|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co możecie powiedzieć o recenzjach w gazetach komputerowych?
Moim zdaniem tylko CD – Action dobrze opisuje recenzje. Nie będę palcem wytykać które czasopismo nie umie oceniać, ale to co ujrzałem w zmienionym Click’u ! mnie zamurowało. Maksymalna ocena gry to 6. Kiedy przejrzałem recenzje Grand Theft Auto: San Andreas a po niej jakiś Phyhonpanthus to… lepiej żebyście nie widzieli… Jakaś gra która ma złą grafikę (3-) ma TAKĄ SAMĄ OCENĘ JAK GTA S.A… czyli 5+ i to jest właśnie zły system… w CD – Action natomiast jest 10 i to się nazywa profesjonalizm… bo takiej grze psyhonhantus (czy jakoś tak) dadzą najwyżej 6- a S.A? 9+… Ciekaw jestem waszych zdań czy Recenzje gier komputerowych są naprawdę dobre i ogółem system oceniania itp. P.S Proszę, byście nie pisali żebym dał to do grupy „Elite Players”, ponieważ nikt mnie nie akceptuje do grupy a chciałbym się przyłączyć.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() A rozumiesz pojecie grywalnosc?
Bo moim zdaniem owe S.A. jest gra kompletnie zryta. NIe zachwyca komletnie niczym. o wiele bardziej wole Avernum, ktore ma zryta grafre ale za***ista grywalnosc i S.A. - chociaz to zupelnie innego gatunki - powala na lopatki po pierwszych 10 minutach. Bo grafika slaba... teraz ty mnie rozsmieszyles...
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: kto to wie...
|
![]() Też uważam, że CD - Action ma sprawiedliwe recenzje. Click - a nie czytam od momentu recenzji Warcraft 3, wg mnie bardzo niesprawiedliwej. Kiedyś czytałem Komputer Świat Gry i oni też mieli dość dobry sysytem oceniania - nie wiem jak teraz, ale wtedy oceniali za wszystko - język gry, fabułę, grafikę, itp., i w ten sposób wystawiali dość dokładną ocenę - w skali od 1 do 6. Oceny były podawane z dokładnością do części setnych (czyli np. 4,91; 3,62
![]() PS. Co do Elite Players lider chyba pojechał na wakacje bo go 29-07-2005 nie ma na forum. Ja też czekam na przyłączenie ![]() Co do grywalności - ten czynik jest i w CD - Actionku i w KS Gry (a przynajmniej był) brany pod uwagę i to baaardzo. A jeśli chodzi o San Andreas to ja uważam, że z cyklu GTA 3d jest najlepsza... Ale nie zaczynajmy dyskusji o SA bo to nie jest temat tego tematu ![]() Ostatnio edytowany przez Nosfer Revelmaar - 11-08-2005 o 14:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie mówice,że tylko CDA ma dobre recenzje,według mnie GameStar (o ile jeszcze istnieje...) też miał dobre recenzje,ale system oceniania w %,co zbyt dokładne nie było...
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: 4D
![]() |
![]() Jak czytać recenzje to tylko dla przyjemności, bo po to żeby decydować się po przez jej przeczytanie na kupno gry to zła opcja. Recenzentowi może gra się nie spodobać, ale tobie (potencjalnemu użytkownikowi gry) może bardzo przypaść do gustu...
CD Action nie czytam od paru lat, bo poprostu mnie na to nie stać, a żaluje, bo opisy gier były zawsze pożadne. Aktualnie czytuje pismo Komputer Świat Gry, które jest stworzone dla początkujących graczy i każdy znajdzie w nim odpowiedzi na nurtujące go problemy w grach. Czyli krótko... CDA - pr0 recenzje, KS Gry - recenzje dla newbich. Ostatnio edytowany przez Klimmek - 11-08-2005 o 15:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Tak , CD-Action dobrze opisuje gry... Przynajmniej fajnie się czyta ( zwłaszca El Generala ) .. Innych nie czytam lecz gdy zauważyłem "u kolegi"
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() CDA dobrze pisze recenzje? Dajcie spokój. Może pisali dobrze - tak gdzieś do 2k1-2k2 roku. Potem popadli w rutyniarstwo. A że żadne inne pismo na rynku nie pisze lepiej, świadczy tylko o poziomie pism.
Najlepsze recenzje można znaleźć w rozmaitych e-zinach. Co prawda ciężko natknąć się na rozmaite perełki...
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Hmm, możesz wskazać tak mniej więcej jakie recenzje? Nie żebym chciał jakąś wojne wywołac , jestem po prostu ciekawy
![]()
![]() |
#10 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() ehhh, najlepszy byl gambler i reset ......
dobrych magazynow juz nie wydaja nietety |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
A co do ocen: ich wogóle nie powinno być i świat stałby się milszym miejscem. Wystarczy że przeczytasz recenzje i już wiesz czy gra jest dobra(dla ciebie) bez wględu czy dostała 4- czy 6++. PS. Fajnie też pisał Mr.Jedi ^^.
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Ciężko mi wskazać palcami. Jak znajdę, podrzucę.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: 4D
![]() |
![]() Valhalla.pl - Gry komputerowe
Obecnie trwa reaktywacja strony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @Topic: A pamięta ktoś "reaktywacje" TS (Top Secret) ?To była porażka...
![]() |
![]() |
#17 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
kiedys byly pelne wysmienitego poczucia humory, nastroju, klimatu, teraz pelne CD-R, i DVD taki click jest jak bravo czy popcorn śgk to jest miedzynarodowa spółka, ktora wydaje analogiczne pisma w różnych krajach, np w niemczech, oni tam maja z góry ustalona scieżkę rozwojową cda jest teraz numerem jeden, bo recenzuje gry "pod publike" ze tak to nazwe, i jest zawsze naladowane nowosciamy, czy to recenzji, czy to na cedekach, jako pierwsi umieszczali dolaczone do pisma cdeki, stali sie czlonkiem grupy future publishing, co otworzylo im wlasnie dostep do wielu nowosci przed konkurencja, play wyglada jak jakas gazeta dla pokemonopodobnych manaikow ----------- wiekszosc redaktorow w tych pismach wlasnie wywodzi sie od starych wydawnictw jakoze mamy w polsce taka a nie inna rzeczywistosc to ja sie nie dziwie dlaczego upadly tamte ---------- @up ja, bylo najpierw secret service a pozniej top secret Ostatnio edytowany przez emilok - 12-08-2005 o 14:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
A co do reszty to się zgodze...
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
bo ss, ts, gambler nie byli komercyjni? Tak... napewno. Oni to spolecznie robili, zeby dzieci sie cieszyly. Ludzie, zarowno recenzenci z CDA czy innych pisemek pracuja na zarcie dla rodziny. A, ze CDA robi cos pod publike? Tak... zwlaszcza Action Redaction: same przymilanie sie do czytelnikow ![]() Osobiscie uwielbialem recenzje pisane w CDA. Dlatego, ze byly pisane jezykiem milym dla oka. Bez nudzenia (ale zdarzaly sie takie), jak gra sie nie podobala byla jechana na maksa tak, ze az milo bylo czytac recke gierki ocenionej na 1+ z adnotacja ze plusik to prosba o to, zeby nie bylo sequela. Podobaly mi sie tez recki pisane w stylu dialogow dwoch osob. Ogolnie CDA mialo bardzo duzo orginalnych sposobow na zachecenie mnie, zebym wydal te kiladziesait zlotych tylko po to, zeby poczytac i uczyc sie pisac tak jak oni! A gierki: wolalem jednak cos nowszego ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2005
|
![]() Najlepszy był poldek driver:
+Jakie kurna plusy? +Twórcy gry uczą się na własnych błędach -Zabrakło w pudełku eleganckiego dresu PWN3D!!!!! Ocena 1 xD