Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-12-2005, 16:06   #1
Wolan
Użytkownik Forum

Wolan's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: 100lica

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Gildia: Corent
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: zjebane
Poziom mag.: 5
Wolan ma numer GG 3380888
Domyślny Pk

Mam takie pytanie bo mam palka 20 lvl 55/41 9 mlvl i chce troche zarobić dla mojego knighta ale nie wiem na kim najwiecej zarobie. Chciał bym się dowiedziec kogo bedzie najbardziej opłacalnie zabijac moim palkiem oraz gdzie i ile i jakich runek wziąsć ze sobą ??
Wolan jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-12-2005, 16:19   #2
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

najlepiej magiczne profesje na okolo 20 lvlu
stary 02-12-2005, 18:39   #3
slawekmag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: [HACKED]

slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Domyślny

Ja radze knighty 16-18 lvl. Mag lepiej zarabia na runkach i ma wiecej kasy ale jak przysadzi z jakiejś runki to może zaboleć
@ edit
co do to runek to 18 lvl nie ma jeszcze tak wiele HP i można gotroche ogniem poszczuć (niepamietam nazwy runki) bo bedzie 1x20 hp i 7x10 hp (chyba) i na dobicie może Heavvy Magic Missle .

Ostatnio edytowany przez slawekmag - 02-12-2005 o 18:42.
slawekmag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2005, 22:39   #4
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok

Stan: Na Emeryturze
Imię: Friida
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
Domyślny

Ogólnie jestem przeciwnikiem jakiegokolwiek random killingu, ale jakbym miał ci doradzić to bij 15-20 knightów. Z regóły nie mają oni jeszcze 4 mlv i nie mogą sie uhać. Łatwy cel i jakaś niespodzianka typu fs może z ciała wypaść.
Elmer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2005, 22:44   #5
Etoric
Użytkownik Forum

Etoric's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2005

Poziom: 44
Etoric ma numer GG *3224**
Strzałka

Zabijając 8lvl'owca mozna wylootowac k arma jezeli typek ma kumpli... zabijając 8lvl'owca mozesz na tym pallku pograc maxymalnie 10 minut..zleci sie na ciebie pol Carlin..popatrzec jak grupka 100lvl+ bedzie ciebie bic...za dlugo nie pozyjesz
zabijając 8lvl'owca mozesz nie miec zadnego lootu i zadnych konskewencji...jak to pewien mędrzec powiedzial..."wszystko zalezy od pogody" i jezeli bedziesz mial farta to z 20 strzalami ubijesz newbie lootując całkiem dobre itemki;p a mozesz sie narazic...ja preferuje bardziej uczciwy sposób na zarabianie

23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby
23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie

14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa
Etoric jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2005, 23:40   #6
Taka patologia
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Co sie mnie pytasz?:P

Stan: Niegrający
Taka patologia ma numer GG 9237546
Domyślny

Kupujesz troche hmm , gfb i uh . Idziesz w miejsca gdzie ludzie sobie trenują bo oni najczęściej są na afku a z takiego 40lvl knighta to może cos fajnego polecieć lub poprostu szukasz przez pół dnia 20lvl druida afk . Jeżeli wolisz knighta to przejdź się po kopalniach w kazo i w jego pobliżu i pamiętaj gdzie dwarfy tam ludzie ze skilami 60+ czyli coś napewno mają . Gdy znajdziesz coś takiego bijesz jak najszybciej możesz (gfb bolt gfb bolt) lub hmm .
Taka patologia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2005, 23:57   #7
Gregoire
Użytkownik Forum

Gregoire's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Lodz

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wolan
Mam takie pytanie bo mam palka 20 lvl 55/41 9 mlvl i chce troche zarobić dla mojego knighta ale nie wiem na kim najwiecej zarobie. Chciał bym się dowiedziec kogo bedzie najbardziej opłacalnie zabijac moim palkiem oraz gdzie i ile i jakich runek wziąsć ze sobą ??
1. Knightow do ~20 lvl, jesli sie poszczesci i nie maja 4 mlvl beda dla Ciebie latwym lupem.
2. Sorcow/Druidow do 30 lvl. Bo powiedzmy sobie szczerze ze nawet 15 lvl mag z 15 mlvl+ moze spokojnie podjac walke i jak ma wystarczajaca sd to ma duze szanse na wygrana. Dobrym miejscem znalezienia potencjalnych ofiar z tej kategorii to kopalnie obok Kazo. Jesli sie poszczesci i sorc/drut nie bedzie miec za duzo sd i uh byc moze co nieco wylootujesz.
3.Palkow na nizszym lvl niz ty mozesz bic.
4. Obowiazkow musisz wziasc UH (1-2 BP) GFB (1 BP), Hmm (1-2 BP) a ponadto zalecam magic walle, fire bomby/energy bomby, poty.
Lepszej zbroi niz scal armor nie bierz ( ale to tak na boku )

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taka patologia
Kupujesz troche hmm , gfb i uh . Idziesz w miejsca gdzie ludzie sobie trenują bo oni najczęściej są na afku a z takiego 40lvl knighta to może cos fajnego polecieć lub poprostu szukasz przez pół dnia 20lvl druida afk . Jeżeli wolisz knighta to przejdź się po kopalniach w kazo i w jego pobliżu i pamiętaj gdzie dwarfy tam ludzie ze skilami 60+ czyli coś napewno mają . Gdy znajdziesz coś takiego bijesz jak najszybciej możesz (gfb bolt gfb bolt) lub hmm .

Jesli masz wystarczajaco duzo czasu i mozesz grac w nocy, wjedz na www.tibia.com sprawdz kto ma u Ciebie na swiece co lepsze skille i jesli jest online ( chodzi mi o knajtow ) i pisz: "selling uh's are u interested". jesli nie odpowie po dluzszym pisaniu nalezy wpisac tylko "exiva xxx" i sie czieszyc z lupu ( choc tez moze sie okazac ze jest na huncie ).

Over & Out
Karwal

C.P. Baudelaire
Gregoire jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania