|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() No mam takie pytanko ... Co to wogule daje ... Czy Pancerz zmiejsza obrażenia czy shielding ... Bardzo prosiłbym o odpowiedzi , komentarze
![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2004
Lokacja: Olsztyn !
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir'kaibashi
Profesja: Paladin
Gildia: -
Świat: Furora
Poziom: 22
Skille: 68 ;]
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() >.< kazda rzecz ktura ma na koncu (arm:[liczba]) zmniejsza obrazenia nie ma tak ze jezeli masz pancerz to shield nie potrzebny
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: W domciu :)
|
![]() A więc z tym jest tak.
I shield i Armor zmniejsza obrażenia. Ale teraz jak wywnioskować co ci sie lepiej przyda ? Proste. Jeśli masz słabe skille lepszy jest armor, natomiast przy mocnych skillach lepszy jest dobry shield. Podam przykład. Ostatnio mój kolega blokował Demona na Nebuli. Eq: K armor, P legs, Steel helmet, FS, Tower Shield. Ma skille 70+ i Większosć ciosów przyjmował na shielda. Dlatego jeśli on miałby inwestowa w EQ radziłabym mu kupić shield. Dalczego? Bo jesłi przyjmuje prawie 80% na tarcze (Tower) To jesłi bedzie miałm lepszą to co sie przebije ? ![]() Jeśli jestes początkujacym knightem możesz łatwo sprawdzić czy wyjdziesz lepiej kupujać shielda czy armor. Załóżmy że huntujesz Dwarfy Soldiery. Policz ile hitów przyjmujesz na tarcze (chmurka) a ile na zbroje (żółte promienie) Jeśli większosc ciosów idzie na tarcze, jeśli kupisz jeszcze lepszą, to żadko cokolwiek sie przebije z monsterków tego pokroju. Natmomiast jesłi większosć hitów idzie na zbroje, to znaczy, e masz za małego skilla i więcej da ci lepsza zbroja ![]() Nie zapominajmy o sutuacji 2+ na knighta. Wtedy tylko 2 potworki są blokowane przez tarcze ! A reszta ciosów idzie na zbroje! Wtedy przydaje sie dbra zbroja ![]() Ostatnio edytowany przez Sisqou - 10-08-2005 o 14:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Shielding to umiejetnosc poslugiwania sie tarcza. Czyli im wyzszy shielding tym wiekszosc ciosow zadanych przez gracza/potwora bedzie ladowac na twoja tarcze.
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
|
![]() Zapomniałam dodac, że jeśli cios idzie na żółte promienie oznacza to, że został on zablkowany przerz Zbreoje, legsy, Helmet.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() ....czyli opłaca się raczej shieling trenować
![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() Knightowi zawsze większość ciosów idzie na shielda
![]() Jeśli przez shielda przejdzie, znaczy się za słaby skill lub shield. Absorbuje ją zbroja, lub trafia nas. Oczywiście przy dobrym EQ obrażenia sie zmniejszaą. polecam test na robaku ![]() Hity będa w tym EQ po 1-3 a bez EQ będa dochodzic do 9 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() No to dzięki .../ jus wsystko wiem /...
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 07 2005
Lokacja: 20 cm od monitora
Imię: Elom Tika
Profesja: Elite Knight
Świat: Aurea
Poziom: 94
Skille: 85~
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Ale totez zalezy kim grasz bo jak grasz knightem to muszisz mieć to i to dobre a jak sorcem to lepiej zebyś miał lepszy shielding !!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
|
![]() Niekoniecznie
![]() ![]() |
![]() |