Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-09-2005, 21:25   #1
bmc86
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 09 2005
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Silvera
bmc86 ma numer GG 4562131 bmc86 ma login Tlenu bmc86@tlen.pl
Domyślny Zmiany dla zwykłego śmierelnika?

Zastanawialiście się kiedyś czy wy gracze macie jakiś wpływ na to jak ma wyglądać wasza ulubiona gra? Bo ja zastanawiam się nad tym od ostatniego update. Pewnie wielu graczom marzy się inna Tibia. Napiszcie proszę wasze propozycje jak miałby wyglądać dialog z CipSoft. I w jakim stopniu gracze mieliby wpływ na wygląd gry.
bmc86 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-09-2005, 21:43   #2
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Gracze nie maja wplywu na wyglad gry bo jak kazdy powszechnie wie CipSoft olewa zwyklych graczy, robia sondy, z ktorych wiekszosc nic nie wynika, ja bym chcial zeby sie wzieli i napisali tak Tibie, aby uniemozliwic uzywanie tych wszystkich macro, light hackow itd. nie wyobrazacie sobie jak Tibia by na tym zyskala i o ile przyjemniej mi sie gralo, nie marze sobie o nowych itemach itp, tylko o uczciwosci.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2005, 22:59   #3
maro38
Użytkownik Forum

maro38's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Tutaj

Stan: Niegrający
Imię: Marros
Profesja: Knight
Domyślny

Spróbuj tutaj: Tibia.com FAQ English required.

X Japan: Blue Blood
maro38 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2005, 00:14   #4
paw3
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 04 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba-knight
Gracze nie maja wplywu na wyglad gry bo jak kazdy powszechnie wie CipSoft olewa zwyklych graczy, robia sondy, z ktorych wiekszosc nic nie wynika, ja bym chcial zeby sie wzieli i napisali tak Tibie, aby uniemozliwic uzywanie tych wszystkich macro, light hackow itd. nie wyobrazacie sobie jak Tibia by na tym zyskala i o ile przyjemniej mi sie gralo, nie marze sobie o nowych itemach itp, tylko o uczciwosci.
Wątpie czy jest możliwe napisanie tak tibi aby nie dało się używać żadnych macro, botów itd. Pozatym nie można powiedzieć że cipsoft nic nie robi w tym kierunku, wprowadzenie łamiących się spearów czy soul potions ma właśnie na celu ograniczenie możliwości stosowania cheatów.

Jeżeli chcesz się wypowiedzieć o tym jakie zmiany powinny zajść, według ciebie, w tibi, trafiłeś na złe forum. Polecam forum na www.tibia.com, właśnie do takich celów jest ono przeznaczone ( oczywiście obowiązkowy angielski ).
paw3 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2005, 21:14   #5
bmc86
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez paw3
wprowadzenie łamiących się spearów czy soul potions ma właśnie na celu ograniczenie możliwości stosowania cheatów.
Pamietaj ze te zmiany dotycza sie rowniez graczy, ktorzy graja fair. Nie kazdy paladyn uzywa jakiegos macro. I nie kazdy druid czy sorek robi runy beda afk. Ten update bardzo krzywdzi rowniez tych uczciwych graczy.
stary 22-09-2005, 21:54   #6
Tibio-gracz
Użytkownik Forum

Tibio-gracz's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: Askara
Poziom: 27
Poziom mag.: 27
Domyślny

@up
Racja

CipSoft uprzykrzył życie uczciwym graczom.Pewnie niedługo powstaną jakieś hackerskie programy, które spowodują, że speary się nie będą niszczyć.Cheaterzy wtedy będą się cieszyć, a uczciwi gracze męczyć.Tak samo z soul pointami.Też pewnie powstaną jakieś programy ułatwiające życie cheaterom, a uczciwi graczę - dalej będą się męczyć ze spearami albo z SP.

BEST SOLO:
Tibio-gracz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2005, 22:21   #7
Ettercap
Użytkownik Forum

Ettercap's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2004

Stan: Na Emeryturze
Imię: Adamantite
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

ja nie rozumiem tych hackerów - ja bałbym się chociażby o stratę konta nie mówiąc już o tym że nie lubię cheatować.

wg. mnie te wszystkie soule, łamiące spiry (wg. mnie NAJGORSZE w update choć nie grałem nigdy pallem) itp. to dowód tego że CipSoft jednak dba o graczy, o uczciwych graczy. popieram ich działania i wiem że samo banowanie nie wystarcza, CipSoft ma naprawdę spory problem ale stawiają (tak jak ja) na dobrą uczciwą rozgrywkę, naprawdę wolałbym wogóle nie manasittować tylko stać na expowisku z rybkami i tam robić runki (dobry sposób ) niż idąc drogą zostać napadnięty na 11 lub większy poziom jakiegoś brazolskiego druida z 40mlvlem, kupą sdków pod pachą i dostać deda po sekundzie bo kolo używa bota do strzelania z run.

co do znikających potworów - ten pomysł antylooringu mi się nie podoba, wg. mnie nie ma sposobu na opanowanie looringu (looring is part of the game) byłem ze 2 razy ofiarą looringu, sam nie looruję.

a poruszanie się potworów? hmmm wg. mnie tandeta tylko to przeszkadza i łatwiej o deda

PZDR. ETTERCAPIĄTKO

re down: masz rację zawsze to dodali nowy upragniony teren dla FACC tego nawet się po nich nie spodziewałem że są aż tak "kochani" z tymi smuggami jest świetna zabawa jak damy "utevo res ina" niektórych kumpli nawet nabrałem że mam pacc

Ostatnio edytowany przez Ettercap - 22-09-2005 o 22:46.
Ettercap jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2005, 22:23   #8
Wufei
Użytkownik Forum

Wufei's Avatar

Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Białystok

Stan: Na emeryturze
Domyślny

zmianą dla zwykłego szarego jak srajtaśma facca było to, że cipy dodały chociaż dark cathedral, chociaż tyle.. no i zawsze można sie na smugglerach powyżywać za outufity ;P a wpływu i tak nikt na to nigdy nie będzie miał nawet taki tutorzyna, no conajwyżej counsellor i wzwyż mogą coś tam zagadać

trochu offtopowo ;P

Ostatnio edytowany przez Wufei - 22-09-2005 o 22:25.
Wufei jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2005, 08:21   #9
bmc86
Użytkownik forum

Domyślny

@up

Co z tego ze dodano dla facc nowy teren jakim jest katedra. Skoro odebrano nam jeden z lepszych expowisk (moim zdaniem) - hellgate. Byliscie tam po update?

Ps:
Prosze was wypowiadajcie sie na temat jak powinien wygladac dialog gracza z Cip'ami wzgledem zmian w grze. Forum i sondy juz mamy, moze cos innego?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania