|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Peacefull Healer
Profesja: Elder Druid
Gildia: Silver Conclave
Świat: Premia
Poziom: 101
Skille: 26/33
Poziom mag.: 70
|
![]() Tibia, z początku wydawała sie ciekawą grą on-line, jednakże pierwszy mój zapal ostudził brak FAQ'a - wybaczcie koledzy, ale FAQ w stylu "jak on ci walnie z HMM to ty zapodaj UH" to mozecie sobie w d... wsadzic ...
Nigdzie nie ma opisanego roogkgarda - co robic, na co zwrocic uwagę, w jakiej kolejności robic questy (co to jest quest), co warto kupić, co sprzedać i najwazniejsze - W JAKIEJ PROFESJI SIE SZKOLIĆ. Oczywiscie jestem w stanie zrozumieć piszących FAQ'i - chcą być najlepsi - więc z tąd poradniki "jak expić" umieszczone w nieznanych dla normalnego usera zakamarkach mapy ... Powiem krótko Tibia jest grą NIEZRÓWNOWAŻONĄ - błąd w rookgardzie ma konsekwencje na całe Tibijskie życie - jeśli szkolisz się na knighta to nie masz szans, jedynie słusznymi profesjami są palladyn i druid - te postacie mają tak dużą przewagę nad innymi że gra staje się bez sensu jeśli wybierzemy inną profesje i chcemy grać sami .... Przeszedłem przez wiele strategii on-line, off-line, real time i turowych, ale nigdzie nie spotkałem takiej dyskryminacji określonych profesji - wszędzie było to w miarę zrównoważone - a w tibii - nieporozumienie... Po dwóch tygodniach gry doszedłem do knighta lev 15 skile 43/44 i widze ze dalsza gra nie ma sensu - i tak załatwi mnie pierwszy lepszy palladyn (lub druid) nawet z niższymi skilami bo mają znaczną przewagę w walce na odległość - zanim do takiego gościa dojdę to będę martwy. Nie bez powodu wszyscy PK (player kilerzy) których spotkałem to palladyni - zanim się ktoś zorientuje - jest martwy. Dlatego właśnie Tibia jest do bani - i dlatego nie wykupię PACC'a - choć już miałem to zrobić - pojąłem, że gra nie daje równych szans wszystkim i szkoda na nią czasu .... Dlatego mówię krótko - tibia suxxx |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Mów co chcesz, ale jesteś ułamkiem procenta ludzi na forum, którym się Tibia nie podoba.
Co do tej pierwszej części. Jak byś szukał, to byś znalazł. Niechodzi mi już żeby na tibia.pl (choć napewno jest) ale np w www.google.pl . Kiedyś niewiedziałem o co biega z tym Rookgaarde, wpisałęm Rookgaard i już pierwsza pozycja - Rookgaard - jak najłatwiej przejść, questy, eq, początki itp itd... Poprostu Tibia Cię nie wciągnęła tak jak innych. A i jeszcze jedno - jak byś dogonił tego paladyna i go zaatakował, to raczej byś wygrał walkę... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Bo akurat szanse każdy ma takie same. Fakt, w innych grach jest lepiej, bo od początku wybierasz profesję, nie masz tych 8 poziomów na zastanowienie się i choćby spróbowanie poszukania manuali. Fakt, większość obecnych gier MMORPG jest lepsza w solo. W Takim Guild Wars, WoW czy Lineage to wogóle super się gra samodzielnie, każdą profesją... tylko nudno i jesteś mocno w plecy zawsze w stosunku do tych, co w teamie grają. A po za tym, zły dział.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! Ostatnio edytowany przez MatKus - 26-06-2005 o 13:07. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Mowisz ze nie ma FAQ, poradnikow i takich tam, a da sie poszukac, ja duzo czytam ciekawostek o tibii i jakos sobie je znajduje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
The Witcher
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Co to za zabawa grać w grę, w której mamy wszystko opisane ? W inne gry też grasz z opisami bo sam sobie nie radzisz ? Na odkrywaniu właśnie polega cała zabawa. Brakuje ci opisu gry ? http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual Mówisz, że nie ma FAQ ? http://www.tibia.com/guide/?subtopic=faq ... a to co ?
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() on poprostu użala się nad sobą bo jest kiepski w tę grę jak koledzy mówili
manual- jest na ww.tibia.com ,www.tibia.pl tam byś znalazł faq- też --ll-- rookgard-jest dla poaczątkujących byś się właśnei nauczyli grać pk-są światy bez pk tibia to nie jest strategia czy "diablo 2" jest strategią lub "morrowind" ?? a teraz zamknąc prosze temat |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 11 2004
|
![]() I Po Co To Piszesz ??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2005
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
|
![]() Po pierwsze jakbys poszukal to bys znalazl zeczy na forum , po drugie poprostu nie wiesz jak grac w tibie i cieszyc sie tym ze masz taka jaka masz postac.
po trzecie w tibi moze cie ktos zabici o to chodzi zeby starac zeby cie nie zabili no i musisz starac sie byc jak najlepszym o to chodzi w tibii -.-" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Ostrów Wlkp
![]() |
![]() Te spostrzeżenia zostaw dla siebie.
Btw. Paladyn zanim do niego dojdziesz to Cię zabije ? LOL wiesz co to są uhy ? runy ? wiesz co to są bronie ? rotfl to jest żałosne... Padłeś albo coś i teraz nam wmawiasz , że tibia jest blee. Moźe trochę jest ale ja poprostu nie mam co robić to zasiadam głównie z powodu kolegów.(wspólne hunty,cele) Więc nie opowiadaj mi tu swoich historii tylko idź na dwór pograj w piłkę to humor Ci się poprawi ![]() Pozdro
![]() |
Dark polo |
Ta wiadomość została usunięta przez Dr. Omader.
Powód: A tobie co na leb wali? Za duzo slonca?
|
![]() |
#11 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Cytuj:
Oceniasz gre mając o niej naprawde małe pojęcie(wnioskuje z twej wypowiedzi). To tak jakbym ja powiedzial ze gra "super fajter 12" jest lipna bo przegralem 1 walke. Poztaym nie chcesz - nie graj, ja chcem-ja gram proste. Niech łół bedzie z toba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() Właśnie, poznałeś Tibie w zaledwie malutkim procencie pewnie nawet nie znasz nic poza Rookiem i okolicami miasta w którym mieszkasz a mówisz że jest do bani! Piszesz także, że jedynymi słusznymi profesjami są Paladin i Druid a w Tibi jest tak,że KAŻDA profesja ma zalety i wady.
Dla mnie Tibia jest fantastyczną grą i nic mi w niej nie przeszkadza! A tobie jak się nie podoba nie graj przecież Cipsoft Cie nie zmusza!! |
![]() |