|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Bełchatów
![]() |
![]() Słuchajcie, mówie odrazu nie pytam się o questy, i nie chce dostać upomnienia, lecz zwracam się z prośbą o wyjaśneinei dlaczego one są zakazane na tym forum. ?( Czy questy to taka tajemnica. ?(
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2003
![]() |
![]() Wydaje mi sie ze z kilku powodow:
1. Podobno to oficjalna strona tibii a skoro na oficjalnej (tibia.com) tego nie ma to tutaj tez nie moze byc. 2. Czesc ludzi (chyba nieliczni) lubia sami rozwiazywac, szukac questow. Jezeli by bylo jasno napisane "step by step" co, gdzie, kiedy to tibia stracila by dla nich jeden z cenniejszych powodow do grania. 3. Upor modow ![]() Oficjalnie na stronach tibii nie pisza o questach ale niektorzy GMowie i Consolerzy podaja wskazowki. Zobacz na jedna ze stron consolera. Moze Ci to pomoze. |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
|
![]() Co to by była za gra w tedy jakby każdy głupi wiedział jak wykonac dany quest? ?( dla mnie to jest bez sensu.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Guest jest po to zeby samemu go rozwiazywac.
A jak ktoś niechce sie trudic to znam strone z opisami wiekszosci questow ale tu niepodam tylko na pw jak ktos koniecznie bedzie chcial
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() No dobra - jak rozwiązac quest to by było PRZEGIĘCIE. Ale ja nie rozumiem, dlaczego nie można się zapytać od kogo można dostac quest (czy go rozwiąże czy nie to już moja sprawa)
|
![]() |
![]() |
#6 |
Buuuuu
|
![]() re: Marcin?
Zwroc uwage ze na podanej przez ciebie stronie sa tylko wskazowki jak szukac questow a nie dokladnie gdzie znalesc dany quest. re: Mazi Poniewaz w Tibi znalezienie danego questu = jego rozwiazanie w zdecydowanej wiekszosci przypadkow. Utrudnieniami w questach sa zwykle potwory ktore sa po drodze, a questy gdzie realnie musisz cos szukac/odpowiadac to tylko skromny ulamek ogolu.
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2003
|
![]() Gdybyś znalazl tu odpowiedzi co do questów, to byś stracił całą zabawę tak samo, jakbyś wpisał kod na nieśmiertelność w jakiejś grze...
|
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Gram w tibie od niedawa, i nie mam zielonego pojecia o co chodzi z tymi questami ale boje sie tu zapytac bo nie chce upomnienia, ale czy mozna sie dowiedzieć jak zdobywac guesty ? (nie jak je rozwiazywac) Czy ma to może coś wspólnego za scrollami ?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() W tibia rules nie znalazlem punktu zabraniajacego pisania o questach. Na ich forum (tibia.com) tez, co prawda nie szukalem zbyt dociekliwie
![]() A moze po prostu Ci ktorzy rozwiazali questa boja sie ze ktos inny ktory to zrobil, podzieli sie ta wiedza i grupa osob ktore wykonaly questa sie poszerzy? Bo wydaje mi sie ze to wlasnie o to chodzi. Poza tym nie wierze aby ktorykolwiek z modow po dowiedzeniu sie ze jego kumpel zrobil wlasnie arcytrudny quest nie prosil go o pomoc, a jedynie sam sie do niego zabral... Taka niestety nasza ludzka (polska?) mentalnosc. Sami nie mamy(ew. nie chcemy odpowiedzi), to i innym ich zazdroscimy (zabraniamy)... |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 03 2004
|
![]() ja tez jestem za oddzielnym pokojem gdzie mozna by bylo nawijac o questach, bo co mi za radocha jak ja nawet niewiem jak zdobyc questa, a jesli ktos chcial by sam sprobowac to niemusi czytac wypowiedzi innych
jeszcze dodam ze wiele osob ma problemy z ang (w tym ja) co tez jest duzym utrudnieniem w tej dziedzinie A dla mnie najfajniejsza zabawa jest jednak rozwiazanie jakiegos questu a nie przypadkowe wpadniecie na quest POZWULCIE MOWIC O QUESTACH |
![]() |
![]() |
#11 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
