|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vixit
Świat: Olympa
![]() |
![]() Jak sam temat wskazuje jest to post poświęony pracy Gamemastera .. a mianowicie ... Większość ludzi myśli jak widzi Gamemastera: "Ten to ma dobrze ... może mieć itemy jakie chce lvl jaki chce" . A myśleliście kiedys nad tym czy któryś z gamemasterów generował sobie itemy bądź tworzył lvl ?? Chyba raczej nie. Gamemaster to bardzo ciężka rola, dajmy na to chcesz przejść (postacią gamemastera) odelgłość 5 kratek i już oblega Cie 40 Noobow którzy chcą powiedzieć Ci "Hi" badz "Please free itamz" ... mnie osobiście by to wnerwialo , bo ani to powód żeby bana dać ani nie można ich pozabijać bo jesteśmy tzw. "służbowo" . Ciekaw jestem co wy myślicie o pracy gamemastera ... Zapraszam do odpowiedzi ...
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Masz przyklejony temat "Jak sobie wyobrażam pracę moderatora/GMa?"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Elite Knight Forester
Profesja: Knight
Świat: Samera
Poziom: 33
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() @UP..kuzwa....a ty naucz sie czytac. On nie pyta jak chcielibysmy aby praca gh-ow wygladala....on sie spytal jak oni sie musza czuc kiedy przychodza jakies nooby i go mecza....!!
Przeczytaj sobie to http://www.tibianews.net/Section.asp?Ids=6 Nic dodac nic ujac z mojej strony....wspolczuje mu :>
HAIL SAMERA Ostatnio edytowany przez Elte Knight Forester - 06-10-2005 o 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Uważam że bycie Gm to niebo ;P.
1. Jak Cie oblega 40 noobów ban dla każdego tak na 1 dzień żeby ochłoneli Takie jest moje zdanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Hmm.. GM nie zajmuje się graniem w Tibie cały czas, ponieważ ma ciekawsze rzeczy do robienia... Przecież GM to nie żadne dziecko tylko człek 18 +...
![]() Btw. GM zajmuje się usuwaniem złodziei i oszustów z Tibii a nie NóóBów, którzy dopiero uczą się grać... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Gdzie mnie potrzebujesz?
Stan: Na emeryturze
Świat: Titania
![]() |
![]() Moim skromnym zdaniem, gm ma od zaje?.... dużo roboty. Być może na początku jest to fajne, ale wszystko ma swoje granice (czyt. pobłażliwość), pewnie wielu gm'ów modli się przed wejściem na serwer, na którym go nie było jakieś 3 miechy.
Pozdro
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Chełm
Stan: Na Emeryturze
Imię: Mustak
Profesja: Elite Knight
Gildia: Partyzanci
Świat: titania
Poziom: 70
Skille: 10/10
Poziom mag.: 6
|
![]() Hmm, takie zajęcie jest spoko, bo koles tylko siedzi przed kompem, banuje kilku ( albo kilkuset
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2004
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Niegrający
Imię: Mario Elkresh
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 45
Skille: 76
Poziom mag.: 16
|
![]() Cytuj:
To jest ich praca, a ta praca nie polega na dawaniu banów tu i tam tylko na pilnowaniu czy nie są łamane zasady Tibi. Jak sama nazwa wskazuje, oni maja pilnowac porządku w Tibi. A weź i siedź 8h dziennie na Tibi, ale nie graj tylko siedż i pomagaj innym prze 8h na 7 dni w tygodniu i zabaczysz po jakim czasie ci się znudzi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Fallen Angel
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2005
Lokacja: Gdańsk
Imię: Quinlan Moonblade
Gildia: Moonblades
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 10 2005
Lokacja: Edron
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Życie GMa to nie sielanka
![]() ![]() ![]() Kiedy GM loguje się do gry dostaje średnio po 100 private message zaraz po logu ![]() ![]() A tak btw to praca GMa nie polega na udzielaniu informacji które można znaleść w faq na tibia.com (do tego nalezy obowiązek tutorów). GM ma za zadanie wykluczyć z gry graczy oraz bugi przeszkadzające w zabawie innym użytkownikom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2004
|
![]() 40 oblegających n00bów?
Z tego co mi wiadomo, w regulaminie jest przewidziana kara za utrudnianie pracy gmowi. @Surv - bycie gm to praca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2005
Lokacja: Gdańsk
Imię: Quinlan Moonblade
Gildia: Moonblades
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |
![]() Cytuj:
Pomijam też że GM się nie pokazuje tak po prostu i nie ma zazwyczaj takich sytuacji że oblega go stadko graczy.
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Jeśli chodzi o itemy to nie prawda ,że gm kąpie się w mpa.Jego praca wdg. mnie jest nudna.Tyle ,że może się zawsze i wszędzie tp.
|
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Chełm
Imię: Mustak
Profesja: Elite Knight
Gildia: Partyzanci
Świat: titania
Poziom: 70
Skille: 10/10
Poziom mag.: 6
|
![]() Heh, faktycznie ,GM nie dostaje pieniedzy za pracę...
Przynoobiłem, SRY |
![]() |
![]() |