|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2005
|
![]() Drogi Adminie,
Jedynie o co prosze to o porządek na forum. Pomimo tego ze ilosc moderatorow jest dosc znaczna to jakos nie widze poprawy. Nie wiem czy wieksza rotacja moderatorow jest dobrym rozwiazaniem ale moze by warto pomyslec nad tym. Forum przypomina jeden wielki smietnik (nie wspominajac juz wogole o dziale ze zdjeciam). Wiem ze moderowanie forum nie jest niczym przyjemnym ale jezeli juz dane osoby zostaly wyznaczone do tej roli to niech to robia bardziej efektywnie. Z powazaniem, Lucifer
![]() |
#2 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Po pierwsze: zly dzial.
Po drugie: ten temat byl wiele razy poruszany w dziale tibia.pl - opinie, sugestie, itp. I nie chce mi sie po raz n-ty pisac tego samego tylko do innej osoby. Poczytaj sobie starsze tematy i znajdziesz odpowiedz na swoj temat w nich ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
wiesz ze w tych 3 linijkach textu mogłbys umiescic informacje przydatne dla uzytkownika forum, jednak nie, wolales je przeznaczyc na przypomnienie ze to gdzies juz kiedys tam było... a co do smietnika to forum zawsze takie było;] a cos ciekawego tu jest naprawde bardzo trudno przeczytac bo normalne posty sa blyskawicznie spychane na dalsze strony przez bezsensowny spam. jeszcze tak by the way, zauwazylem ze coraz wiecej postow pojawia sie od uzytkownikow ktorych data dołączenia jest miesiac temu max, bardzo smutne bo 95% tych postow to głupoty jakich mało sad panowie sad, staczamy sie;] oczko O_o
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kajzer:
Prawie w każdym poście przypominasz, że jesteś już trochę na tym forum. Oczywiście wiadomo, że większość starszych użytkowników nie zakłada głupich tematów, lecz zdażają się wyjątki. Tak samo jest z nowymi użytkownikami: Nie każdy zakłada głupie tematy.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
#5 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
nie rozumiem co za problem napisac zamiast 3 linijek bełkotu zeby szukał 1 linijki z konkretna wiadomoscią, oczywiscie jesli sie temat powtarza nagminnie to rozumiem ale jesli od czasu do czasu to czemu nie? BTW: jezeli sie tak zastanowic to tibia to rpg z bardzo prymitywnym systemem, mała iloscia broni, potworow ( chociaz to ostatnie rosnie ostatnio w dosc wysokim tempie) wiec dało by sie zamknąc forum i zostawic tylko przyklejone tematy bo oprocz legend nie zostało juz nic do powiedzenia. Powtarzanie sie tematu to rzecz normalna
![]() |
#7 | ||
eX Moderator
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! Ostatnio edytowany przez Raul - 03-11-2005 o 16:20. |
||
![]() |
![]() |
#8 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Nie mówcie że modkowie nic nie robią, fakt nie mogą podołać wszystkiemu ale to też tylko ludzie. Wystarczy spojrzeć na pierwsze lepsze poforum a zauważysz że połowa postów to posty usunięte a codzień powstają nowe, czasami identyczne z już usuniętymi czasem tak samo glupie i bezsensowne.
Jedno jest pewne praca moda nigdy sie nie kończy... PS Zróbcie wielki migający różnymi kolorami przycisk szukaj na samym środku forum to może niektórzy zaczną z niego kożystać. @ Topic (wyrok) Skasować temat...
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
od czego są bany? od czego punkty karne? chyba nie od tego zeby poprostu były pozatym myslisz ze uzytkownicy tylko czekaja az modek kogos potraktuje poblazliwie zeby zalac falą spamu? chyba nie:> a te pytania ktore sa trudne zadaje nie raz i skutek jest przewaznie ten sam (post znika po 3 h pierwszej strony bo nikt na nie nie umie odpowiedziec i musze sobie temat "odswierzac" piszac nastepnego posta)
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() hehe Kajzer gada madrze.... jak nigdy
![]() ja zauwazylem ze tematy powtarzajace sie nagminnie zostaja skasowane albo po 2 odpowiedziach uzytkownikow typu "nie" zostaje zamkniety. co ambitniejszy temat zostaje skwitowany krotkim "bylo, szukaj" i na tym sie konczy. zalozmy ze interesuje mnie jakis problem zwiazany z Isle of kings. Wpisuje to do magicznego okienka SZUKAJ i dostaje 102 tematy z czego w wiekszosci poprostu znajduje sie wzmianka o tej lokacji a nie np jej opis. wg moderatorow powinienem teraz doglebnie analizowac wszystkie srednio 10 stron kazdego tematu zeby znalezc to co mnie nurtuje. ale czy to jest wyjscie? czy forum nie jest po to zeby szybko i w miare latwo uzyskac informacje. oczywiscie nei chce zeby na kazdy temat pt. "Pomuszcie" udzielana byla wyczerpujaca wypowiedz, ale naprawde na odpowiedzenie takie ambitniejsze mozna by sie wyslilic. jezeli nudzi was pisanie co chwila tego samego skopiujcie sobei chociazby do notatnika wasze wypowiedzi, albo tematami poukladajcie sobei linki do waszych postow/tematow o tej tematyce (maslo maslane:/). ja wiem ze to nie latwe i pracochlonne, ale kto powiedzial ze to bedzie latwe? kolejna sprawa na naszym forum jest to ze za kazdy dzial powinno byc odpowiedzialnych 4 modkow (wypisanych na dole jak w dziale zdjecia) ktorzy sumiennie "patrolowali by" swoj rewir nei bawiac sie w lazenie po calym forum. moze i tak jest w tym momencie ale jednak jest to slabo widoczne. jak juz wspomnialem po 1. nikt nei mowil ze bycie Moderatorem jest latwe, a po 2. Kajzer jakiegos olsnienia chyba dostal ![]() PS. pewnie teraz moj post zostanei podzielony na cytaty po 1 zdaniu przez jakiegos modka i kazde z tych zdan zostanie skomentowane, wytkniete zostana absurdy, powiedziane ze to nie tak, i Bog wie co jeszcze. ciesze sie widzac z takim zapalem skomentowane co ambitniejsze posty. i jeszcze jakbyscie tej ambicji przelozyli troche na pomoc tym biednym zagubionym newbie i noobkom zakladajacym tematy z serii "Dlaczego????" to bylo by juz cacy ![]()
#11 | |||
eX Moderator
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Khazar Zapewniam Cię, że jak będziesz naprawdę chciał coś znaleźć, to zrobisz to szybciej, niż napisanie nowego tematu i czekanie na odpowiedź (nie zawsze prawidłową). Opcja Szukaj jest trochę bardziej rozbudowana, niż wpisanie jednego słowa i Enter. Proponuję się z nią zapoznać.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
|||
![]() |
![]() |
#12 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
Zwłaszcza tu: Cytuj:
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. Ostatnio edytowany przez Magus - 03-11-2005 o 22:02. |
||
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
http://forum.tibia.pl/showthread.php...ght=isle+kings http://forum.tibia.pl/showthread.php...ght=isle+kings po 1 popatrzcie na zachwaonei jednego z userow w 1 temacie (tego zbanoweanego, mam nadzieje ze za te wlasnei wypowiedzi). w kolejnym tamacie znalazlem ze jest to czesc questa i mneij wiecej jak sie tam dostac. spoko - znalazlem odpowiedz an moje pytanie. zajelo mi troche czasu zeby przewertowac kilka tematow i znalezc odpowiedzi. ale chyab nei o to chodzi zebyforum bylo baza danych z ktorej musimy cos wykopywac. wiem ze ogicznei jest poczytac to co ktos juz napisal, zeby poczukac i znalezc czy ktos przypadkiem nie zadal takiego samego pytania jak ja. ale jednak uwazam ze zalozenie tematu (POPRAWNE zalozenie tematu) jest wyjsciem lepszym. nawet lezeji cos bylo, to mozna to przeciez odswiezyc. czy tak trudno miec w notatniku link to ktoregoz z tych tamatow albo miec napisane "Isle of the Kings jest ..... sa tam ...... jest to miejsce gdzie jest pewien quest dlateo nier mozna udzielic wiecej odpowiedzi." i zamknac temat. ja wiem ze teraz to wiecej pracy dla modka niz dla usera jest, ale jednak taka prawda ze ludzie sa leniwi... jezeli na ich temat odpowiesz "szukaj, bylo" to zapewne nei poszuka tylko pojdzie na inne forum. Ja nei chce tu nic udowadniac, ze moj "system" jest lepszy czy nie. chodzi mi o to ze jakis Moderator od czasu do czasu moglby sie jednak pokusic o odpowiedz na zadane pytanie zamiast kasowac temat kwitujac to "szukaj, bylo" (oczywiscie mowie o tych ambitnych tematach a nie tych debilnych). EDIT: @Magus: hehe jak na niego to madrze. ale nei czepiajmy sie szczegolow. z tym madrym gadaniem chodzilo mi o sens jego wypowiedzi i o problem jaki poruszyl
"The circus has gone, all that's left is the clowns..." "To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..." Ostatnio edytowany przez Khazar - 03-11-2005 o 22:15. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2005
|
![]() Poruszylem ten temat by podkreslic range problemu. To nie mial byc to kolejny powod do obrazania sie na wzajem, walik slownej pomiezy uzytkownikami a administracja forum itp. Jedynym logicznym rozwiazaniem jakie tu widze jest przedstawienie planu poprwy (jakies akcje ktore przyczynia sie do popray funkcjonowania forum)oraz stopniowe wcielanie go w zycie.
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
rpg to kazda gra w ktorej postac sie rozwija (zdobywa doswiatczenie, nowe itemy itd) wiec nie wiem co cie tak bawi..
![]() |
#16 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Bah, moja wina... Mialem ten temat odrazu zamknac, jednak jakos zapomnialem :/
Cytuj:
![]() |
|
![]() |