|
Notki |
Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2004
Lokacja: Puławy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Azurro
Świat: Morgana
|
![]() Jedni wezma to za zla wiadomosc, inni za dobra, ale jest faktem, ze gildia ktora rzadzila serwerem Morgana - Avis przestala istniec. Przyczyny tego wydarzenia nie sa jasne, niektorzy mowia o klotni miedzy czlonkami Avis, inni ze to tylko podzial na "oddzialy" wierne liderowi Avisu-Nizahe, jednak sa to tylko spekulacje. Fakty natomiast to rozpad Avis, ktorej lider Nizahe Inferno wraz z kilkoma ludzmi z Avis utworzyl nowa gildie Fire, reszta "Avisow" dolaczyla do innych gildii lub jest bez gildii. Czesc osob uwaza ze jest bardzo prawdopodobne, iz dojdzie do nastepnej wojny...
A wy co uwazacie? I jak ktos zna powod rozpadu Avis to prosze o napisanie go. PS. Sorka za wszystkie bledy, szczegolnie powtorzenia. Pozdrawiam Barnabhinio
***FORZA JUVE*** Internet Explorer to wspaniała przeglądarka umożliwiająca przeglądanie zawartości internetu z Twojego komputera i na odwrót. Superoptymista to czlowiek, ktory zamiast krzyzy na cmentarzu widzi same plusy |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 47
Skille: 19/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Masz racje, nie wierzyłem w to, ale sprawdziłem na tibia.com i okazało sie że masz racje. Powodu narazie nie znam, ponieważ dlugo niegrałem na morganie, ale napewno sie wkrótce dowiem i napisze o tym...
Nareszcie nie ma avisow ![]()
![]() |
#3 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno
Profesja: Rookstayer
|
![]() nie gram tam ale z tego co zauwazylem na tibia.com to powstala nowa gildia
Cytuj:
Cytuj:
wiec pewnie tylko zmienili nazwe;/
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Warszawa
Profesja: Elite Knight
Świat: Amera
Skille: 85/85
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Warszawa
Świat: Amera
Skille: 85/85
|
![]() Cytuj:
Jak znasz annadumiuma to sie go zapytaj jak hakneli zaznosa to co sie wtedy dzialo jak hakneli xadera i innych ciólów |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
jak Ci mieli przeszkadzac jak tam malo co grasz ?? Ja tam wole avisy niz tych co z nimi wczesniej walczyli byli wiekszymi Pa :/ przynajmniej dla mnie znam to na wlasnym doswiadczeniu...No bylo tam fajnych polakow na 100+ lvl co by mi pomogli dla nich respekt i szacunek ale byl izajeci wojną Raga Sunrise...
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Askara
Poziom: 47
Skille: 19/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() @up
Źle mnie zrozumiałeś nieprzeszkadzali mi jak kiedys gralem na morganie... @up, up To że mam inne zdanie, niż twoje to nie powód do wyzywania mnie od noobów, zresztą w moim poście nie pisałem nic o tym, że na morganie nie ma PA, PK itp. Napisałem tylko, że Avis mi nie przeszkadzało. A co do zmiany nazwy, to niedokońca prawda, w "Fire" nie ma wszystkich, którzy należeli wcześniej do Avis.
![]() |
#8 | |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Imię: Midurion
Świat: Furora
![]() |
![]() Aaahh.. gralem na Morganie i byl to moj najgorszy serwer. Avis rozpadlo sie nie 1 raz.... Bylo juz tak chyba 2 czy 3 razy, a zaraz pozniej Avis powstalo na nowo. Morgana-stracony swiat... Skazany na PA,mass PK i wszystko co najgorsze
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() adi ale narzekasz na aure, morgane i co jeszcze? Masz pecha stary ze grasz na takich serverach zreszto ja tez
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2005
Imię: Crissbi'orki
Poziom: 61
|
![]() Cytuj:
heh, bedzie wojna ![]() ![]() ![]() ![]() Starzy kumple (przynajmniej wiekrzosc) z avis nie beda sie bili.. wola PA jakiegos polaka niz nawzajem sie wyzynac.. yours Ayla~ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2004
Lokacja: Puławy
Imię: Azurro
|
![]() Wczoraj wreszcie udalo mi sie porozmawiac z kims z bylego Avisu i dowiedzialem sie ze sa 2 glowne powody rozpadu tej gildii:
-Wywalili PA -Wywalili tych ktorzy nie byli aktywni w gildii(np. na guildchacie itp.) Zeby gildia nie kojarzyla sie z PA starych Avisow zmienili nazwe na Fire. Uwazam ze to dobrze ze walcza z PA, ktore szerzylo sie na duza skale w Avis, a teraz praktycznie nie wystepuje. Mam nadzieje ze te zmiany zmienia serwer na lepszy choc mi w sumie Avis nigdy nic nie zrobilo i uwazam ze sa w porzadku. Teraz czesto np. Nizahe Inferno pomaga rozwiazac konflikty pokojowo, staraja sie tez walczyc z PA innych.
***FORZA JUVE*** Internet Explorer to wspaniała przeglądarka umożliwiająca przeglądanie zawartości internetu z Twojego komputera i na odwrót. Superoptymista to czlowiek, ktory zamiast krzyzy na cmentarzu widzi same plusy |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: P-ń
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Nie będzie żadnej wojny. Nizahe oddał lidera jeszcze w Avis Trixtarze, bo uznał ją za bardziej doświadczonego gracza, a teraz Trix~ zmieniła poprostu nazwe. Dużo membersów z avis dołonczyło do takich gildii jak Tengu czy Vendetta, i wcale nie w skutek pokłucenia się. tengu to gildia złożona z samych Swe - kumpli a Vendette utworzył Steph który nadal się kumpluje z Nizahe. To wszystko.
![]() |
#13 |
Guest
|
![]() Ale ja nie lubie avis grałem tam, moj kuzyn i gra jeszcze mój brat xaderoi mial hacka i nizahe inferno co zoribl skilal go... avis zabilo mojego protectora nishae nie wiem za co....
Pozdro dla wiary z morgany: Brata wort roneir Kumpli All niszczycielow Dance van'thorn Liberatora Klemons elon i wiele innych To ja Koras Sohowiec i Van Marek ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: o/ Avantasia
Świat: Xerena
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Cytuj:
Nie do konca. Zobacz jak bylo z Cosanostra. Mam nawet screeny gdzies jak polowa fire go ganialo. Trix~ powiedzial mi ze zmienili nazwe dlatego, ze mieli kilku niewygodnych graczy w Avis i chcieli sie ich pozbyc a nizahe nie chcial zeby wszystkich o tak o wywalac. Zizka udzielal cie na GC, nie byl PA, a go wywalili. Dlaczego? poniewaz Fire to gildia dobrych przyjaciol z Titanii, a wielu z avis sie nie zaliczalo do nich.
![]() |