na 20 lecisz na guardy i ani raz nie trenujesz ;] i pamietaj ze uhy ciezko kupic wiec lepiej nosic ~bp mf ;] |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() Mozecie sobie darowac teksty w stylu 'przycisk szukaj' etc. bo własnie takich poradników na tym forum brakuje.
Tak wiec jak ktos ma ochote napisac cos niecos na ten temat to bedzie to mile widziane.[/quote] Mmm tak sie sklada ze mam palka na nowym swiecie, i moje rady to zrobic sybko z 12-15lvl na trolach potem train skili do 50-60 i do kopalni najpierw sodiery i dwarfy i roty a na jakims 30 lvlu na guardy smialo. Oczywiscie ogarnij sobie 8mlvl i kup exure vite... reszta powinna isc gladko , eq nie bedzie ci az tak potrzebne gdyz i tak bedziesz bil z dydstansy ale jakis plate set mozesz sobie ogarnac ![]() Ostatnio edytowany przez Jamal Fighter - 28-04-2005 o 09:33. |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sample This Academy
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
![]() |
![]() wiec tak po wyjsciiu z roka :
krecisz zsobei jakies spery idziesz na trole (nie potrzebujesz lepszego equip niz tego z roka (ale idz po coper shilda na roku) bijesz na trolach skile 45-50 dista (to zajmie max pol dnia jezeli nie ebdzie tam duzo osob (maloprawdopodobne, zalezy jak znasz mape -obok d bridge jest malouczesczane, dobre trolowisko, tylko za nisko nie zlaz.) Zrobisz te skile (45-50 ) idziesz na cyce w mount sturman lub pod thais..lub pd ziemia ale tam moze byc ryzykowanie bo malo miejsca. rbisz 25 lv jak najszybciej (od 18 lv lb nawet 15 jak masz juz jakis lepszy sprzet + uhy mozes zzaryzykowac pojscie na poh ..sa tam archery ale z hmm /gfb i uhem sobie dasz rade. ) nie przejmusjjesz sie skilami dlugi czas na nowym serewie wyzszy lv = lepsze potwory mozesz huncic. od 25 mozesz juz na guardy chodzic .. i tam zrobisz dobry lv...knighty druty i sorce beda duzo w plecy poniewaz zanim na guardy soprzetr zdobeda to koniec. a w lasnie oplaca sie nawet od 14 lv isc do kazo na guardy (te na gorze) duzo iejsca i jak cs schodami zwiejesz. trzeba miec klucz ale wiekszosc ludzi wie gdzie jest. no to by bylo na tyle. aha skilami sie nie rpzejmuejsz bo wiekszy lv mniej osob ci podskoczy + lpsze srtworki bedziesz bl ..a lv do dmg tez cos daje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mmm całkiem sporo ciekawych opini...Thx.
Szczególne dzięki dla Mestre i Jamala.