|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
![]() |
![]() Z uwagin na ciągle rosnące ceny run ( 2k za BP HMM , CZY ICH PO&#*@ŁO ??!!! ) zaczęłem oczuwać niedostatki gp. W związku z tym zastanawiam się czy znacie jakieś dobre miejscówki gdzie mozna niskim kosztem zarobć sporo kasy. Bieganie z monkami na guardy jest już nudne a minosami rzygam...
Statsy: Master sorc 44lvl, 48 mlvl, PACC |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Exiva "
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
Poziom: 40
Skille: 75/53
Poziom mag.: 15
|
![]() eee chyba dragi z ds przez updatem sie dalo nie wiem jak teraz
Ostatnio edytowany przez Ogon Levitaurim - 30-08-2005 o 17:30. Powód: literówka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: W Thais
Stan: Aktywny gracz
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 34
Skille: 24/26
Poziom mag.: 45
|
![]() tylko bez summonów!!!
ładnie sie zarabia na dwarf guardach, ale o zależy od szczęścia... raz zarobiłem 3k(kosztem 600gp) a raz 700gp, z tym samym kosztem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2005
Lokacja: Wrocek
![]() |
![]() 1. Sam sobie rob runki
2. Rotwormy (darama) 3. Larvy - ankh 4. Skupuj eq tanio, sprzedawaj drogo
![]() |
#5 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Mozna tez sprobowac z monkami w tombach.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2005
Lokacja: Aldora/Mystic Lane2
Imię: Ixde
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Immortal Rangers
Świat: Aldora
Poziom: 38
Poziom mag.: 48
|
![]() Tomb z monkiem +4 bp hmm i nawet sie zwraca a jak nie to darama roty i robisz runki ^^.Ja to mam frajerow providerow,hmm'y po 500 gp xd.Rox?
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2005
![]() |
![]() @up
Hyhy jasne a w tej bajce były smoki? 500gp za bp...co za ...IDIOTA;] Nikt nie jest głupi jak ty i nie sprzedaje bp hmm'ów za tyle...
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2005
Lokacja: LW
![]() |
![]() to beznadziejny pomysł ale morzna zarabiac ... na RATACH przeciesz 1 daje ok.4 gp a zabicie go do 5 sek. więc morzna w minute nabić 100 gp
( tylko mnie nie krytykujcie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2005
![]() |
![]() Coconut
Skrytykuje ciebie;] 1. Prosta matematyka-Minuta-60 Sekund(Zabicie niby rata 5 Sekund)czyli 12 ratów w tym czasie mozna ubić. 12 Ratów + "najelszpy" loot to 48gp-.-' 2. Nie ma nigdzie tak szybkiego respu ratów i takiej ilości żeby co minute zgarniac 100gp-.- 3. Idz do szkoly i naucz sie pisac 4. Wyjdz
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Guardy z monkami / guardy z HMMkami / guardy z GFB (labirynt/dwarf hell). Ghoule z monkami. Scaraby z DSami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA
Stan: Na Emeryturze
Imię: --
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
|
![]() Necro
![]() Co prawda czasami się nei zwróci ale wtedy można wziąść następną porcje hmm i się w końcu zwróci. Bywa że na 30bp hmm wypadaja 1 bohy albo na kilka bp 2 pary i jakiś SS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Początkujący
Imię: Lord-Jacko
Gildia: BassHunter
Świat: Arcania
Poziom: 97
Skille: 90/86
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Hmm zainwestuj w bursty i huntuj w tombach c shambler vampy scaraby ghoule + wlasne hmm zrobione od czasu do czasu lub 2 opcja zsumonuj dsa i pomykaj na scarabach powinno sie zworcic za mfy przynajmniej
![]()
![]() |
#13 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
jestem 190+k w plecy za hmm, wypadly na razie 2 grzybki. necro sie nie zwraca @topic: mino, mino i jeszcze raz mino. Robisz lootbagi, robisz runki , jest ql
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
|
![]() Popieram, niestety guardy i minosy rzadza. Jesli chcesz zarabiac na powaznie, zawsze to sa 2 najlepsze miejsca.
Reszta zalezy w duzej mierze od szczescia. Hunty w dluzszej perspektywnie sa oplacalne praktycznie zawsze. Niestety trzeba w nie zazwyczaj zainwestowac troszke kasy i nie zawsze sie zwroci - pechowy dzien. Sumarycznie jednak to dobra droga. Smoki z dsami, necro z dsami i runami, a nawet dle z dsamki (we 2 sorcow/druidow, tak da sie spokojnie na tym lvlu). Mozliwosci z twoim lvlkiem jest naprawde duzo. Oczywiscie jest najlepsze wyjscie, czyli wieksze wypady z blokerami. Przy twoich statsach praktycznie wszystko procz demonow przy odrobinie szczescia powinno sie splacac. Thor |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Gildia: Defenders of Ulthuan
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() Nie napisałeś czy pvp czy non-pvp...
Jeśli non-pvp to w 2 magów z FE na hydrach idzie niesamowita kasa. Wymaga to jednak czasu i doświadczonego blokera... Dobry hunt to tak z 4 godziny i 10 bp HMM. Byłem już tam kilka razy i zawsze się zwraca tyle że można HMMy samemu na MF robić i zostanie na drobne wydatki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2004
Lokacja: Racibórz
![]() |
![]() Tomb w ruinach z dsem. SIngle wamp i duzo gowien. Zwraca sie przy 2 strzalach z hmm na skaraby i mumie nawet ;]
Guardy z dsami (Taaaak, z dsami. Kto nie probowal niech sie nie odzywa.)
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Aldora/Mystic Lane2
Imię: Ixde
Gildia: Immortal Rangers
Świat: Aldora
Poziom: 38
Poziom mag.: 48
|
![]() Cytuj:
fuck mac,cieciu sam idz do szkoly i naucz czytac sie ze zrozumieniem.ktos mi PROVDUJE hmm'y za taka cene a nie ja sprzedaje.PROVIDUJE CZYLI DOSTARCZA,SPRZEDAJE OMFG 10 letnia bicz -.-
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 06 2005
Świat: Elysia
Poziom: 80+
|
![]() Ja polecam na nowych serwach folde (a dokładnie miejsce gdzie jest dużo orców),zbieranie złomu na mino: plate shieldy,chain armory itp.Na starszych serwerach jest tam w trzy i troche ludu nieradze zbierać złomu w godzinach kiedy gra najwięcej brazylijczyków "10 noobów na 1 plate"^^.Jak masz pacc to roty darashia ja średnio w ciągu godziny bije tam jakieś 15% exp lvl a mam 23 lvl,albo tomby kolo ank radze expić z sumonami
#@ sorki za błędy ortograficzne jak coś =/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 07 2004
Lokacja: Świebodzin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Wirvan
Profesja: Druid
Świat: Danubia
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
|
![]() hmm przed updatem biegalem druidem od 42 do 50 lvla na OF (wchodzisz na niewidce, znajdujesz same bezpieczne respy zergow i wedlug ustalonego i zanalizowanego wczesniej schematu je wybijasz)... ale teraz potwory sie ruszaja i hunt solo na OFie moze sie zakonczyc nieszczesliwie...
zawsze bralem ze soba 8 bp hmmow (wiecej nie oplaca sie brac bo trzeba bylo by zrzucic eq, a uwierz mi, takie 4 arma wiecej moze uratowac ci zycie), 1-2 runy gfb, jakies tam explo na ewentualnie zlurowane shamany - wychodzilo srednio 6k expa za bp, 20-25k expa na godzine (z taka iloscia hmm nie posiedzisz tam dluzej niz 2,5-3h). no i zawsze takie expienie jest ciekawe ![]() acha, jezeli chodzi o loot to wychodzilo 9-12k (zalezy od ilosci halabard) najlepiej loota sprzedawac w thais - chain army, double axe i halabardy sa tam najdrozsze no i chyba najwazniejsza z tego wszystkiego rzecz... takie expienie nadaje naprawde niesamowity klimat gry w tibie jezeli oczywiscie w trakcie sluchasz jakiejs dobrej muzyki ![]() |
![]() |
![]() |