Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-08-2005, 12:43   #1
Ziom_z_Olsztyna
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 08 2005
Lokacja: olsztyn

Ziom_z_Olsztyna ma numer GG 8488008
Żarówka Dwarf guardy

Witam all serdecznie. Mam taki pytanie: czy jeżeli będe robił lootbaga expiąc na dwarf guardach elitkiem lv 60 skille 84/83 to zwróci mi się za uhy? I może zarobie jeszcze co nieco? Do tej pory expiłem ciągle w tombach, tam wynosiłem 10 k kasy i 10 k lootu na dzień. No i run dużo nie szło. Ale już od 60 lv wolno się tam expi więc szukam czegos bardziej kąkretnego, tak żeby zrobić dużo expa i kasy. Koledzy mi radzili żebym poszedł na guardy ale nigdy tam nie byłem więc nie wiem co i jak. Jeśli ktoś tam kiedykolwiek expił i wie co i jak to informacje plx albo jeżeli macie jakies inne ciekawe propozycje expowisk chętnie posłucham Pozdro
Ziom_z_Olsztyna jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-08-2005, 12:49   #2
Oskar111
Użytkownik Forum

Oskar111's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004
Lokacja: Kielce

Stan: Na Emeryturze
Imię: T!
Domyślny

guardy zabardzo cie prac nie beda (nie powinny przy takim lvl i skillach)
kolo krola w kazz od 1 do 6 guardow mozna wypuszczac po 1 przez drzwi i zabijac resp mniej wiecej co 3-5 minut(najlepiej przyjsc na ful resp potem isc do kopalni polazic i znowu kolo krola)

(jakies pytania co do guardow krola na priv)

Ostatnio edytowany przez Oskar111 - 27-08-2005 o 12:53.
Oskar111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2005, 12:51   #3
Lord Sublokator
Użytkownik Forum

Lord Sublokator's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Szczecin- Pogodno

Lord Sublokator ma numer GG 2611669
Domyślny

na guardach sie expi szybko jednak loot lepszy jest z soldkow mozesz sie wbijac zawsze na dwa poziomy i na guardy i na soldki, ale na guardach przydatny jest postman quest inaczej cienko jest z wyciaganiem tego i niesieniem do thais czy kazz bo duzo czasu trzeba tracic ;] ja na guardach w 3 dni zarobilme 40+k a duzo niesiedialem moze 2-3 h dzinenie
Lord Sublokator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2005, 14:00   #4
PharadoX
Zbanowany

PharadoX's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2005

Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
Domyślny

@Oskar111

maxymalny resp przy królu - 4

@topic

Jasne idz do labiryntu z guardami , zwróci się za uhy 100% jak zrobisz lootbag , może nawet coś zyskasz ale exp jest ogromny . Kolega zrobił z 60 lvl , 100 lvl na guardach w 2 miehy .
Btw : zajmuj szybko guardy , najlepiej przed SS bo jak ktoś tam wbije to na 4h minimum

Ostatnio edytowany przez PharadoX - 27-08-2005 o 14:01.
PharadoX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2005, 14:05   #5
k_ml
Użytkownik forum

k_ml's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2005

Domyślny

tak guardy to dość dobra inwestycja lae czasem możesz się wchodzić poziom y "UP" i soldki porozwalać bo z nich tez dobry LOT (nawet powiem bardzo opłacalny )
k_ml jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2005, 14:22   #6
Miernota
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 08 2005

Domyślny

z takim levelem i skillami to ty mozesz nawet isc na dragi i dl'e lub necro (jesli masz pacca) dobre eq dobry skill i uhy= mozesz zablokowac prawie wszystko (oprucz demonuw i behemotuw) jesli solo to jak muwilem na poczatku i pamietaj ze z prawie kazdego potworka moze sie zwracac za uhy
Miernota jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2005, 14:55   #7
Miracle
Użytkownik Forum

