![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Na emeryturze
Imię: Sante Mefisto
Profesja: Elder Druid
Świat: Xerena
|
![]() Podobno Club figting idze u knighta wolniej niz axe i sword czy to prawda??
I czy jest to duża różnica ?? *A nawet jeśli to chyba nie jest wielka wada bo przynajmniej sie shileda nadrobi xD
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Płock
Stan: Niegrający
|
![]() Wszystkie skille melee u knighta (club\sword\axe) rosną tak samo szybko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
Profesja: Paladin
Świat: Isara
Poziom: 40
Skille: 77+/62+
Poziom mag.: 11
![]() |
![]() Jeśli zaczynasz swoją przygode z Tibią polecamyt Cluby ... Tanie i dobre ale z dragon hammerem to loota se nie pozbierasz
![]() ![]()
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() jesli jestes doswiadcoznym graczem to wiesz co wybrac.
jesli nie jestes to bierz na co cie stac.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak na mój gust to sword/axe na normalna postac, a cluby za..biste jak chcesz popekowac
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() No cuż cluby są tanie i to chyba ich największy plus. Do wyboru masz warhamer i skull staf. Warhamer jako broń 2 ręczna ma przyzwoity atak i jest starsznie tania. Są i minusy mały wybór i mały def. Jeśli planujesz grać dłużej i wbić lvl 100+ to będziesz mniał również problem przy anni (nie ma thunder hammera do wyboru). To chyba na tyle. Dobry wybór przy nowych światach (ceny broni są strasznie wysokie a warhamer nie jest trudno dostępny) ale w późniejszych stadiach gry będziesz najprawdopodobniej tego żałował.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Początkujący
Imię: Lord Karrak
Profesja: Elite Knight
Świat: Isara
Skille: 88/87
Poziom mag.: 6
|
![]() No był już temat nawiązujący do rozkminki dotyczącej wyboru broni:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=32442 @topic Wszystkie skille odpowiadające za walkę wręcz (fist fighting, club fighting, sword fighting, axe fighting, shielding) idą TAK SAMO szybko. Czasami odnosi się inne wrażenie, zwłaszcza podczas expienia (zazwyczaj wtedy skille odpowiadające za atak idą szybciej), ale wszystkie one idą tak samo szybko. @pekowanie warhammerem Według mnie nie opłaca się robić rycerza do pekowania, chyba, że to będzie rycerz do pekowania osób, które nie mogą się leczyć. Dlaczego? Ponieważ hity na człowieku, nawet z warhammera, przy skillach 50-60 (nie sądzę by Ci się chciało czekać dłużej, zwłaszcza, że będziesz mieć główną postać, również rycerza, na którym i tak jest dużo trenowania) będą wchodzić bardzo rzadko, a jak już bardzo słabo. Jak już chcesz pekować to zrób sorca, albo paladyna. Chyba rozwiałem wszystkie wątpliwości? Pozdrawiam, LK~
Ostatnio edytowany przez Lord Karrak - 24-05-2006 o 15:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() Zaletą pkingu knightem są praktycznie zerowe koszty. Poza tym, nietrudno znaleźć 20~ palka, który nie nosi tarczy, a w takiego hity jak w masło i często uhy nie pomogą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Elbląg
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Selena
|
![]() IMHO wg. mnie nie ma sensu dzielic borni ze dla doswiadczonych sa swordy i axe a dla niedowiadczonych club. Bzdura
Zaczynalem swoja przygode z tibia ze swordem i jakos ciezko nie bylo. Sword jest dominujaca bronia w Tibia. Poza tym jak widze zalozyciel tematu ma juz jakies doswiadczenie (PACC) Odp. do pytania zeby nie byl offtop: Skills ida tak samo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Poprostu 100% pure pk!!
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 05 2006
Lokacja: Venore
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 20
![]() |
![]() na poczontku, jesli masz malo kasy to vlub jest najlepszy- bo jak wiadomo jest tani. ale jesli masz wiecej kasy to najbardziej sie oplaca miecz - maduzy atak i najwiekszą spośród broni obronę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mówisz że axe jest tani? Może na starszych serverach, ale na Xerenie naprzykład nie.
Małe porównanie cen na Xerenie: Skul Staff: 8-9k Bright Sword: 15-20k Fire Axe: I uwaga 40-45k!!! (Oczywiście chodzi mi o porównanie axa i sworda.)
[CHAR]Collaxis[/CHAR] Collaxis bucket http://s160.photobucket.com/albums/t184/Collaxis/ Ostatnio edytowany przez Sante Mefisto - 25-05-2006 o 21:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() kiedyś było tak axe/sword dla knighta club dla sorca druta (mówie o czasach kiedy nie było wandów działających) skulstaf waga wręcz zerowa do tego tani i w miare mocny w sam raz nadawał sie dla sorca. natomiast axe/sword to bronie typowo dla knighta axe mają minimalnie lepszy atak za to gorszą obrone natomiast swordy minimalnie gorsze statystyki ataku i dobry def. W cluby szli ci z knightów którzy zaczynali swoją przygode z tibią lub ci którzy wiedzieli że długo sobie nie pograją. Fakt są tani ale co z tego. Czy naprawde waszym mażeniem jest przez wszystkie czasy latać w war hammerem 45:ataku bodajrze, ciut nudno. A jak sie wybierze axe albo sword to mamy do dyspozycji odpowiednio 48atak (dragon lance)i 46chyba (gigant sword) a w dalekiej perspoektywie broń o statystykach nawet 50 ataku jedno ręczną. Dlatego uważam że dyskusja jest czcza poza tym odbiegająca znacznie od pytania zadanego w temacie.
ps.rosną tak samo [; ale clubów nie polecam
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Bartoszyce
Imię: Pulse Slayer
Świat: Pandoria
Poziom: 60~
Skille: 21/26
Poziom mag.: 52
![]() |
![]() Jeżeli chcecie zobaczeć dobrą zabawe ,jak 15 knight pkuje z clubami, jest wsumie jako tako postrachem pandorii i jest naprawde dobry w tym co robi poszukajcie filmików Rabusa Mariusa
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 05 2006
Lokacja: Rawa Mazowiecka
Imię: Ksiaze Imrahil
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Aurea
Poziom: 13
Skille: 36/30
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Ja osobiście polecam Club`y... od pocztątku walcze Clubem a jestem knightem. Mam War Hammera 13 lvl skille 36 clubem i zadaje Hity na slimie do 80. Wiec jezeli ma sie juz dobre skille i bron to leszy jest club...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
btw. jak sie ma dobre skille to kazda bron jest dobra ^^ |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 05 2006
Lokacja: Rawa Mazowiecka
Imię: Ksiaze Imrahil
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Aurea
Poziom: 13
Skille: 36/30
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() czy ja gdzieś napisałem że mam dobre skille??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() i tam ja mielem 16knight i walilem clubami (ale ja sprzedalem ) to powiem ze na duzym lvl bedziesz zalowal ze walisz clubami bo dla knighta to bradziej axe i sword .. wiadomo war hammer tani ale zly poniewaz walisz mocno ale potworki ciebie mocniej z war hammerem to se mozesz pofikac do ghoula ja np z fs ma best hit 116 a moj kolega przy skilach 41 ma taki ale z war ale juz sie przezucil na axe -.-
![]() |
![]() |