|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Kazordoon // Isara // Łódzkie
![]() ![]() |
![]() Wraz z kolega Knight ( 24 lvl bloker ) chcielibysmy wybrac sie na hunt Dragona . Lecz nie wiemy gdzie mozna spotkac pojedynczego smoka ( jeden w zupelnosci wystarczy) ja druid (20 lvl i 40mlvl) zaopatrzenie Sd, HMM, Uhy i explosion ( moze zrobie ..)
Nie wiemy co nas moze czekac np. kilka smokow , itp Gdzie mozna spotkac 1 dragona ? Jaką taktyke ustalic ? Jakie miejsce bedzie najdogodniejsze w razie ucieczki przed kilkoma dragonami ..? ( poziom -1 czy tez na powierzchnii ) ? Czy summonowac potworka czy tez wbic mane na magic shielda ?? prosze o pomoc , niechcemy popelnic wielu bledow oraz aby nie przypalcic ich zyciem Przepraszam za bledy... prosze ich niekomenowac oraz odpowiadac na postawione pytania w poscie. ![]() Team kumpel || skille (50/46) knight 24 lvl 4 mlvl ja || skille 17/15) druid 20 lvl 40 mlvl
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Gdynia
![]() |
![]() A wiec tak najlepiej zeby bloker stal do smoka zawsze ukosem tak zeby nie obrywac w f wave tylko z samych gfb i pazorow. Pojedynczy respawn smoka jest kolo kazo ja radzilbym niczego nei sumonowac ani nie wrzucac mana shield tylko mane zuzyc na leczenie siebie i z uh blokera. Niestety obawiam sie ze bloker moze niedac sobie rady ze smoczkiem. Co do taktyki to jest prosta bloker blokuje smoka a ty walisz z sd ile wlezie
![]()
#3 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Dlaczego bloker mialby sobie rady nie dac ?? skille zamale ?? czy jak ?? prosze o odpowiedz
![]() - o jakim miejsce mowisz .. obok kazordon ... na powierzchnij .. czy gdzie podziemia ... Najlepiej zalacz mapke albo dokladny opis thx
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() - jaki equ ma bloker bo przy slabym equ smok tego blokera porpostu rozniesie
-tak skile sa za male zdziebko wiec albo bloker go zblokuje z duza strata uh albo padniecie tam oboje
#5 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() eq blokera to ...
k-set , fire sword, dragon shield, platinum amulet i crow helmet ja mam p-set ( kupie sobie k-set ) dragon hammer oraz dragon shield Zabieramy kilka bp uhow ![]() screnny postaram sie robic ![]()
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Doradzam zeby bloker na ful def podszedl do smoka unikajac f wave i na ful def zaczol go nawalac a ty z sd nacharzaniaj ile wlezie po 6-7 sd smoczek powinien pasc na bank, najlepiej zeby bloker jak i ty mial przy sobie bp uh tak na wszelki wypadek <max dmg jaki smok zrobil mi1 udezeniem to 350 dmg>
#7 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Podaj Dokladna lokalizacje tego Dragona itp.
Mapke jakbys mogl .... albo opis na jakim swiecie grasz Isara ?? ![]()
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ja jestem ze swiata nova. gram ruwniez na azurze i na valori hibernie i premi. smok jest na lewo od The big old one da sie go slyszec idac przez ta góre.
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 05 2004
|
![]() ![]() mniej więcej tutaj jest jaskinia smoka. Wchodzisz dziurą a wychodzisz schodami (na ukos w prawo) zawsze jest tam jeden smok. I myśle że dałbyś rade go sam pokonać. Wchodzisz, walisz SD i wychodzisz po schodach i tak z 7 razy i po smoku. Zużyjesz 2-3UH. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() 1)SD i XPL używaj w razie czego jak padni bloker lub jak będą kłopoty.
2)Nie używaj mana shield stój na ukos od smoka szkoda many a w razie czego exura vita. 3)Jak macie zamiar długo posiedzieć summonuj DS. 4)Wal z HMM @Kadmilos Z sd walić? nie opłaca mu się.Max Dmg Smoka nie wynosi 350 tylko w okolicach 250 mój kumpel sprawdzał. @Down Tak pozwalam mu ![]() Edit:Cholera nie doczytałem jego lv myślałem że tam pisze 30lv a nie 20. |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Buuuuu
|
![]() Sluchaj rad takiego Kadmilosa a daleko zajdziesz
![]() Co do bicia smoka: 1. Bloker MUSI miec UH i MUSI miec 4 mlvl, bez tego nawet nie planujcie. 2. Max cambo smoka co oberwalem to ~600, ale zwykle max to 350 wiec nie (cenzura) cos o 250. 3. Bloker ubiera max pancerza i full atak, jesli ma to najlepiej 2 reczna bron bo inaczej smok bedzie co chwile sie na ciebie przerzucal, jesli nie ma dobrej 2 recznej broni to musicie byc gdzies tak zebys mogl uciec do gory albo w dol. 4. Ty idziesz nago tylko z jakas tarcza + dragon necklate (wiecej cap zostaje na runy i inne bajery). 5. Smoka lejesz tylko z HMM, jesli macie problemy jak zacznie uciekac na czerwonym to go dobic z 1 SD. 6. Na pierwszego wez sobie mana shield + troche mana fluidow zeby uzupelnic mane. 7. Zapomnijcie o smoku w kanionie, jak by cos sie stalo i bloker padl to nie masz szansy uciec ani dobic smoka sam, jak chcecie to albo ancient temple (2 spawny, 1 pod wioska na poludnie od Thais, drugi na prawo dosyc daleko od wejscia kolo Thais), albo ten na mapce pokazany. 8. Na smoka oplaca sie z summonow tylko DS albo leadera, zadnego z tych dwuch nie mozesz jeszcze summonowac. 9. NIE LICZCIE NA DOBRY LOOT, mi z 800+ smokow do tej pory wypadly 4 dragon shieldy, 2 serpent swordy, 2 Dragon hammery i moze z 5 plate legs. Doswiadczenia jako Dragon Slayer: Smoki blokowane: kilkadziesiat, w tym do 3 naraz. Smoki w party z drugim knightem: ~200 Smoki solo: 500+, czesto po 2 na raz. Tak tylko sie chwale zeby byc bardziej wiarygodnym niz poprzedni doradcy co pisza jak by smoka gora 2 razy w zyciu widzieli).
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
Lokacja: Kraków
|
![]() Ehh ten resp draga co jest pokzany na mapie jest troche nizej...
Dragow zabilem juz sporo...i mam kilka zarzutow co do wypowiedzi Gremlina : Bloker nie musi miec 2 recznej broni na dragi biegam z kumplem Flesch (18knight,skille 61/60) on bije FSem a ja sobie biegam do okola draga albo stoje w miejscu drag sie na mnie ani razu nie przezocil choc stalem od neigo nie raz o 1-2 kratki. Rada na blokowanie draga jest prosta stac na ukos i jak bedzie mial red hp to trzymac sie go jak najblizej zeby nie zaczal rzucac comba (gfb co 1-3 sekundy zabierajece 80-100hp, gdy jest oddalony) jesli jestescie 2 nie doswiadczenie to radze wam nie isc na draga poniewarz mozecie z latwoscia pasc , na pierwszy zabawy na draga radze Ci zebys poszedl z jakims doswiadczonym graczem ktory Ci wszytko wytlumaczy. Jak juz gremlin powiedzial loot z dragow jest marny wiec nie spodiewajcie sie niczego specialnego ;p Powodzenia w huncie ![]()
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
![]() |
![]() 1 draga znajdzie w ancient temple lub pod greenshore. Jest również w kanioniku na prwao do przesmyku w górach kazz. jeżeli kajtek ma dobre skille i nie musi uciekać to miech stoi a druid daleko od graga bo ajk się przeżuci to koniec. walić w niego z sd i hmm(osobiscie na takie wyprawy zabieram palliego mimo że sam jestem palli bo jak od dragon lordów trzeba wiać to ja uciekne z palliem {palli dla otuchy} a kajtek zginie
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Po pierwsze bloker nniech zrobi ~30 lvla (35 juz by bylo good) , ty zrob takze wiekszy lvl , magic shield , i pod żadnym pozorem nie wal z SD (HMM ) , stoj od ukosem.
uważaj na blokera i w razie potrzeby sam go UHaj , jak chcecie siedziec dużej ( i tak nic dobrego nie wypadnie kumplowi na ~100 smokow wypadly 2 p legsy) , wezcie tez ze sobą palka (dobry bolter jest niezastapiony) . resp smoka polecam na początek kolo kaazo ( ![]() straconą mane odrabiaj przy strumyku lapiąc ryby (czekając na respawn ) , na polnoc od prawej strony strumyka jaskinia z guardami + 2 roty = zarcie oraz na poludniu polanka z zającami wiec na food nie powinniscie narzekac . Nic nie summonuj tylko bij z HMM, UHaj sie od czasu do czasu pusc mu explo ( i tak nieekonomiczne bo masz duzy mlvl i z HMM mocno bedziesz bil , ale zrob 25 lvl zeby kolo 70 hp zabierac z HMM) powodzenia, zamiesc screeny PS ubilem ~30 smokow , 1 solo reszta z knightami i/lub palkami
![]() |
#16 | ||||
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Bo jakos dziwne zestawienie zeby biegac obok blokera i mu przeszkadzac nie wiadomo po co. Cytuj:
![]() Lazenie niewiadomo jaka ekipa na hunty mija sie z celem, oczywiscie ze jesli bedzie waz 4 to pojdzie mniej UH, ale jak wypadnie nawet Dragon Shield to po podziale kazdy dostanie tyle ze i tak nie bedzie sie oplacac. Cytuj:
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
|
![]() kanion kolo kazzo a na polnocny wschod od kanionu jest dziura i tam tez jest pojedynczy resp draga
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Przemysl
|
![]() A teraz ja mam inne troche pytanie. Również dotyczy smoka, ale brzmi. Jaki trzeba miec lvl i mlvl, aby samemu isc na smoja. Kolega mi mowil, ze jest takie miejsce, gdzie sie wchodzi, zuca SD i szybko wychodzi. Powiedzial, ze ani razu nie zginal tym sposobem, a nie jest jakims bardzo dobrym graczem. Oczywiscie grał magiem( tak jak i ja
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 12 2003
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
|
![]() Też mam jedno pytanie
![]() |