![]() Zakaz mówienia o questach to tzw prawo niepisane. Istniało zawsze, było silnie argumentowane przez stary system questów (nie było ze item czeka na Ciebie - panowała zasada - kto pierwszy ten lepsze, respawn rzeczy trwał od 8h do nieskończoności [tzn niektóry rzeczy były TYLKO raz dla pierwszego kto je znalazł]) Wtedy nei było mowy o spoilingu! I teraz tak zostało - a zreszta poważne i pożądne fora mają zakaz spoilingu (tibia.de, Tibia.pl, tibia.gery.pl, tibia.prv.pl, tibia.com) tibia.com stanowczo zakazuje spoilingu - nie wierzysz? Spróbuj załozyć o temat o questach na tibia.com ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
PS. Trzeba mnie bedzie zlikwidowac bo zadaje za duzo trudnych pytan ![]() |
||
![]() |
![]() |
#13 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
Dobo Srobo
|
![]() @Crevo
Tak poprostu jest, troszke ciężko to wytłumaczyć ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
GM (Game Master) to nie Board Administrator, ani Rules Maker. Wg mnie to mieszanie pojec i nieuzasadnione zwiekszanie ich kompetencji. A teraz do tematu bo troche z niego zboczylismy: Ja sie nie upieram, abyscie pozwalali na pisanie o questach tutaj, bo to juz Wasze forum, na ktorych obowiazuja Wasze zasady, ja tylko (wg mnie slusznie) zauwazam, ze quest spoiling nie jest odgornie zakazany. EDIT: re up Nie, nie chce znac rozwiazan, nie chce aby ktos za mnie trenowal albo expil, bo co to za gra, jak wlasciwie ja nie gram... Wiem jak to bylo kiedys, bo juz jakis czas gram i nie upieram sie. Rozumiem ze to zasady niepisane, nie prosze Was o ich lamanie. Ale nie jest to i tak zabronione. ![]() Skonczmy temat, bo i tak nic nie zmienimy, a nie ma co zastanawiac sie jak to by bylo gdyby... Zostawmy to jak jest, bo juz sie mieszam w tym co mowie i sie jeszcze pograze ![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Dobo Srobo
|
![]() re.up
Pozwole sobie coś jeszcze dodać. GM ma wbrew pozorom bardzo duży wpływ na tibie, a zakaz quest spoilingu to iMHO próba zatrzymania chodź troche RPG i Klimatu w tej grze... Co do forum z questami - Oczywiście, że nie zabronie, i nie jestem wstanie powstrzymać milionów rozmów o questach na priv, gg, Rl... A pozatym nie ma dobrego Polskiego forum z questami - większość z questów tam prezentowanych, to całkowite podstawy, do ktorych bez trudu można dojść samemu. Znam TYLKO 1 dobre forum z quest spoilingiem, ale z oczywistych przyczyn go nie podam ![]() temat mógłbym zamknąć, ale IMHO w tym momencie jest jednym z ciekawszych na forum. Prowadzmy dalej te dywagacje xD |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() EDIT: Tak sobie mysle, ze fakt iz Cipy ( ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 03 2004
![]() |
![]() Kogo by bawilo wykonywanie questow jak by wiedzial co ma zrobic zadana frajda a jak chcesz sie dowiedziec cczego wieccej to zobacz na inne strony zwiazane z tibia
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2004
![]() |
![]() Powinni zrobić jakiś pokuj do gadania o questach (np. w dziale "Dla początkujących".
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Mowicie 'Co to za frajda' ble ble ble...
A powiedzcie-gdy do 15 NPCow powiecie 'quest' i zaden wam nie odpowie, to chce wam sie szukac dalej??? Albo wskazowka z tej stronki co tu zapodano linka-CZYTAJ KSIAZKI...Chce sie wam je czytac? 1.Expert znajomosc angielskiego wymagana 2.CZAS zeby przeczytac dana xiege 3.Koncentracja zeby ja dostatecznie zrozumiec 4.Cierpliwosc bo po przeczytaniu trzydziestu i nie znalezieniu niczego to cos czlowieka trafia... Poza tym, raz mi sie zdarzylo ze chodzilem po NPCach i mowilem do nich rozmaite keywordy i probowalem znalezc jakiegos questa to mnie wysmiano ze niby nie wiem jakie sa questy gdzie co jak-w calym miescie normalnie zycia nie mialem bo gdziekolwiek nie poszedlem to lecial spam 'Noob noob noob' i jeszcze by mnie zabili za noobstwo itd. No to w takim razie-Skad oni wiedza gdzie sa questy?... PS.Mozna bylo tu wstawic sonde-'Czy chcesz zeby powstal dzial o questach?' Duuuzo glosow by pewnie padlo na TAK...