|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
|
![]() mam pytanie, a mianowicie wybralem miasto venore,
i nie bardzo mi ono odpowiada... jakie sa sposoby aby przeniesc sie do innego miasta ? np. AB ![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2004
Lokacja: Włocławek
![]() |
![]() Oczywiście, że można. Jak wiem to jest tylko 1 sposób. A należy wykonać następujące czynności:[list=1][*]Kupić parcela.[*]Władować do niedo wszystko z depot.[*]Zaadresować do nowego miasta.[*]Przyszykować się w daleką drogę.[*]Zabrać pare HMM (przydają się na Moście Dwarfow).[*]Przejść do Ab'Dendriel.[*]Odebrać paczkę.[*]Przejść labirynt na którego końcu jest teleport rejestracyjny (tu potrzebna maczeta, kupisz ją w sklepikach pod depot w Ab'Dendriel).[*]Wejść w ten teleport.[*]I już jesteś szczęśliwym mieszkańcem Ab'Dendriel.[/list=1] Prawda, że proste?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ja proponuję, żebyś włączył http://tibia.pl/ i zobaczył sobie mape całej tibii. Tam masz zaznaczone każde miasto. Wybierz sobie któreś. Poza tym na mapie każdego miasta jest zaznaczony portal, do którego musisz wejść. W drodze do innego miasta kieruj się mapą, żebyś się nie pogubił i staraj się iść drogą (dość "dziurawą"
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Stan: Niegrający
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Ja jestem z Carlina i to mi odpowiada (choć dużo PK). Wg mnie Ab to najgłypsze miasto Tibii (jedyny plus to duuużo wody).
Ranking miast: 1. Carlin 2. Thais 3. Venore 4. Ab'Dendriel radze ci do Carlin
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie do końca sie z tobą zgodze, djkuter. Ab to najgorsze miasto, bo mnie tam zaraz pod depo zabił elf arcanist
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Tizon Jeon
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 44
Poziom mag.: 15
|
![]() A potrefisz uzasadnic dlaczego ab jest najgorsze?? AB jest super, super jest zamek, wszytsko tam jest, nawet smok, na ktorego sobie chodze z checia, wszedzie blisko, amazonki, na POH daleko ale luzz, Elf scout to jest w jaksini i go ludzie luuruja, ale to jak w kazdym miescie, (venore GS, carlin- jakies inne pierdoły, osotanio FE...)
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja po prostu nie lubie elfów. Zmieniłem o nich zdanie kiedy dowiedziałem sie gdzie jest ta sławna jakinia trolli dla lowlvl. Ogólnie Ab ma bardzo dobra położenie, woda dookoła, blisko do Fermor hills, gdzie często chodze... ale ty też byś zmienił zdanie gdybyś zobaczył Elf arcanist bezkarnie przechadzającego sie po mieście. Napisałeś, że chodzisz na dragi, także taki elf to dla ciebie raczej nic trudnego. Ale dla takiego gościa na 8lvl? Śmierć na miejscu. I tak było ze mną.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 02 2004
|
![]() ja osbiscie palcam ab! zaczolem do tego miasta, jest on super. rano gdzies tak ok 6-7 pojsc do trolli to tylko zrobic kilka rundek po korytarzach na jednym pietrze i juz 1,5K expa nabite! ja tak szyko nabijam expa i poalcem bardzo mocno ab !!!
pozdr. paxx |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 09 2003
Lokacja: Chrzanów
![]() |
![]() Heh.... tak czy inaczej wedlug jakiejs tam ankiety (nie pamietam juz gdzie.. moze tutaj) 70% polaków mieszka w AB i sam uwazam to za najlepsze miasto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() No wiem że jest najlepsze. Ale ja go nie lubie. Nie lubie elfów. Zresztą też byście sie wyprowadzili gdyby was zabił Elf arcanist w środku miasta. Jeśli ktoś zlurował to dobra, wszędzie sie zdarza. Ale mi sie raczej wydaje że nikomu by sie nie chciało lurować go z zamku czy gdzie tam one mieszkają. Czy wy lubicie potwory które was zabijają? Bo ja nie.
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 05 2004
![]() |
![]() Poiwem tyle ja mieszkam w carlin poniewaz mam tu kumpli o dlatego nikt mi nie podskoczy. moi kumple mja 46 lvl druid, 119 lvl druid i ze 10 z ponad 50 lvl wiec nie mam sie o co bac.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2004
Lokacja: Szczecinek
![]() |
![]() GDZie jest teleport w kazo niechce ktos wytlumaczy jak tam dojsc bo nigdy nie znajde
|
![]() |
![]() |