Miracle's Avatar

Data dołączenia: 08 07 2005
Lokacja: Krosno

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Sacrum
Świat: Aldora
Poziom: 92
Skille: 84/81
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miernota
z takim levelem i skillami to ty mozesz nawet isc na dragi i dl'e lub necro (jesli masz pacca) dobre eq dobry skill i uhy= mozesz zablokowac prawie wszystko (oprucz demonuw i behemotuw) jesli solo to jak muwilem na poczatku i pamietaj ze z prawie kazdego potworka moze sie zwracac za uhy
Analfabeta ROX!!! Boże, człowieku weź do łapy słownik zanim coś napiszesz. Kieruję to do wszystkich ułomnych ortograficznie ludzi: lepiej przemilczcie, albo sprawdźcie dokładnie pisownię zanim wyślecie swoją odpowiedź
halfway around the world

Chaos Theory
Miracle jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2005, 15:12   #8
Ziom_z_Olsztyna
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 08 2005
Lokacja: olsztyn

Ziom_z_Olsztyna ma numer GG 8488008
Domyślny

Dzięki za pomoc. Tak dokąłdnie chodzi mi o takie expowisko gdzie mozna zarobić dużo kasy przedewszystkim no i expa. Expiąc w tombie zarobiłem od 50 do 60 lv około 450 k kasy, tyle ze uhy sam sobie robiłem uhmakerem. Wiem dobże że jak bym miał robić uhy na expienie na guardach to by było 1 dzień expienia 3 dni robienia Moi koledzy własnie tak expili że wychodzili z kasą na zero bo wszystko szło na runy. I tak teraz mają o 10 lv większe ale za to mają jakieś pół miliona na levelach 70+ a ja na 60 mam ponad milion. Dla mnie naprawde chyba bardziej liczą się pieniądze niż exp, nielubie tak expić żeby wychodzić na zero. Ale chyba jednak nie ma takiego cudownego expowiska gdzie można zgarnąc tyle expa co na guardach + kasy tyle co w tombach Więc albo exp, albo kasa.
Ziom_z_Olsztyna jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2005, 15:15   #9
J0hny
Użytkownik Forum

J0hny's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 101
J0hny ma numer GG 4710539
Domyślny

Cytuj:
Po pierwsze weź słownik zanim coś napiszesz po 2 chyba napisał ze chodził do Tombów więc raczej ma Pacca(chyba że się skończył)

Co do tematu to weż pare bp uh i wbijaj do kopalń
stary 27-08-2005, 15:27   #10
Vesper Drago
Użytkownik Forum

Vesper Drago's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Xantera
Poziom: 104
Skille: 90/86
Poziom mag.: 7
Vesper Drago ma numer GG 5552939
Domyślny

Cytuj:
Słownik w ręke... Orto roX a zreszta co ty *******isz ze demona ani behemotha nie zbloczy z tego co wiem to masz 10 lvl i gówno wiesz ja an 60 lvlu bloczyłem demona a mój kolega korek z xantery bloczył na 54 i nie padł. A jak demona dałem rady to behe tymbardziej. Analfabeta roX
Vesper Drago jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2005, 15:35   #11
Buffon
Użytkownik Forum

Buffon's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Ostrów Wlkp

Buffon ma numer GG 5984919
Domyślny

Guardy= nice exp , dużo kasy - uhy = dobrze na plusie
Soldki= troche słaby exp (dla high lvla) , dużo kasy = dobrze na plusie (no uh)
Ja bym wybrał guardy bo wylatują takie komedyjne rzeczy jak steel helmet , double axe (rzadko) =/ ale i tak polecam
Buffon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2005, 21:54   #12
Saturn
Użytkownik forum

Saturn's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005

Domyślny

Człowieku ja swoim 69 elite na guardach zbierałem 60k z loota przez nocke (8h) a uhów schodziło max 5bp
Saturn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania