|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2005
Lokacja: Zgorzelec
Imię: Sufar
Profesja: Knight
Gildia: Light of the World
Świat: Refugia
Poziom: 89
Skille: 86/84
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Na którym lvlu mozna bloczyć pojedyńczo hydry?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Stan: Początkujący
Imię: Lord Karrak
Profesja: Elite Knight
Świat: Isara
Skille: 88/87
|
![]() Hydre możesz blokować na każdym levelu, tylko, że nie na każdym możesz to przeżyć.
![]() ![]() Myślę, że pomogłem, jeśli natomiast uważasz, że nie jestem doświadczony i moja rada na nic Ci się zdała (masz pełne prawo do tego) pozostaje Ci oczekiwać na wypowiedzi innych, zapewnie bardziej doświadczonych Tibia playerów. Pozdrawiam Karrak Edit: Welcom Zgorzelec! LoL xD
Ostatnio edytowany przez Lord Karrak - 28-08-2005 o 20:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Jeżeli umiesz blokować to na 30 lvlu ze skillami 75/75+ dasz rade spokojnie xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2004
Lokacja: Racibórz
![]() |
![]() @ripper
Ojoj nie powiedzialbym. Ona wali po 300 z lapy, 300 z wave + jeszcze 100 z paralizujacego pocisku. Ogolnie jest silniejsza niz dl ;] Tak 45 lvl minimum, a najlepiej 60+.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() ![]() |
![]() Po 1, nie jest silniejsza od dl to na pewno,
Po 2 najwieksze combo jakie mozesz dostac, nie stojac na wporst jej japy to 400~. Po 3 Wiec na 40 lvl juz spokojnie, mozesz blokowac, jednak wiaze to sie z duza strata uh. PS: Za***iscie paralizuje, wiec lepiej miec mane na exure. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2005
Imię: Sufar
Gildia: Light of the World
Świat: Refugia
Poziom: 89
Skille: 86/84
![]() |
![]() Dzięki za wypowiedzi napewno mi sie przydadzą
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 11 2004
Lokacja: Katowice
Imię: Lyonis
Świat: Harmonia
Poziom: 66
Skille: 84/81
|
![]() Cytuj:
Po 2 pomyśl ,że przypadkiem hydra będzie podchodziła lub się przesunie i dostaniesz z japy... plus łapa etc i masz deda ;p Po 3 Na 40 levie da sie zblokować ale lepiej na 55~+.
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() @Ozon18
Nooo... Zależy czy dla samego blokowania czy dla zysku, nie? xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Na Emeryturze
Imię: Anchesenamon
Gildia: Deadly Dancers
Świat: Azura
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
|
![]() nie blokowalem Hydry, ale moj kumpel to robil (Qba z tego forum) jak byli z moim bratem na huncie.
teraz powtorze co mowil Kuba: Hydra jest slabsza od DLa i latwiej ja blokowac (trezba jednak miec mane na exure w razie paralizu), ale gorsza jest dla atakujacych, poniewaz leczy sie BARDZO dobrze, jednak dla blokera jest latwiej (podobno). ja moim najtem (pozbylem sie go na lvl'u 50) blokowalem DLa na 33lvl na test serwie, a na 35lvl'u na Azurze (bylem na trzech huntach, nie padlem, raz sie poszczescilo i wylootowalismy RH); wnioskuje z tego, ze hydre mozna blokowac na lvl 35+ spokojnie. dam link Qbie to on sie pochwali jak bylo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Bełchatów/ Kraków
Imię: Bartek of Demon
Poziom: 70
|
![]() No jestem, jestem...dzieki za zapowiedzenie Jet`u =)
Cóż mogę powiedzieć, byłem na 40 lvlku z ekipą 2 x 35 master ( dobry mlvl ![]() Zanim poszedłem bloczyć ten shit słyszałem, że siłą itd jest zbliżony do Dl`a, więc kiedy zobaczyłem dwie hydry przy wejściu to troszku strykałem wafla ![]() Ale...wszedłem, qmple walili z sd i nawet nie zauwazyłem kiedy padły. Pare uszków poszło, ale bez większej sieki... Potem trzeba było ustawić sorów i palla ładnie przy wyjściu i lecieć po hydry. Luruje się bez większych problemów, mi pare razy wyskoczyły po 2 ale były takie wolne, ze i tak doszła tylko jedna ^ . -. Krótka charakteryzacja: Hydry: Wolniutkie, tak że na 40 lvl z bohami nie byłoby problemów z ucieczka (idąc przez tiquande można się na hydrę natknąć przypadkowo ![]() A teraz najważniejsze Hydry leczą sie zawsze, czy są zielone , żółte, czerwone czy czarne... i to nie leczą się jak ghoulik czy monk, tylko uhhają się lepiej niż ja ![]() Z bloczeniem nie ma problemów, z zabiciem są. Bez porządnej ekipy, szkoda iść i tracić uhhów męcząc sie kilka minut z jedną hydrą. Zabawa jest fajna, loocik ponoć dobry - ja po 1,5h wyciągnąłem "tylko" 3xW-helmety i 2k w kasie. A można więcej... Życzę powodzenia ![]()
![]() |
#11 | |
Guest
|
![]() FONTSIZERED
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
/Titaco |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Yup, kolega wyżej ma rację,
tzn. słaba może nie jest, ale nie na 40`m nie ma większych problemow (przynajmniej wg mnie). Na dl`u co chwile trzymałem nad sobą uhha patrząc, czy aby combo nie zbiorę, a tutaj podczas bloczenia nawet z qmplami sobie pisałem ;P. Ale to spowolnienie i leczenie... :/
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Sosnowiec~
Stan: Na Emeryturze
Imię: Thristen
Profesja: Royal Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 154
Skille: 102/65
Poziom mag.: 23
|
![]() to tak :
ja to blokalm moim Rp 92lvl na luziku ![]() wystarcza Up- 2sorce jedne z burst + czasem hmm ,Drugi co postawi 2/1 firre elementala i jakis palaynek, bo sie to scierwo szybko leczy mi idzie od 0-1uh, najgorsze jest to jak sie ustawi ryjem na shoterów to pada albo jakis shoter albo 2fe ![]() na 40lvl+ pwonienes to zblokowac bo jak niestoisz przed ryjem to nieoberwierz z tego Wawe a takl z lapy niewali wcale po 300 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 05 2005
Lokacja: Kazordoon the town of dwarfs
Stan: Aktywny gracz
Gildia: Masters Of Night Strom
Świat: Harmonia
Poziom: 23
Skille: 64/63
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ale to zalezy jeszcze przeciez gdzie to jest.Jak na zdjeciach z test servera to byly te hydry po 3,4 w jednym miejscu i wez to sprubuj bloknac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Zeby lurnac 3-4 hydry trzeba byc naprawde zdolnym, nam max po 2 wychodzily, a jak bloker dobrze chodzil to zawsz jedna byla i nie trzeba czekac na respwan.
Co do kolegi wyzej, bezsensu jest stawianie fe na swiecie pvp... /Titaco |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nom, fe to troche hardcore`owy pomysł. Ja na wejściu złapałem 2 i był looz
(zlurowane ?). Nie wiem jak to teraz jest przy tych pozmienianych respach, ale nie wydaje mi sie, zeby był problem ze zlurowaniem 1`ej. Po prostu biegnie się troszku szybciej i czeka na jedną... ![]() Co do respa - racja, marzenie ![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Co do loota to juz w ogole nie bede sie wypowiadal
![]() /Titaco |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2004
Lokacja: Zza Mikrofonu
Stan: Niegrający
Imię: Mystick Tomek
Gildia: DM
Świat: Selena
Poziom: 42
Skille: 70/68
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Ja ci proponuje bezpieczne blokowanie na 45+lvlu, Hydry to takie troszke zmutowane DL'e a na Dl'e bez jakiejś wyśmienitej ekipy to bloczyć dosyć spokojnie możesz na 45lvlu, co do ekipy to proponuje smasowany atack bo dosyć szybko się leczy...