|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
|
![]() Chcialbym sobie zakupic Neostrade 128kb/s TP za 59zl miesiecznie i 1.22 + vat za doloczenie :> I czy jak mam te 6 GB to je zuzywam jesli gram w jakas gre przez neta naprzyklad tibie albo ogladam se stronki w necie czy tylko jezeli sciagam piosenki filmy itp...
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
![]() |
![]() Podobno tak(tak mialem w ulotce napisane) ale w tibi masz wiekszosc danych na dysku wiec zuzywa to minimalnie (mam 5 gb do zuzycia a gram calymi godzinami).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2004
Lokacja: Iława
|
![]() mhm... powiem i tak że to chodzi o ściąganie ale Tibia tez pobiera na miesiąc około 200mb więc prawie nic...
A jeżeli śiągniesz te 6 giga to zmniejszają ci tranfer o połowe i od następnego miesiąca masz znowu normalny transfeer Ostatnio edytowany przez pihorinio - 04-09-2004 o 11:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Te 6gb to zuzywasz zawsze jak jesteś połączony z internetem.
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 08 2004
|
![]() Widze ze ja musze ci pomoc. Na poczatek male sprostowanie neostrada ma ograniczenie nie do 6 ale do 5 gb. Po drugie kosztuje tylko 1,22 z vat a nie jak napisales. pozatym w sklad tego ograniczenia wchodzi wszystko lacznie z otwieraniem stron internetowych , wysylania maili itd. Ale zeby wyczerapac te 5 gb to musisz sie ladnie namecznyc przykladem moze byc sciagniecie 1300 mp3 lub ok 5-6 fimow, gry on-line tez wchodza w sklad tego ograniczenia. Jezeli chodzi o tibie to spokojnie wystarczy ta neostrada za 59 zl miesiecznie ( predkosc 128 ) zakladajac ze bedziesz gral po 8h dziennie to wyczerpiesz jedynie ok 3gb.
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Lysolini - 05-09-2004 o 11:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 07 2004
|
![]() eee 3 gb na miesiąc czy 3 gb na dzień O.o bo ja zakupiłem neo 512
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 08 2004
|
![]() Co do spadku transferu po wykorzystaniu 5gb transfer spada nie o polowe a prawie 4 krotnie, czyli ze nie bedzie 128 a ok 32.
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Lysolini - 05-09-2004 o 15:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Buuuuu
|
![]() Moze podam statystyki mojego dzisiejszego polaczenia (takie normalne, troche stalem pod depo w Carlin, ale pozniej na pustkowiu bylem
![]() Tibia***** Czas polaczenia: 1h 44 min Wyslane 2419 bytys Odebrane 171.4 Kb Czyli razem ponizej 175 kb Zakladajac ze grasz po 10h dziennie to miesieczny limit 5Gb uzywajac tylko Tibi wykozystasz za 2 lata (+/- 6 miesiecy).
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
|
![]() THx wszystki za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie...Jaki adres ip. ma Isara (pamietam ze byl kiedys taki temat szukalem ale jednak nie znalazlem)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Opole
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Aby sprawdzic jaki adre IP ma świat z którym jesteśmy połączeni wykonujemy następujące kroki:
1.Start 2.Uruchom 3.cmd (winXP)/command(win9x) 4.wpisujemy netstat -o Zaraz wrzuce moj transfer z grania w Tibię... zwalone cookies, wybaczcie modki !!!
diabel mnie dzisiaj kusil, zebym uwierzyl w boga Ostatnio edytowany przez Wyzzer - 05-09-2004 o 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Opole
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ze względu na to, że poprzedni post został usunięty (żadko mi się to zdarza), powtarzam co napisalem wczesniej.
@upAby uzyskac informacje, na temat tego z czym jesteśmy połączeni, wykonujemy następujące kroki: 1. Klikamy 'Start' 2. Klikamy 'Uruchom' 3. Wpisujemy: (w Windows XP) cmd ; (w Windos 9x) command 4. W konsoli DOSa wpisujemy: netstat -o @Topic Co sądzicie o tym ? XD ![]()